Emel Sayın

Tarihler: 09 Mart 2018 Cuma ~ 09 Mart 2018 Cuma 09 Mart 2018 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: - Tam 35.00 TL İndirimli 25.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 9, 2018 ~ Mar 9, 2018
İBB’nin yeni projesi olan “Bestekârlarımız”ın bu konserinde Türk müziğinin kadife sesli sanatçısı Emel Sayın, “Zeki Müren”in en güzel eserlerini İstanbullu sanatseverler için Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda seslendirecek.

Zeki Müren
“Sanat Güneşi” olarak anılan Zeki Müren, Klasik Türk müziğinin en büyük isimlerinden biri olarak kabul edilir. Sanata olan katkılarından dolayı 1991 yılında “Devlet Sanatçısı” unvanıyla ödüllendirilmiştir. Türkiye’de verilmeye başlanan Altın Plak Ödülü’nün de ilk sahibi olan sanatçı müzik yaşantısı boyunca altı yüzü aşkın plak ve kaset doldurmuş üç yüzü aşkın şarkı bestelemiştir. Zeki Müren, başarılı yorumculuk ve oyunculuk kariyerlerinin yanı sıra yüksek eğitimini aldığı desen tasarımına da devam etti. Sahne kıyafetlerinin pek çoğunu kendisi tasarladı. Resimle de uğraşan Müren, öğrencilik yıllarından itibaren gerek desenlerini, gerekse resimlerini pek çok ilde sergiledi.1965 yılında 100’e yakın şiirinin yer aldığı “Bıldırcın Yağmuru” adlı şiir kitabını çıkardı. Zeki Müren, kalp rahatsızlığı ve şeker hastalığı nedeniyle hayatının özellikle son 6 yılını sahne hayatından ve medyadan uzak Bodrum’daki evinde geçirdi. Bu dönemi “kendini dinlemek” olarak tarif eder. 24 Eylül 1996 tarihinde TRT İzmir Televizyonunda kendisi için düzenlenen tören sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu hayata gözlerini yummuştur.

Emel Sayın
Kökeni Üsküp’e dayanan Selanikli bir babanın ve Mardinli bir annenin kızıdır. 14 yaşında Arif Sami Toker’den müzik dersleri almaya başladı. Toker’in yetiştirdiği en ünlü ve yetenekli sanatçı olarak kabul edilmektedir. İki buçuk yıl Münir Nurettin Selçuk’tan ders alarak müzik eğitimine devam etti. Liseden mezun olduktan sonra üç yıl İstanbul Belediye Konservatuvarı Şan Bölümü’nde hocası Matmazel Alice Rosenthal’dan dersler aldı. 

1970 ve 80’li yıllarda 13 kez Dışişleri Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı tarafından yurtdışında “Sanat Elçisi” olarak görevlendirildi ve büyük başarılar kazandı. (ABD, İran Irak, Tunus, Cezayir, Bangladeş, Pakistan, Dubai, Abu Dabi Azerbaycan, Rusya, Kazakistan) Türkiye ve dünyada sayısız konserler verdi. 1983-84 yıllarında Egemen Bostancı’nın projesi olan Türkiye’nin ilk Türk Sanat Müziği müzikali olan “Neşe-i Muhabbet” in başrolünde yer aldı. Daha sonra Mustafa Oğuz’un projesi olan “Muhabbet 92” adlı müzikalde Şener Şen ile başrolü paylaştı. Çeşitli vakıf ve derneklerin gönüllü temsilcisi olarak konserler verdi. Otuzu aşkın longplay, 45’lik ve Cd’ye imza attı. 

- Konser başladıktan sonra gelen misafirlerimiz balkon kısmına alınacaktır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.- İndirimli Biletler: Öğrenci, Öğretmen, Basın Kartı Sahipleri, Engelliler, 60 yaş üstü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri için geçerlidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT