Duisburg Filarmoni Orkestrası - Erdal Akkaya

Tarihler: 08 Mart 2012 Perşembe ~ 08 Mart 2012 Perşembe - Saat: 20:30

Yer: ENKA İbrahim Betil Oditoryumu

Ücret: 34.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, Enka Oditoryumu

Adres: Enka Sadi Gülçelik Spor Tesisleri, İstinye İstanbul Sarıyer İstanbul

Telefon: 0212 705 60 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 8, 2012 ~ Mar 8, 2012

Duisburg Filarmoni Orkestrası & Erdal Akkaya
Anadolu Senfonisi “Schubert'ten Veysel'e”

Şef: Hendrik Vestmann
Bağlama: Erdal Akkaya
Konser Süresi: 90 dakika

Program

Erdal Akkaya – Duisburg Filarmoni OrkestrasıYalnızlık - Erdal Akkaya
Anadolu Uvertürü ( Veysel Uvertürü) - Erdal Akkaya
Rüzgârla Bir - Erdal Akkaya
Haydar Haydar - Ali Ekber Çicek
Hubyar Semahi - Anonim
Çeke Çeke- Anonim
Nazar Eyle - Anonim

Duisburg Filarmoni - Şef Hendrik Vestmann
-Franz Schubert, Si Minör Senfoni Opus 759, Bitmemiş
Senfoni
Allegro moderato
Andante con moto

-Felix Mendelssohn -Bartholdy, Senfoni No. 4 A- majör Opus.
90, İtalyan Senfonisi
Allegro Vivace
Andante con moto
Con moto moderato
Saltarello. Presto
Giovanni Battista Sammartini, Memet Operası Uvertürü

Final: Erdal Akkaya – Duisburg Filarmoni Orkestrası
Seyir -Erdal Akkaya
Hicaz Mandira-Anonim
Nihavent Longa

Duisburg Filarmoni- Erdal Akkaya

Klasik müziğin doğduğu Avrupa’dan Anadolu’ya uzanan bir coğrafyada asırlar boyu üretilen müzikal zenginlik aynı sahnede buluşuyor. 18. yüzyılda Osmanlı yaşam kültürü ve müziği batılı bestecilerin ilgisini çekmiş, Jean Baptiste Lully ve Giovanni Battista Sammartini gibi besteciler, etkilendikleri bu müzik ve yaşam biçiminden yola çıkarak eserler üretmişti. Tıpkı Lully'nin “March pour la Ceremonie des Turcs” ve Sammartini'nin “Memet Operası”nda olduğu gibi... Günümüzde bu etkileşim çok hızlı bir şekilde ilerlerken Anadolu'nun zengin müzik çeşitliliği Klasik Batı Müziği ile sentezlenerek yeni arayışlarda kendini gösteriyor.Almanya’nın en köklü filarmoni orkestralarından biri olan 134 yıllık Duisburg Filarmoni Orkestrası ve ülkemizin önde gelen genç bağlama virtüözü Erdal Akkaya, Almanya’dan sonra şimdi de İstanbullu müzik severlere “merhaba” diyor. Hendrik Vestmann'ın yönetiminde Schubert'ten Mendelssohn'a uzanan bestecilerin eserlerinin sahnelenecegi konser “Anadolu Senfonisi” adıyla gerçekleşiyor.

Şef: Hendrik Vestmann
Hendrik Vestmann ilk eğitimini 1992-1996 arasında Müzik Estonya Akademisi'nde aldı. 2000 yılında Karlsruhe Yüksek Müzik Akemisi’nin Orkestra Şefliği bölümünden Prof. Wolf - Dieter Hauschild'in öğrencisi olarak mezun oldu. Daha sonra Prof. Gerd Albrecht'in asistanı olarak çalıştı ve Bayreuther Festivali’nden burs aldı. 2001 yılından bugüne dek MDR Senfoni Orkestrası, Duisburg, Bochum, Düsseldorf, Nürnberg, Norddeutsche Rostock, Halle Devlet Orkestrası, Saarland, Brandenburg, Nordwestdeutsche Herford, Güney Westfalia, Tamperen Filarmoni Orkestrası (Finlandiya) Graz Senfoni Orkestrasi gibi birçok senfoni orkestrasını yönetti.

Aralık 2007 yılında Kuzeybatı Herford Filarmoni Orkestrası ile Tonhalle Zürih'te sahne aldı. Opera kariyerine ilk olarak Rossini'nin La Cenerentola adlı oyunu ile Heidelberg Şehir Tiyatrosu’nda, başladı. Estonya Ulusal Operası’nda Weber'in Der Freischütz adlı operasını yönetti.

2004-2006 yılları arasında Tartu Tiyatrosu’nda Vanemuine'de müzik direktörü olarak çalıştı. 2006 yılında Münster Belediye Tiyatrosu şefi ve müzik direktörü olarak görev yaptı. Burada L'elisir d'amore, Don Giovanni, Aida, Tristan und Isolde, Un re in ascolo, Manon, Turandot, Das schlaue Füchslein, die Lammermoor gibi operaları yönetti. Alman Orkestra Şefleri Konseyi Wolf-Dieter Hauschild, Jorma Panula, Peter Gülke, Golo Berg, Georg Fritzsch ve Fabio Luisi gibi şeflerin yanı sıra Hendrik Vestmann'ı kabul etti. 2006 Mayıs ayında Weimar’da Hermann Abendroth Ödülünü kazandı.

Ekim 2006 yılında Berlin Filarmoni Orkestrası’nda finalinst olarak Almanya’nın en prestijli ödüllerinden biri olan Alman Şeflik Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Bağlama: Erdal Akkaya

Geçmişten geleceğe uzanan köprü...
Kendisine has icra tarzı olan Erdal Akkaya, geleneksel müzik mirasını geleceğe taşıma konusunda çalışmalar yapmakta ve geleneksel bir çalım tarzı olan şelpeyi günümüz çağdaş müziğiyle buluşturmayı denemektedir. Onun şelpe çalışını dinlerken birden fazla enstrüman'ın aynı anda çaldığı hissine kapılmak mümkündür.Erdal Akkaya, 1997 yılından bugüne dek dört albüm yayınladı. Elle icra tekniği şelpe üzerine çalışmalarını 1980'li yıllardan bugüne değin sürdüren Akkaya, Prof. Jirair Arslanyan ve Elena Kember gibi hocalarla çalıştı. İlk solo resitalini 1997 yılında Almanya'nın Duisburg kentinde verdi.

2009'da Aya Irini Kilisesi’nde ud virtüözü ve besteci Ara Dinkjian ile birlikte Türkiye Sakatlar Derneği yararına bir konser verdi. Zülfü Livaneli ile Avrupa'dan Amerika'ya birçok ülkede konserlere katılan Akkaya, Livaneli konserleri kapsamında Mikis Theodorakis, Maria Farantouri ve Al Di Meola gibi sanatçılarla aynı sahneyi paylaştı. Özdemir Erdoğan'ın enstrümantal albüm projesinin stüdyo kayıtlarında yer aldi ve aynı yıl Erdoğan ile birlikte Hollanda turnesine katıldi. 2002 yılında TRT için “Bir Tutam Temre Otu” adlı belgeselin müz

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT