Fazıl Say - CRR Senfoni Orkestrası - Trompet Konçertosu

Tarihler: 22 Şubat 2011 Salı ~ 23 Şubat 2011 Çarşamba - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori: 78,00 TL - 2. Kategori: 67,00 TL - 3. Kategori: 56,00 TL - 4. Kategori: 45,00 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye, Şişli İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 22, 2011 ~ Şub 23, 2011

22-23 Şubat Saat 20:00

Orkestra Şefi: Rengim Gökmen
“Trompet Konçertosu”

Allegro
5 e karşı 6 Adagio
Odam kireçtir türküsü üzerine çeşitlemeler
Dmitri Shostakovich. Piyano, Trompet ve Yaylı Çalgılar için konçerto No: 1 do minör Op: 35

Allegretto
Lento
Moderato
Allegro con brio
ARA
Ludwig van Beethoven 5. Senfoni do minör Op: 67

Allegro con brio
Andante con moto
Scherzo. Allegro
Allegro

Fazıl SAY

“ O, sadece dahi bir piyanist değil; şüphesiz ki 21. yüzyılın en büyük sanatçılarından biri olacaktır.” ( “Le Figaro” Paris )

1970 yılında Ankara’da doğan Fazıl Say, 4 yaşında piyanoya başladı. Ankara Devlet Konservatuarı’nda “Üstün Yetenekli Çocuklar için Özel Statü”de öğrenim görerek; 1987’de konservatuarın piyano ve kompozisyon bölümlerini bitirdi. Çalışmalarını Alman bursuyla Düsseldorf Müzik Yüksek Okulu’nda sürdüren sanatçımız, 1991’de konçerto solisti diplomasını aldı, 1992’de Berlin Tasarım Sanatları ve Müzik Akademisi’nde piyano ve oda müziği öğretmenliğine getirildi. Beş kıtada sürdürdüğü konserleri ve yankı uyandıran CD’leriyle bütün dünyada aranan bir piyanist olan Fazıl Say, derinlikli yorum kavrayışı nedeniyle günümüze kadar 20 uluslararası ödülle onurlandırıldı.

Sunduğu konserlerle her yıl yüz binlerce müzikseverin hayranlığını kazanan sanatçı, New York Filarmoni, St. Petersburg Filarmoni, Amsterdam Concertgebouw, Viyana Filarmoni, Çek Filarmoni, İsrail Filarmoni, Orchestre National de France, Tokyo Senfoni gibi orkestralar eşliğinde çağımızın tanınmış şefleriyle konser verdi. 2008’de Avrupa Birliği tarafından “Kültür Elçisi” unvanıyla görevlendirilen Fazıl Say, doğu ve batı kültürleri arasında yeni köprü kurmayı amaçlamaktadır.

Gabor BOLDOCZKI

Gabor Boldoczki, 14 yaşında Macaristan’ın Zalaegerszeg kentinde düzenlenen Ulusal Trompet Yarışması’nda birincilik ödülünü kazandı. Devam eden süreçte sanatçı, müzik eğitimini sırasıyla L.-Weiner Konservatuarı’nda, Budapeşte’de Franz Liszt Konservatuarı’nda ve uluslararası kariyerine başlamadan önce Profesör Reinhold Friedrich’in öğrencisi olarak master programıyla tamamladı. Münih’teki uluslararası ünlü ARD müzik yarışmasını kazanmasıyla birlikte sanatçı, 21 yaşında Paris’te düzenlenen “Grand Prix de la Ville de Paris” ‘i alarak, “Üçüncü Uluslararası Maurice André Trompet Yarışması’nı” kazandı.

Devam eden yüksek başarıları ile birlikte sanatçı, mükemmel olarak nitelendirilen tekniği ve sanatsal virtüözü olarak Prix Davidoff ödülünü aldı. Avrupa turnesi boyunca pek çok tanınmış salonda sahne alan Boldoczki, Salzburg Festivali Michael Haydn konserlerinde sahne almak için davet edilen ilk trompet sanatçısıdır.

Eşsiz stili ile çağının özel trompet sanatçılarından biri olan Boldoczki, bu konserde Fazıl Say ve CRR İstanbul Senfoni Orkestrası’yla birlikte müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacaklar.






istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT