Eric Le Sage - İstanbul Resitalleri

Tarihler: 07 Ekim 2011 Cuma ~ 07 Ekim 2011 Cuma - Saat: 20:00

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi - the Seed

Ücret: 110.00 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42, 34467 Emirgan İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 323 60 50 - 55

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 7, 2011 ~ Eki 7, 2011

İstanbul Resitalleri 5. sezonu ‘2011-2012’, Fransız piyano ekolünün en önde gelen temsilcilerinden Eric Le Sage ile açılıyor. Tınısal ayrıntılar, sağlam bir yapısallık ve şiirsel hecelemelere odaklı olan Le Sage için Financial Times “Fransız piyano geleneğinin en yüksek düzeyde rafine edilmiş örneği” olarak söz ediyor. 2010 yılında die Zeit, Le Sage’ı överken “ideal Fransız piyano estetik ve berraklığı” şeklinde bir ifade kullandı.

Eric Le Sage, bugünlerde, eleştirmenlerce Schumann kayıtları tarihinde bir referens olarak kabul edilen, 2010 yılında tamamladığı ve Schumann’ın tüm piyano yapıtlarını kaydettiği albüm dizisi çerçevesinde başlıcaları arasında Louisiana Museum of Arts, Théâtre du Châtelet, Salle Pleyel, Théâtre des Champs-Elysées, Düsseldorf Schumann Festivali, La Roque d’Anthéron, la Folle Journée, St Magnus Festivalleri ve Varşova Beethoven Festivali’nin olduğu önemli salon ve festivallerde sahneye çıkıyor, dünyanın dört bir köşesinde resitaller veriyor.

Aix en Provence, doğumlu Eric Le Sage 1985 yılında Porto Uluslararası piyano yarışması ve 1989 yılında Robert Schumann piyano yarışmalarını kazanıp Leeds Piyano Yarışması’nda ödül almasını takiben Sir Simon Rattle’ın batonu altında çaldı. Fransız piyanizminin örneği olarak kabul edilen sanatçı, la Roque d’Anthéron, Festival International de Menton, Potsdam Sanssouci, Théâtre du Châtelet, Salle Pleyel, Wigmore Hall, Suntory Hall, Carnegie Hall, Schwartzenberg’s Schubertiade, Ludwigsburg Festival, Frankfurt’s Alte Oper, Dublin’s Celebrity Series, Louisiana Museum of Arts, Cologne’s Philharmonie, Amsterdam’s Concertgebouw gibi büyük salonlar ve festivallerde oda müziği konserleri ve resitaller verdi. Bu konser ve resitalleri Almanya, İtalya, İspanya, İngiltere, Güney Afrika, Japonya ve Amerika’da tekrarlandı. Solist olarak Los Angeles Philharmonic, Bremen Philharmonic Orchestra, Royal Scottish National Orchestra, Gothenburg Philharmonic, Rotterdam Philharmonic, NHK Symphony Orchestra, Dresden Philharmonic, Orchestre National du Capitole de Toulouse, Zwickau Symphony Orchestra, Netherlands Radio Symphony Orchestra, Orchestre Philharmonique de Radio France, Orchestre National d’Ile de France, Orchestre Philharmonique de Liège, Munich Chamber Orchestra gibi anıtsal orkestralar ile sahneye çıktı.

RCA-BMG, Naïve, EMI ve Alpha müzik şirketleri tarafından yayınlanan albümleri Diapason d’Or de l’Année, 10 de Repertoire, Choc du Monde de la Musique, Grand Prix du Disque, Recording of the Month Fono Forum, Recording of the Month Gramophone, Victoire de la Musique gibi en değerli klasik müzik ödüllerini aldı. 2010 yazında Alpha tarafından yayınlanan albümü “Jahrespreis der deutschen Schallplattenkritik” ile ödüllendirildi.

Resital başlama saatinde kapılar kapanır. Geç kalanlar resitalin ikinci yarısını izleyebilirler.
İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar.
12 yaşından küçükler alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT