Erkan Oğur - İsmail Hakkı Demircioğlu

Tarihler: 27 Nisan 2012 Cuma ~ 27 Nisan 2012 Cuma - Saat: 22:30

Yer: Live Haymatlos

Ücret: Ayakta - 30.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, Live Haymatlos

Adres: İstiklal Cad. Rumeli Han No:48 C Blok Kat: 2 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 55 35

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 27, 2012 ~ Nis 27, 2012

Erkan Oğur

Müziğe 4 yaşından itibaren keman, bağlama, Flüt ve cümbüş çalarak başladı. Onu Halk Müziği icrası konusunde teşvik eden ilkokul müzik öğretmeni "İlkokulu bitirdiğinde, bizim yöreden çalmadığı saz kalmamıştı." diyor. Gitar çalışında Jimi Hendrix'in bazı etkileri olmuştur. 1976'da perdesiz gitarı icat etti.

Liseyi Ankara'da tamamladı. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü ile başladığı üniversite hayatına Münih Üniversitesi Fizik Mühendisliği'nde okuyarak devam etti. Müzisyen olmaya karar verdikten sonra eğitim görmek için Türkiye'ye döndü. İstanbul Devlet Konservatuarı Klasik Türk Müziğibölümünden mezun oldu. Çalışmalarında ağırlıklı olarak kopuz ya da dede bağlama, ud, e-bow, perdesiz gitar, klasik gitar, elektro gitar'ı ve sesini kullandı. Bunlar dışında birçok enstrümanı da albümlerinde başarılı bir şekilde çalmıştır. En son iki cd'lik Telvin albümünde doğaçlama caz denemeleri yapmıştır.Fretless albümü çıktığı yıl Avrupa'da yılın yaratıcı albümü seçilmiştir. Bir Ömürlük Misafir albümü olarak Türkiye'de daha sonra yayınlanmıştır. Türk müziğine icracı ve yorumcu olarak devasa katkılar yapmıştır. Perdesiz Gitar'ı ve Perdesiz Bağlama'yı geliştiren kişidir. Dünya Müzik literatüründe yerini almıştır. Günümüzde ise Nazım Hikmet Akademisi Müzik Bölümü'nde ders vermektedir.

Müzik yaşamı boyunca pek çok müzisyene ilham kaynağı olduğu gibi bağlama ustalarına da işlerini yaparken adeta sufle vermiştir."İnsanın, salt yaşantısı ve yapıp ettiklerinin doğayla uyumlu olduğu müddetçe başarıya erişme şansı vardır." diyerek hayattaki duruşu hakkında ipucu vermiştir. Öyle ki Kemal Eroğlu meslek hayatını Erkan Oğur'u tanıdıktan önce ve sonra olarak ikiye ayırmaktadır.

İsmail Hakkı Demircioğlu

1957 yılında Rize Pazar'da doğdu. Müziğe küçük yaşlarda ilgi duymaya başladı. İlk ve ortaöğrenimini Pazar’da tamamladı. Daha sonra İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Temel Bilimler bölümünü bitirdi.Bağlamadan bas gitara dek çeşitli enstrümanları çalan Demircioğlu, önce Ruhi Ayangil Türk Müziği Orkestrasında daha sonra Ruhi Su Dostlar Korosunda bas gitarist olarak çalıştı. Bu dönemde 2 albüm hazırladı.1998’den sonra Erkan Oğur’la çalışmaya başladı. Bugüne dek birçok albüm hazırladı. Ayrıca Türkiye’nin çeşitli yerlerinde ve Türkiye dışında birçok konser verdi.

- 18 yaş sınırı vardır.
- Organizasyon şirketi uygun görmediği kişileri, bilet ücretini iade ederek etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.
- Organizasyon şirketi, programda ve bilet fiyatlarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT