Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası

Tarihler: 28 Kasım 2010 Pazar ~ 28 Kasım 2010 Pazar - Saat: 11:30

Yer: Enka İbrahim Betil Oditoryumu

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Enka Açıkhava Tiyatrosu gişe

Adres: Enka Vakfı, Sadi Gülçelik Spor Sitesi, İstinye İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 276 22 14-15/209

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 28, 2010 ~ Kas 28, 2010

22. ENKA Kültür Sanat Kış Etkinlikleri, 2 Kasım – 14 Aralık 2010

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası

Şef: Naci Özgüç
Solist: Benal Tanrısever Şimşek
Program: Orkestrayla Tanış
Mozart 40. Senfoni 1. Bölüm
Ara
Mozart Piyano Konçertosu No: 20 K 466 Re minör

Şef: Naci Özgüç
İlk şeflik çalışmalarını Ankara’da Rengim Gökmen ile yaptı. Ankara Devlet Konservatuarı’nın Piyano ve Kompozisyon bölümlerini bitirdikten sonra, Orkestra ve Opera Şefliği eğitimi almak üzere Birleşik Amerika’ ya Indiana Üniversitesi’ne gitti. Amerika’ da ayrıca Opera Rejisi üzerine bir yıl çalıştı ve iki yıl da Oda Operası Müzik Direktörlüğü görevinde bulundu. Bu arada ünlü soprano Virginia Zeani’nin sınıfında korrepetitör olarak çalıştı. 1990 Yılında mezun oldu ve Ankara’ya dönerek Devlet Operasındaki şeflik kariyerine başladı.

2007 – 2009 arasında Ankara Devlet Opera ve Balesi Genel Müzik Direktörlüğü görevinde bulunan Özgüç, halen İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve İstanbul Maltepe Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın birinci şefliği ve Genel Müzik Direktörlüğünü sürdürmektedir.

Solist: Benal Tanrısever Şimşek
Müzik eğitimine Ferdi Statzer ile İstanbul Konservatuarı`nda başladı. Çalışmalarına Joseph Raieffin burslu öğrencisi olarak New York, Juilliard Müzik Okulu`nda devam etti. Burada Lisans ve Yüksek lisans derecelerini aldı. Gösterdiği üstün başarı sonucu Professional Studies Programı`na kabul edildi. Burada okul tarafından ABD`nin çeşitli kentlerinde konserler vermek üzere ödüllendirildi. Eğitimini Berlin`de Hochschule der Künste’de Prof. Georg Sava ile sürdürerek virtüözlük unvanı kazandı. 1993-98 yılları arasında Bilkent Üniversitesi, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde lisans ve yüksek lisans öğrencileriyle çalıştı. 2001 yılında Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Doktora çalışmalarını tamamladı. 1998`de BT Müzikevi’ni kurdu. 2004`ten bu yana ENKA Okullarının müzik koordinatörlüğü yapmaktadır. Ekim 2007’de Doğan-Egmont tarafından basılan ve yaratıcı kitap ödülünü alan “Klasik Müzik Masalları” kitaplarıyla, klasik müziği çocuklara sevdirmeğe, anlatmaya devam ediyor.

New York’ta Carnegie Hall ve Lincoln Centre, Berlin Filarmoni, Stuttgart Lieder Halle, Bonn`da Beethoven Haus olmak üzere dünyanın belli başlı konser salonlarında resital ve orkestra solisti olarak konserler verdi. Solist olarak Berlin Senfoni Orkestrası, New York Senfoni Orkestrası, Sibelius Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İstanbul ve İzmir Devlet Senfoni Orkestraları ile çaldı. Berlin Filarmoni Dörtlüsü ile Berlin, İstanbul, Ankara Müzik Festivallerine katıldı; ayrıca İtalya`nın çeşitli kentlerinde aynı dörtlü ile birlikte konserler verdi. Solist olarak katıldığı Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası`nın ABD turnesinde çeşitli kentlerde konserler verdi. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel`in himayelerinde, Kültür Başkanlığı`nın desteği ile İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde Türkiye`de ilk defa "herkes için klasik müzik konseri" yaklaşımını, Ankara taş ocaklarında düzenlenen açık hava konseriyle gerçekleştirdi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası
Eskişehir`in son yıllarda büyük bir ivme ile artan kültür ve sanata yatırımlarının en önemli halkalarından birini şüphesiz 2001 yılında kurulan Senfoni Orkestrası oluşturmaktadır.
Halen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı olan, genç yeteneklerin keşfi ve istihdamında ülkemizin önemli kaynaklarından biri olan Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nin kurucu rektörü Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in gayretleri ve talimatı sonucu hayata geçirilen topluluk, ülkemizin en genç fakat en hızlı gelişim gösteren sanat kurumlarının başında gelmektedir.

Orkestra, senfonik repertuarın yanı sıra, opera orkestrası olarak da faaliyet göstermekte olup, her iki alanda da başarılı bir performans sergilemektedir. Gülriz Germen’in müzik direktörlüğü ve Ender Sakpınar’ın sanat danışmanlığında çalışmalarını yürüten topluluk, haftalık olağan konserlerinin yanı sıra ilköğretim öğrencileri için “Çocuk Atölyeleri”, açıklamalı konserler, söyleşili dinletiler, workshop ve seminerler vermektedir. 2004 / 2005 sezonundan bu yana, çatısı altında konser, opera, tiyatro, sergi ve toplantı salonları bulunduran, Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda faaliyetlerini sürdürmekte olup, yurtiçi ve yurtdışı turneleri ile de sanatseverlerle buluşmaya devam etmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT