Emin Fındıkoğlu ve Solistleri

Emin Fındıkoğlu ve Solistleri

Tarihler: 30 Nisan 2019 Salı ~ 30 Nisan 2019 Salı 30 Nisan 2019 20:30

Yer: Sainte Pulcherie Fransız Lisesi

Ücret: 1. Kategori - 65.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Çukurlu Çeşme Sokak 7 Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 30, 2019 ~ Nis 30, 2019
Emin Fındıkoğlu ve Solistleri ile Dünya Caz Günü Konseri, Sainte Pulcherie Fransız Lisesi'nde...

30 Nisan Dünya Caz Günü'nde İstanbul'un değişik yerlerinde izlenebilecek olan kalabalık toplulukların müzikleriyle bir bakıma kontrast oluşturabilecek, son derece samimi ve kırılgan bir caz akşamı. Piyano eşliğinde söyleyen iki ayrı solistin seslendireceği birbirinden ilginç caz şarkıları. Bir çeşit “soirée musicale / an evening in song” diyebiliriz böyle bir akşama. Emin Fındıkoğlu'nun son aylarda birlikte çalıştığı Zeynep Kuyumcu ve Melisa Kral sahneyi paylaşıyorlar.  

Emin Fındıkoğlu, piyano
Melisa Kral, vokal
Zeynep Kuyumcu, vokal

Emin Fındıkoğlu
İstanbul’da Senjozef Lisesi’nde iken cazla ilgilendi ve üfleme çalgılarla müziğe başladı. Belediye Konservatuarına devam ederken Cüneyt Sermet'in önerisiyle Arif Mardin'den aranjörlük dersleri aldı (1959). Berklee Müzik Okulunda burslu olarak okudu (1962-66). Dönüşünde İsveçli saksofoncu Lennart Jansson'un dörtlüsünde piyano çaldı (1967), daha sonra bas gitarda Onno Tunç'un sürüklediği Big Soul Band adlı topluluğu oluşturdu. Cazın ikiz kardeşi ve kesinlikle siyah bir müzik olan soul türünde söyleyen Erkut Taçkın'a eşlik ettiler. Caz kulübü işletmek deneyimini The Rhythm Section adlı lokali açarak yaşadı (1970). Burada zamanın ünlü cazcıları Melih Gürel (korno), İsmet Sıral (tenor saksofon), Günnur Perin (kontrbas) gibi isimler çaldılar. Hair müzikalinin İstanbul prodüksiyonunda (1971) müzik direktörlüğü yaptıktan sonra bir süre Avrupa’da dans müziği çalan topluluklarda yer aldı (1972-75) ve caza aslında yabancı olmayan müziklerle de 
ilgilenmeye başladı.

1970'ler ülkemizde cazın popülaritesinin en düşük olduğu yıllardı ve İstanbu’lun tek caz grubu olan Emin Fındıkoğlu-Onno Tunç topluluğu Moda Deniz Klübü (1976), Galata Kulesi Caz Klübü (1977), Sheraton Oteli Caz Pazartesileri (1978) gibi etkinliklerde görülmeye başladı. Bu ikili Taksimde caz eğitimi veren Polifon adlı bir dershane açtı ve bir süre devam ettirdi.

Emin Fındıkoğlu Dostlar Tiyatrosunun sahnelediği Brecht Kabare'nin (1979) müzik direktörlüğünü yaptı, bu prodüksiyonun LP olarak raflarda yerini almasının ardından 1980'den başlayarak dört yıl boyunca yaz aylarında Bodrum'da çalarak caz kulübü kavramının yerleşmesine katkıda bulundu. Daha sonra günümüzde bile eşi benzeri bulunmayan sivil toplum kuruluşu BİLSAK (Bilim, Sanat, Kültür Kurumu) adlı oluşuma katıldı.  Bilsak Caz Center'in açılmasında (1984) rol oynadı ve Uluslararası Bilsak Caz Festivalinin (1985-89) müzik direktörlüğünü üstlendi. Ülkemizin en ünlü cazcısı Tuna Ötenel ile oluşturdukları dörtlü 1. Bilsak Festivalinde çaldıktan sonra üfleme çalgılarda en önemli müzisyenlerimizin katılmasıyla Euphony adını aldı ve hafta sonlarında Bilsak Caz Center, daha sonraları Ece Bar'da çaldı. Büyük ölçüde aynı isimlerin oluşturdukları topluluk 13 yıl aradan sonra Detant (1999) adıyla bir araya geldiğinde soprano saksofonda Tuna Ötenel'in yanında trompetlerde artık ünlenmeye başlayan Şenova Ülker ve İmer Demirer gene yer alıyorlardı. Topluluk CRR'deki iki konserin dışında İKSV 6. İstanbul Caz Festivali ve 10. Akbank Caz Festivallerinde yer aldı.

Müzikotek adlı plak şirketinin ısrarı ile üçlü/dörtlü olarak kaydettiği Sinir Standard and Other Dog Songs (1997) adlı albümünde ağız armonikasında Hasan Kocamaz, İzmirli kontrbascı Mahmut Yalay ve davulda Ateş Tezer çaldılar. Bu arada şarkıcılara giderek daha çok eşlik etmeye başladı. En sevdiği müzik türünün vokal caz olduğu bile söylenebilir. 2015 yılında 22. İKSV İstanbul Caz Festivalinin kendisine sunduğu yaşam boyu başarı ödülüne teşekkür etmek için oluşturduğu Emin Fındıkoğlu +12 adlı büyük caz topluluğu (big band) şimdilerde 16 kişiye ulaşan güçlü kadrosuyla Bursa Nilüfer Belediyesi Caz Tatili, Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Selçuk 7 Bilgeler Caz Cumartesileri, Kuşadası Belediyesi Ada Kültür Merkezi, Beylikdüzü Belediyesi Caz Günleri, Beyoğlu Ses-1885 Tiyatrosu, Kadıköy Taşra Kabare, Enka Kültür Sanat Buluşmaları, İzmir Mavi Yaşam Caz Festivali,  27. Akbank Caz Festivali, Ankara Film Festivali Açılış Konseri ve İzmir Caz Festivali’nde konserler gerçekleştirdi.

- 6 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 6 yaş ve üzeri bilete tabidir.- PDF biletinizi yazdırmayı ve etkinlik girişinde yanınızda bulundurmayı unutmayınız.- Etkinlik mekanına kamera ve fotoğraf makinası sokmak yasaktır.- Organizatör firma programda ve bilet fiyatlarında değişiklik yapma hakkına sahiptir.- Etkinlik mekanına yiyecek ve içecek sokmak yasaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT