Erdem Ergün

Tarihler: 17 Ocak 2018 Çarşamba ~ 17 Ocak 2018 Çarşamba 17 Ocak 2018 22:00

Yer: KadıköySahne

Ücret: - 39.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Osmanağa Mah. Kırtasiyeci Sok. No:25 E Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 550 04 92

Web: http://www.kadikoysahne.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 17, 2018 ~ Oca 17, 2018
Çıkış parçası ''Alma Ahımı'' ile dikkat çeken Erdem Ergün,KadıköySahne'de sizlerle...

Erdem Ergün 2010 yılında çıkardığı ''Yek Âhenk'' isimli albümle adını duyurdu. Sony Music etiketiyle toplam sekiz şarkıdan oluşan albümün tüm söz ve müzikleri sanatçıya ait. Albümün kayıtlarını evinde bizzat kendisi hazırlayan Ergün, edit, miks ve aranjesini de üstlendiği bu çalışmayı ''el yapısı albüm'' olarak ifade etti.

Çıkış parçası ''Alma Ahımı'' ile dikkat çeken sanatçı, radyo ve internet ortamında ilgi gördü. Kendi yer almadığı klibi milyonlarca tıklandı. Sanatçı ikinci ve üçüncü video kliplerini ''Aşk Dediğin'' ve ''Gel Dedim'' adlı şarkılarına çekti. Doğu ve batı seslerinin harmanlandığı akustik bir gitar albümü olan bu ilk çalışmasında, geleneksel dilde ama günümüz üslubunda yazıp bestelediği şarkıları oldukça beğeni topladı. Sanatçı çoğunlu İstanbul'da olan konserler yaptı ve enstrumanlarıyla canlı performans alanında da izleyicilerin takdirini kazandı.

Üniversite ve müzik hayatını İstanbul'da sürdüren sanatçı iki sene sonra Ankara'ya yerleşti ve çalışmalarını evinde kurduğu stüdyo ortamında sürdürdü. Medya ve magazin ortamından uzakta, müziğin mutfağında yer almayı tercih eden Ergün, söz-beste, enstrumental müzik, film müzikleri dalındaki çalışmalarını da sürdürdü. 2016 yılında ikinci solo albümü ''Firar'' ı hazırladı. Davul hariç bütün enstrumanların çalım ve kayıtlarını yine yalnız kendisi yaptı. On şarkıdan oluşan albümünün bir adet deyiş dışındaki tüm söz ve müzikleri kendisine ait. Şarkıların düzenlemelerini yine kendisi yapan sanatçı 2017'de Pollprudiction etiketiyle yayınlanan bu son albümle, altı yılın ardından sevenleriyle tekrar buluştu. Çıkış şarkısı ''Zaman'' ile ilgi toplayan sanatçı ikinci klibini ''Efkara Geldim'' şarkısına çekti. Bu albümde daha zengin bir enstruman anlayışıyla doğu-batı sentezine devam etti. perdesiz gitarın yanında bağlama ve elektro gitar ile birçok tarzdaki esere imza atan sanatçı, son albümüyle iç dünyanın dış dünyaya sığmadığı bir felsefeye vurgu yapıyor.

Küçük yaşlardan itibaren müzikle iç içe büyüyen Erdem Ergün, müziğe karşı ilgisi ve yeteneğiyle her zaman dikkat çekmiştir. Ailesinin işi gereği, Türkiye'nin hemen hemen her şehrinde ikamet eden Ergün, Farklı şehirleri ve kültürleri tanıması sayesinde müziğe bakış açısını değiştirmiş ve zenginleştirmiştir.

Müziğin sadece popüler kültür alanında kalmadığını, içerdiği tüm bilimsel metod ve alanlarıyla yaşamın özünü kapsadığını ifade eden sanatçı, halen bu anlayışla müzik hayatına devam etmektedir. Birçok müzisyenle çalışması olan Ergün, konserlerinde Gürol Ağırbaş, Akın Eldes, Erdem Göymen gibi sanatçılarla performans sergilemekte, kayıt, beste ve icra çalışmalarına devam etmektedir.

Sanatçının ayrıca bir dizi için hazırladığı iki parçadan oluşan soundtrack single albümü yayındadır. İlgi gören bu çalışmasında bir adet geleneksel, bir adet kendi bestelediği deyiş bulunuyor. Sanatçı evli ve halen Ankara'da yaşamaktadır.

Biyografi
Karabük doğumludur. Liseyi Adana'da bitirdi. Yükseköğrenimine Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde devam etti. İstanbul'a gelmeden önceki yaşamı ailesinin işi nedeniyle bir çok farklı şehirde geçti. Ve kendisi daha sonra bunu farklı kültürleri tanıması sayesinde, müziğe bakışını zenginleştirdiğini ifade etti. Erdem Ergün; Şanlıurfa, İzmir, Uşak, Konya, Tokat, Adana; (ilk yükseköğrenim deneyimi nedeniyle) Kıbrıs, Sivas ve Ünye'de yaşadı. 

Erdem Ergün küçük yaşlarından müzikle büyüdü ve ilk enstrümanı ailesinin ona aldığı bir orgtu. Sanatçı daha sonra Halk Müziği’ni keşfetti ve bağlama çalmaya başladı. Lise döneminde tanışıp dost olduğu Utku Uludağ ile grup müziği deneyiminden sonra, gitara büyük ilgi duydu, gitar ve bağlama çalışmalarını beraber yürütmeye başladı. Lise sonrasında edindiği armoni içinde icra deneyimi, ona kendi bestelerini yapma cesareti verdi ve ilk albümünün hazırlıklarına başladı.

Line Up
Erdem Ergün - gitar
Gürol Ağırbaş - bas gitar
Akın Eldes - elektrik gitar
Erdem Göymen - davul

- 18 Yaş Sınırı Vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT