Erman İmayhan - İris Şentürker

Tarihler: 11 Şubat 2010 Perşembe ~ 11 Şubat 2010 Perşembe - Saat: 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Tam: 14,00 TL, Öğrenci: 8,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi:(0216)556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com

Adres: İstiklal Cad. No: 8, 34435, Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 11, 2010 ~ Şub 11, 2010
Erman İmayhan, viyolonsel
İris Şentürker, piyano

Erman İmayhan
Sanatçı viyolonsel çalışmalarına 1994 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ nda Prof. Reşit Erzin ile başladı. Sahneye ilk kez 1996 yılında Atatürk Kültür Merkezi’ nde “İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Filarmoni Derneği Konserleri” kapsamında çıktı. 1999 yılında Bilkent Üniversitesi’nde Anaçev’in düzenlemiş olduğu uluslararası viyolonsel yarışmasında üçüncülük ödülü alan İmayhan, 2000 - 2001 sezonunda İstanbul Festivali etkinliklerinde yer aldı. 2002 - 2003 yıllarında Avrupa Akdeniz Gençlik Orkestrası’ na çello grup şefi olarak katıldı ve aynı sezon Korsika’da düzenlenen Akdeniz Gençlik Festivali’ne çağırıldı. İstanbul St. Esprit Kathedrali’nde J.S.BACH’ın solo süitlerini seslendiren İmayhan, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, ASO, Eskişehir Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul Filarmonia orkestraları eşliğinde solo konserlerin yanısıra, 2009 İstanbul Uluslararası Müzik Festivalinde de yer alan İmayhan, yurtiçinde çeşitli oda müziği konserleri verdi. 2003 yılında sınıf atlayarak mezun oldu ve 2006 yılında yüksek lisans çalışmalarını Prof. Reşit ERZİN ile tamamladı. Bunların yanısıra Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Akbank Oda Orkestrası’nda yer almaktadır. Oda müziği çalışmalarını da “Quadro Turco” piyanolu dörtlü ile sürdüren İmayhan, Solo konserlerini devam ettirmekle birlikte M.S.G.S.Ü Devlet Konservatuvarı’ nda öğretmenlik yapmaktadır.

İris Şentürker
Piyano eğitimine beş yaşında başlayan İris Şentürker çalışmalarına İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda devam etti. 1998 yılında Prof. Meral Yapalı’nın sınıfından derece ile mezun oldu. Aynı yıl “The British Council” tarafından düzenlenen “Yılın Genç Müzisyeni” yarışmasında birinci olan sanatçı tam burs alarak, Manchester’da Royal Northern College of Music’de Margaret Fingurhut ile piyano, Yossi Zivoni, Rodney Slatford ve Christopter Rowland ile oda müziği calışmalarını tamamlayarak master diplomasını aldı. Sanatçı, ayrıca Leontina Margulis, Irina Zaritskaya, Hüseyin Sermet, Arnaldo Cohen, Sergei Dorensky gibi ünlü müzisyenlerle çalıştı.

Fransız Hükümeti’nin tam bursu ile Paris’te Alfred Cortot Ecole Normale de Musique’de Diplôme Superieur d’Execution sınıfından Prof. Christian Ivaldi ile piyano, Diplôme Superieur de Musique de Chambre sınıfında Prof. Chantal De Buchy ile oda müziği calışarak, her iki bölümden derece ile mezun oldu. Daha sonra Diplôme Superieur de Concertiste sınıfında hem piyano, hem oda müziği çalışmalarını tamamlayarak, Paris’te Alfred Cortot Concours Diplômes Superieurs de Concertiste 2005 oda muziği yarışması’nda da oybirliği ile birinci olmuştur.

Program: G. Frescobaldi - Toccata, F. Chopin, C. Debussy, C. Saint-Saens, A. Dvorak


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT