Duo Pax - Günsu Özkarar-Meriç Dönük

Tarihler: 31 Mart 2018 Cumartesi ~ 31 Mart 2018 Cumartesi 31 Mart 2018 20:00

Yer: Canca Sanat Atölyesi

Ücret: Numarasız Oturmalı - 39.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 31, 2018 ~ Mar 31, 2018
Duo Pax, Günsu Özkarar  ve Meriç Dönük ile Oda Konseri,Canca Sanat Atölyesi'nde sizlerle...

Günsu Özkarar  - Viyola

1987 Ankara doğumlu Günsu Özkarar, 2008 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Viyola Ana Sanat Dalı’ndan “Onur Derecesi” ile mezun oldu. İsviçre’de  Hocshule der Künste Bern’de Prof. Ulrich Eichenauer’in viyola sınıfında yüksek lisansını tamamladı. Yüksek lisansı sırasında Orchester der HKB, Schweizer Jugend Sinfonie Orchestra, The Women Orchestra of Switzerland’da çalarak, Christopher Warren­Green, Bruno Weil, Daniel Klajner, Jos van Immerseel, Kai Baumann gibi orkestra şefleriyle Avrupa’nın farklı şehirlerinde konserler verme deneyimi edindi. Tatjana Masurenko, Michael Kugel, Ruşen Güneş, Çetin Aydar, Danel Quartet, Marco Misciagna, Michel Michalakakos, Apple Hill Quartet, Siegfried Führlinger gibi hocaların ustalık sınıflarına katıldı. The World Youth Orchestra, The World Orchestra, Greek Turkish Youth Orchestra, Bilkent Youth Symphony Orchestra, Bilkent Youth Virtuosos, Jungenc Philharmonic Orchestra, AIMA Festival Orkestrası gibi ensemble/ orkestralarda ve Young Euro Classic, Schloss/Beuggen International Music Fest, Schlern International Music Fest, Bayreuth Youth Talented Artists ́s Music Fest, The Turco-British Association Bach Günleri, Datça Uluslararası Müzik Akademisi, T.R.N.C. Malta Dostluk Günleri, Klasik Keyifler Oda Müziği Festivali, Uluslararası Istanbul Müzik Festivali, Uluslararası D - Marin Klasik Müzik Festivali, AIMA Ayvalık Müzik Festivali ve Cervo International Music Fest gibi etkinlik ve festival konserlerinde yer aldı. Günsu Özkarar, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Doçent Beste Tıknaz Modiri ile Sanatta Yeterlilik çalışmalarını tamamlayarak, Okan Üniversitesi’nde öğretim görevliliğine başladı. Bitirme tezi “Tarihsel Süreçte Gelişen Viyola Ekolleri” kitap olarak yayınlandı.

Meriç Dönük - Arp
Mersin doğumlu arpist ve Arp Sanatı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Meriç Dönük, lisans eğitimini Şirin Pancaroğlu ile Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nden birincilikle mezun olarak tamamlamıştır. Üniversite eğitimi süresince 2004 yılında Makedonya’da düzenlenen “Uluslar arası Genç Yetenekler Yarışması”nda ikincilik ödülüne, aynı yıl içerisinde Avrupa Kültür Vakfı tarafından verilen “Kültürel Teşvik Ödülü”ne ve 2007 yılında Slovenya’da düzenlenen “II. Uluslararası Arp Yarışması”nda iki ayrı kategori ikincilik ödüllerine layık görülmüştür.2005 yılında  İrlanda’da düzenlenen IX. Dünya Arp Kongresi “Focus on Youth” kategorisine seçilerek, Türkiye’yi bu platformda temsil etmiş; ayrıca  2008’de Amsterdam’da düzenlenen X. Dünya Arp Kongresi/ Modern Müzik Kategorisi’ne seçilerek Türk besteci Mehmet Ali Uzunselvi’nin kendisi için yazmış olduğu eser “Çengir”in Dünya Prömiyeri’ni gerçekleştirmiştir. Katıldığı yarışmaların yanısıra Caernarfon Uluslararası Arp Festivali (İngiltere), II. Rio de Janeiro Uluslararası Arp Festivali (Brezilya), XI. Dünya Arp Kongresi (Kanada), Southgerman Harp Festival (Almanya), Hamaques Festival (İspanya), Edinburgh Uluslararası Arp Festivali (İskoçya),” Seduced by Harps” Uluslararası Arp Festivali (Belçika), Üsküp Yazı Festivali (Makedonya) gibi önemli festivallerin yanısıra Singapur ve Malezya’da konserler vermiştir. Haziran 2011’de Şirin Pancaroğlu ile birlikte Kalan Müzik etiketiyle yayınlanan “Elişi” albümünü çıkarmış; Anadolu’nun geleneksel müziği türkülerin arpla icra edildiği bu albümün düzenlemelerinde önemli rol almıştır. Elişi albümünün yanısıra  kayıtları Türkiye’de gerçekleştirilen, birbirinden farklı kategorilerdeki 8 albüm çalışmasında da arpist olarak yer almıştır. Son yıllarda caz ve Türk Müziği repertuvarı icrasına, bu alanlarda bestelenen yeni eserleri seslendirmeye ve arp için düzenlemelerini gerçekleştirmeye hayatında daha geniş bir yer açan Dönük, çalışmalarını İstanbul’da yürütmektedir.

Konser Programı
Mairead’s Mazurka - Geleneksel/düz: Marie Ni Chathasaigh
Carolan’s Draught - Geleneksel/ düz: Marie Ni Chathasaigh
Kuş Olup Uçsam - Neveser Kökdeş
Madem Judge - Geleneksel/düz: Maire Ni Chathasaigh
Fikrimin İnce Gülü - Muallim İsmail Hakkı Bey
John O’Connor - Geleneksel/ düz: Marie Ni Chathasaigh
Neredesin Sen - Neşet Ertaş

Süre: 45 Dakika

- Etkinlik düzeni numarasız oturmalıdır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT