Dünya Caz Günü Konseri: Richie Beirach, Gregor Huebner

Tarihler: 30 Nisan 2014 Çarşamba ~ 30 Nisan 2014 Çarşamba 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Tam 23.00 TL Öğrenci 13.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 30, 2014 ~ Nis 30, 2014

Piyanist Richie Beirach ile kemancı Gregor Huebner, 30 Nisan'da Akbank Sanat'ta...

Richie Beirach,
piyano
Gregor Huebner, keman

Richie Beirach

Richie Beirach, hem free jazz yapan hem de şiirsel bir stili olan ve istikrarlı bir şekilde yaratıcılığını koruyan, orijinal bir piyanisttir. Klasik piyano eğitimi aldıktan sonra caza yöneldi. Berklee ve the Manhattan School of Music’te eğitim gördü, Stan Getz, Dave Holland ve Jack DeJohnette’den ders aldı. Beirach, 1974’te, Dave Liebman'nın Lookout Farm’ında elektrikli piyano çaldı ama bundan sonra daha çok akustik piyanoya yöneldi. Quest grubu da dahil, pek çok kez Liebman ile işbirliği yaptı ve 80li yıllardan bu yana çok sayıda kayıt gerçekleştirdi. Hard boptan free caza, değişik tarzlarda müzik yapan Beirach; StanGetz, Lee Konitz, John Abercrombie, Chet Baker gibi caz efsanelerine eşlik etti. Bill Evans’ın duyarlılığına sahip olan sanatçı, aldığı klasik müzik eğitimini ileri düzeydeki doğaçlamalarına yansıttı. Kemanda Gregor Hübner, basta George Mraz’la kurduğu üçlüyle ACT Firması için "Round about Bartok", "Round about Federico Mompou" ve "Round about Monteverdi" adlı üç albüm kaydeden Beirach,her albümü ilgili besteciye adadı, onların müziğine doğaçlamalar yaparak yaklaşmaya çalıştı. "Round about Federico Mompou" 2002 yılında Latin Grammy Ödülleri’ne aday oldu. 2000 yılından bu yana Leipzig’de yaşayan Beirach, Leipzig, Felix Mendelssohn Bartholdy Konservatuarı’nda, Caz Piyanosu Departmanı’nda profesör olarak görev yapmaktadır.

“Piyanist Richie Beirach’ın 200’ü kaydedilmiş 300 özgün bestesi, grup lideri olarak 260, grup elemanı olarak 300’e yakın yaptığı kayıt; kırk seneye yayılmış, çeşitlilik gösteren kariyeri boyunca, tutarlı bir şekilde sergilediği parlak müzisyenliğinin bir göstergesi olmuştur.” Lynne Arriale (JazzTimes)

Gregor Huebner

1996’dan beri Richie Beirach’la çalan kemancı, piyanist ve besteci Gregor Huebner, onunla 2007 yılında Niveau Records için “Diversity” adlı çalışmayı yaptı. 1998’de Baden-Wurttemberg Eyaleti Caz Ödülü’nü kazanan sanatçı, Montreaux, New Yok, Tiflis, Stuttgart, Hoolywood Bowl LA, Porto Caz Festivalleri’ne katıldı, Carnegie Hall, Apollo Theater, Berlin Philharmonie, Gewandhaus Leipzig gibi önemli salonlarda konser verdi, Güneydoğu Asya, Japonya, Rusya, Meksika, Hawai, İspanya ve Gürcistan turnelerine çıktı. New York’ta yaşayan sanatçı, Münih Üniversitesi’nde bestecilik eğitimi vermekte, kendi grupları El Violin Latino, Sirius Quartet, Salsafuerte ve NY-NRG Quartet’le konserlerine devam etmektedir. “Tango Five”nin bir elemanı olarak 2004 Atina Olimpiyatları’nda bir performans sergilemiştir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT