Elina Vahala ´Geçmişe Sığınanlar´ - Keman

Tarihler: 25 Kasım 2010 Perşembe ~ 26 Kasım 2010 Cuma - Saat: 20:00

Yer: Çeşitli Mekanlar

Ücret: 1. Kategori: 15,00 TL, 2. Kategori: 10,00 TL

Nereden Alınır: Cemal Reşit Rey Gişe, Caddebostan Kültür Merkezi Gişe.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 25, 2010 ~ Kas 26, 2010

Kemancı Elina Vahala uluslararası müzik sahnesinde en çok aranan sanatçılardan biridir. A.B.D`de doğup, Finlandiya`da büyüyen sanatçı, keman çalmaya üç yaşında, Lahti Konsertvatuarı`nda başladı. Aynı zamanda Zinaida Gilels, Ilja Grubert ve Pavel Vernikov`un gözetiminde Kuhmo Keman Okulu`na devam etti. 1994-1999 yılları arasında Sibelius Academy`de Tuomas Haapanen ile çalışan Vahala diplomasını 1999 yılında aldı. Ayrıca 1998 yılında Münih`te Ana Chumachenco`nun sınıfına devam etti.

1999 yılında New York`ta Young Concert Artists International Auditions`ı kazanan sanatçı, daha 15 yaşında Polonya, Lublin`de Lipinsky-Wieniawski Yarışması`nda ve 2000 yılında Almanya, Hanover`de Joseph Joachim Keman Yarışması`nda ödüller kazanmıştır.

Vahala bir orkestrayla ilk kez 12 yaşında, Osmao Vanska yönetimindeki Sinfonia Lahti eşliğinde çalmıştır. Bu Gramophon Ödülü sahibi orkestrayla sık sık çaldıktan sonra, efsanevi Londra Oda Orkestrası`yla da özel bir işbirliğine girmiş ve bu orkestrayla İngiltere, Finlandiya, Fransa, Güney Afrika, Polonya, Türkiye, Yunanistan, Karayip Adaları ve İspanya`da konserler vermiş, sahneyi ünlü kemancı Maxim Vengerov`la paylaşmıştır.

Geçtiğimiz sezonlarda Elina Vahala beş ayrı kıtada sahneye çıkmış, Minnesota Orchestra, Colorado Symphony, Simon Bolivar Youth Orchestra`larıyla çalmış, Güney Afrika`daki MIAGI Festivali`ne katılmış, Çin`e ve Güney Kore`ye turneler düzenlemiştir. Sibelius`un keman konçertosunu Berlin Konzerthaus ve Londra Barbican`da çaldıktan sonra, Finlandiya Cumhurbaşkanı Ahtisaari`nin ödül kazandığı, 2008 Nobel Barış Ödülü Töreni`nde çalmış, bu konser televizyon yayınıyla yüz farklı ülkede yaklaşık üç yüz milyon izleyiciye ulaşmıştır.

Oda müziğine de büyük önem veren sanatçı, Andras Adorjan, Juri Bashmet, Ana Chumachenco, Chee-Yun, Peter Csaba, Itamar Golan, Ralf Gothoni, Ivry Gitlis, Bruno Giuranna, Gary Hoffman, Steven Isserlis, Frans Helmerson, Cho-Liang Lin, Adam Neiman, Arto Noras, Jean-Yves Thibaudet ve Alisa Weilerstein gibi önemli sanatçılarla çalmıştır.

Vahala yakın zaman önce, seçilmiş genç Fin kemancılara masterclass bazında eğitim verilen Keman Akademisi`ni kurmuş, Ekim 2009`dan bu yana Almanya, Detmold`daki Hochschule für Musik`te ders vermeye başlamıştır.

Sanatçı kendisine Finlandiya Kültür Vakfı tarafından ödünç verilen 1678 yılı yapımı bir Antonio Stradivari kemanıyla çalmaktadır.

Şef: Cem Mansur
Solist: Elina Vahala, keman

"Geçmişe Sığınanlar"
S. Barber (1910-1981): Adagio
Keman Konçertosu
Ara
J. Brahms (1833-1897): 1nci Serenad

25 Kasım 2010: Cemal Reşit Rey Konser Salonu
26 Kasım 2010: Caddebostan Kültür Merkezi

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT