Estoudiantina

Tarihler: 13 Nisan 2010 Salı ~ 13 Nisan 2010 Salı - Saat: 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori: 22,00 TL , 2. Kategori: 17,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve CRR Konser Salonu

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye, Şişli İstanbul Harbiye İstanbul

Telefon: 0212 231 54 97

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 13, 2010 ~ Nis 13, 2010

ESTOUDIANTINA
Bir etnik Akdeniz orkestrası
Sanat Yönetmeni:
Andreas Katsiyannis

19. yy sonlarında iki mandolin, bir mantola ve bir gitardan oluşan dörtlü Fransız orkestra modeli olan “estoudiantine” İstanbul’da ilgi toplamıştı. İkisi de İstanbul’da oturan iki genç ve yetenekli müzisyen Vassilios Sideris ve Aristedes Peristeris, “Politakia” isimli ilk organize orkestrayı ve daha sonra da “Smyrne (İzmir) Estoudiantina” orkestrasını kurdu. Müzisyenler, lirik özellik de katarak melodi ve ritim bakımından daha çok bir “Rum” tarzı estoudiantina orkestrasını oluşturdular. Böylece yeni bir orkestra modeli ve müzikal hareket gelişti. Doğu ve Batı unsurlarının özümsenmesi yoluyla yeni Rum müziği formları ortaya çıktı. Fakat bu Estodiantina’ların en önemli unsuru, Rum operetini ve ayrıca rebetiko şarkısını ve Atina serenadını (kantat) ve daha sonra halk şarkılarını ve bunların çeşitlemelerini doğurmasıdır.

Özünü bu tarihsel geçmişe dayandıran orkestra ismini de, Küçük Asya’da kurulan en ünlü Rum orkestralarından biri olan ve 1898 ile 1921 yılları arasında “dünya turu” gerçekleştiren Estodiantina’dan aldı. Bir etnik Akdeniz orkestrası olan yeni Estoudiantina 1999 yılında 30 müzisyen tarafından kuruldu.

Volos şehrinin Nea Ionia ilçesinde kurulan orkestra önceki orkestra modellerine öykünmekle kalmayıp, aynı zamanda yeni unsurları bünyesine katarak hem genç, hem yaşlı kesimden dinleyicileri kendisine çekmeyi hedefleyen yeni müzik formları yarattı. Orkestra, 1999’dan bugüne kadar Yunanistan’da ve yabancı ülkelerde 200’ün üstünde konser verdi. Estoudiantina özellikle geleneksel müzik sevgisine sahip, daha genç kuşaklar arasından büyük bir izleyici kitlesi toplamayı başardı.

Orkestra’nın Küçük Asya şarkılarından bir derleme içeren ve yapımcılığını George Dalaras’ın üstlendiği, “Smyrne” isimli birinci albümü Ocak 2004’de piyasaya çıktı. Bu albüm, yılın en iyi Rum müziği derlemesi olarak Arion müzik ödülünü kazandı. İki ay içinde 40.000 kopyayı aşarak altın plak ödülünü aldı. Estoudiantina, Aralık 2005’te Odessa Halk Orkestrasıyla verdiği (Volos, Nisan 2004) konseri içeren sınırlı sayıda basılmış bir canlı kayıt albümü çıkardı. Son olarak, Nisan 2006’da, MINOS EMI etiketiyle “TEARS ON GLASS” ikinci albümü piyasaya çıkardı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT