Erdal Erzincan & Kayhan Kalhor

Tarihler: 13 Ekim 2019 Pazar ~ 13 Ekim 2019 Pazar 13 Ekim 2019 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 116.50 TL 2. Kategori - 86.50 TL 3. Kategori - 56.50 TL 60 yaş üstü bileti - 46.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 13, 2019 ~ Eki 13, 2019
Horasan’dan Anadolu’ya - Erdal Erzı̇ncan & Kayhan Kalhor, 13 Ekim'de CRR Konser Salonu'nda sizlerle.

Anadolu Müziği’nin ve bağlamanın yaşayan en önemli icracılarından Erdal Erzincan, kemança virtüözü Kayhan Kalhor ile buluşuyor. Uzun yıllardır konserler veren, birlikte kaydettikleri iki albüm dünyanın en prestijli plak şirketlerinden biri olan ECM Records’tan yayınlanan ikili, geleneksel Anadolu ve İran melodilerini doğaçlamaları ile birleştirerek dinleyenlere unutulmazbir müzik deneyimi yaşatıyor.

Erdal Erzincan

1971 yılında Erzurum’da doğdu. Küçük yaşlardan itibaren bağlama çalmaya başladı. 1981 yılında İstanbul’a yerleşti ve 1985 yılında Arif Sağ Müzik Kursu’nda dersler almaya başladı.
1989 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümü’ne girdi. 1990 yılında kendi müzik kursunu açarak bağlama eğitimi vermeye başladı. 1994 yılından itibaren sözlü ve enstrümantal olmak üzere birçok albüm yayınladı. 2004 yılında kendi öğrencilerinden oluşan Bağlama Orkestrası’nı kurdu ve bu orkestrayla konserler verdi. 2009 yılında Arif Sağ ile birlikte hazırladığı “Bağlama Metodu” Pan Yayıncılık tarafından yayımlandı. Hem solo hem de usta enstrümanistlerle birlikte yaptığı ortak çalışmalarla dünyanın birçok yerinde sayısız konserler verdi. Yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli üniversitelerin ve eğitim kurumlarının bünyesinde atölye çalışmaları düzenledi. Son olarak Gezici Bağlama Atölyesi adı altında büyük kentlerdeki eğitim imkanlarından faydalanamayan çocuklara yönelik bir eğitim hareketi başlattı.

Kayhan Kalhor
1963 yılında Tahran'da doğmuştur. Yedi yaşında Ahmed Mohajer efendiden temel müzik eğitimini almaya başlamıştır. “Dahi Kemançacı” sıfatıyla, henüz 13 yaşındayken İran Ulusal Radyo & Televizyonu korosunda çalmaya başlamıştır. Ve bu süreç 5 yıl devam etmiştir. 17 yaşında iken ülkesinin, döneminin en prestijli sanat organizasyonlarından olan, Chavosh Kültür Merkezi bünyesindeki Shayda Ansamblesinde çalmaya başlamıştır. Sanatçı, Roma'da ve Ottowa Carleton konservatuvarında klasik batı müziği eğitimi almıştır. Kayhan Kalhor, ülkesinin en önemli vokalistleri olan Muhammed Rıza Shajarian ve Shahram Nazeri gibi isimlerin çalışmalarının kompozitörlüğünü yapmakla kalmamış, yine ülkesinin en önemli müzisyenlerinden Faramarz Payvar ve Hossein Alizadeh gibi ustalarla birlikte defalarca aynı sahneyi paylaşmıştır. 2000 yılında M.R. Shajarian ile birlikte yaptığı “Night Silence, Desert” adlı çalışması, AFIM tarafından “En İyi Geleneksel Dünya Müziği Albümü” olarak ödüllendirilmiştir. 2017 yılında dünyaca ünlü viyolonsel sanatçısı Yo-Yo Ma ve Silk Road Ensemble ile kaydettikleri albüm ile Grammy ödülü kazanmıştır. 2019 yılında Womex Dünya Müziği Fuarı’nda Yılın Sanatçısı ödülüne layık görülmüştür.

- Konser başladıktan sonra gelen misafirlerimiz balkon kısmına alınacaktır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT