Eivind Aarset

Tarihler: 29 Ocak 2011 Cumartesi ~ 29 Ocak 2011 Cumartesi - Saat: 22:00

Yer: Tamirane

Ücret: 35,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Tamirane

Adres: Eski Silahtarağa Elektrik Santralı Kazım Karabekir Cad. No: 2/8 Eyüp / haliç Eyüp İstanbul

Telefon: 0212 311 73 09

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 29, 2011 ~ Oca 29, 2011

Tamirane (santralistanbul), 2010 boyunca gerçekleştirdiği konserlerden sonra, 2011 yılında da İstanbulluları iyi ve özgün müzik yapan grup ve dj’lerle buluşturmaya devam ediyor. Trip Hop, Hip Hop, Nujazz, Electrojazz, Lounge, Indie, Electronica ve Funk gibi müzik türlerinin Avrupa ve dünyadaki tanınmış temsilcilerini İstanbullularla buluşturan Tamirane, 2011 yılı konserlerine Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında gerçekleşecek Eivind Aarset’in konseriyle başlıyor.

Kuzey Nujazz sahnesinin öncü isimlerinden, Norveçli usta gitarist ve müzisyen Eivind Aarset, 4 kişilik grubuyla vereceği konserle Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında 29 Ocak Cumartesi akşamı Tamirane’de. Bestelerinde Jazz, Rock ve Electronica gibi eksenleri sıradışı bir şekilde biraraya getirerek müzik türleri arasındaki sınırları zorlayan Eivind Aarset Nujazz sevenler için unutulmayacak bir müzikal tecrübe yaşatacak. Konserin biletleri Biletix’te.

Kuzey Nujazz sahnesinin öncü isimlerinden, usta gitarist ve müzisyen Eivind Aarset müziğini tarif ederken “Yaptıklarımda belirlenmiş kurallar veya gelenekler yok, kendi kurallarını kendin koyabiliyorsun; müziğin merkezinde asıl olarak ritim var”diyor. Eivind Aarset’in Tamirane’de vereceği konserde sahnede iki davulcunun yer alıyor olması Aarset’in bu sözünün bir göstergesi. Avrupa Nujazz sahnesinin isimleri arasında sağlam bir yer tutmaya layık Eivind Aarset, gerçekten de Jazz, Rock ve Electronica gibi eksenleri sıradışı bir şekilde biraraya getirerek müzik türleri arasında sınırları zorluyor, hatta unutturuyor.

Kendi albümlerinin yanı sıra, çalışmalarıyla 150’den fazla albümde yer almış olan Eivind Aarset, biribirinden farklı ve bir o kadar değerli müzisyenlerle (Ray Charles, Dee Dee Bridgewater, Ute Lemper, Ketil Bjørnstad, Mike Mainieri, Arild Andersen, Abraham Laboriel, Nils Petter Molvaer ve Django Bates) yaptığı çalışmalarıyla biliniyor.

Eivind Aarset, Electronique Noire (1998), Light Extracts (2001), Connected (2004), Sonic Codex (2007) ve Sonic Codex Orchestra: Live Extracts (2010) albümleriyle dünya müzik otoritelerinden her daim tam not aldı. Aarset’i Nujazz müzik sahnesinin tam ortasına yerleştiren ilk albümü Electronique Noire, The New York Times, Jazz Times ve Jazzwise gibi yayınlar tarafından alkışlanıp, “Miles sonrası en iyi elektrik Jazz albümlerinden biri” olarak nitelendirilirken, takip eden albümleri de her zaman birkaç adım öteye gitmeyi başardı.

Gitarda Eivind Aarset, basta Audun Erlien, davullarda Erland Dahlen ve Wetle Holte ile Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında gerçekleşecek Eivind Aarset konseri, izleyicileri Kuzey Nujazz sahnesinin en önemli isimlerinden birinin sıradışı ve unutulmayacak müzikal canlı performansına tanık edecek.

Eivind Aarset konseri öncesinde ise, son bir yılda “Aksel” ve “Arve” albümleri ve “Stereo Love” EP’si ile dikkat çekici bir çıkış yapan, İstanbul’un önde gelen güncel müzik gruplarından “123”, klavyede Burak Irmak, gitar ve basta Feryin Kaya, vokal, lido ve glockenspiel’de Dilara Sakpınar, davul ve vokalde Berke Can Özcan’ın ön grup olarak vereceği canlı performansta yine kuzey rüzgarları esecek.

123 öncesinde ve Eivind Aarset konseri sonrasında, Deform plak dükkanı kurucularından, Tamirane’deki setlerinden de tanıdığımız, Ozan Maral, nam-ı diğer Deform-E, müzikalitesi yüksek DJ seti ile kabinde olacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT