Festival Buluşması: Evcil&Lenaerts

Tarihler: 03 Haziran 2020 Çarşamba ~ 03 Haziran 2020 Çarşamba 03 Haziran 2020 21:00

Yer: Saint Esprit Kilisesi, Harbiye

Ücret: 1. Kategori (Numarasız Oturma Düzeni) - 330.00 TL 2. Kategori (Numarasız Oturma Düzeni) - 250.00 TL 3. Kategori (Numarasız Oturma Düzeni) - 168.00 TL Öğrenci - 67.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Cumhuriyet Cad. 127/A Harbiye İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 3, 2020 ~ Haz 3, 2020
2-25 Haziran arasındaki 48. İstanbul Müzik Festivali’yle İstanbul’u, yazı ve müziği doya doya yaşayın.


Bülent Evcil: Flüt

Anneleen Lenaerts: Arp

Johann Sebastian Bach
Flüt Sonatı Sol minör, BWV 1020

Camille Saint-Saëns (düz. arr. Peter H. Bloom)
Keman ve Arp için Fantezi La Majör, op. 124

Claude Debussy
Solo flüt için “Syrinx”, L. 129

Solo arp için “Clair de Lune”, L. 75/3

Gabriel Fauré
Fantezi, op. 79

Nino Rota
Flüt ve Arp için Sonat

Witold Lutosławski
Flüt ve Arp için Üç Fragman

Bedřich Smetana (düz. arr. H. Trneček)
Moldau

Georges Bizet / François Borne
Carmen Fantezisi

Arayla 105’ sürer. 

Kurulduğu 1846 yılından bu yana dört Papa’yı ağırlayan Saint Esprit Katedrali, bu konserde İstanbul Müzik Festivali dinleyicilerini konuk ediyor. Ünlü mimar Gaspard Fossati’nin eseri olan Barok kilisenin etkileyici atmosferinde flüt ile arpın birlikteliğinin insanın ruhunu yücelten tınıları unutulmaz bir deneyim vadediyor.

İstanbul Müzik Festivali’nin ilgi ve merak uyandıran özgün serisi Festival Buluşmaları’nda ilk kez bir araya gelecek flütçü Bülent Evcil ve arpçı Anneleen Lenaerts, Barok dönemin zarif başyapıtlarından, Johann Sebastian Bach’a atfedilmekle birlikte oğlu Carl Philipp Emanuel'e ait olduğuna inanılan Flüt Sonatı ile açacakları programa, Romantik dönem bestecilerinin hem virtüözlük gerektiren hem de zevkli eserleriyle devam edecekler.

Eleştirmenlerin “insanın ağzını açık bırakan bir yeteneğe sahip” dediği Anneleen Lenaerts, arpın tüm imkânlarını son derece yaratıcı biçimde ve zekice kullanmasıyla çalgısına yepyeni bir kavrayış getiriyor. Sanatçı önemli orkestralar eşliğinde solist olarak konserler verdiği gibi Viyana Filarmoni Orkestrası’nda solo arpçı olarak görev yapıyor. Dünyanın önde gelen konser salonlarında ve Rheingau, Lockenhaus, Salzburg, Japonya Pasifik, Sapporo, Moritzburg ve Aspen gibi festivallerde “parmaklarından doğruca kalplere ulaşan müziğiyle dinleyicileri büyülüyor”. Sanatçının Brüksel Filarmoni eşliğinde Nino Rota’nın eserlerini seslendirdiği, 2019 ilkbaharında Warner Classics etiketiyle piyasaya çıkan son albümü de övgüler topluyor.

Bülent Evcil bugüne kadar kaydettiği Tango Zamanı, Orta Doğu Minyatürleri, The Virtuoso Flute gibi albümleriyle flütün zengin ve renkli repertuvarını müzikseverlerin beğenisine sundu. Sanatçının 2018 sonbaharında Raffaele Trevisani ile kaydettiği Un sollievo all’amicizia isimli albümünü, İtalyan flüt dergisi Falaut kapağına taşırken binlerce abonesine de hediye etti. Geçtiğimiz yazı Almanya, İtalya ve Bulgaristan’da verdiği konserlerle tamamlayan Evcil, Avrupa’nın yanı sıra Amerika’dan Japonya’ya uzanan bir coğrafyada dinleyicilerle buluşuyor. Bülent Evcil halen İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nda solo flütçü ve müdür olarak görev yapıyor.

- Öğrenciler için sınırlı sayıda indirimli bilet yalnızca İKSV’den satışa sunulacak,  biletler öğrenci kimliği gösterilerek alınabilecektir. Genel satışın ilk gününde her öğrenci, etkinlik başına yalnızca bir bilet satın alabilir. Arkadaşları için de indirimli bilet almak isteyen öğrenciler, yalnızca bir arkadaşları için, arkadaşlarının öğrenci kimliğini göstermek koşuluyla işlem yapabilir.- Her ayrı gösterim için Siyah, Beyaz, Kırmızı ve Turuncu Lale Kart üyeleri iki (2) adet, Sarı Lale Kart üyelerimiz bir (1) adet bilet için indirim alabilirler.- Konserlere, aksi belirtilmediği sürece, 7 yaşından küçük çocukların getirilmemesi rica olunur. 7 yaş ve üzeri çocuklar için bilet alınması gerekmektedir.- İzleyicilerimizin konserlere vaktinde yetişmek üzere titizlik göstermelerini önemle rica ederiz. Geç kalan izleyicilerimizin girişleri ara ve/veya alkış arasında sağlanacaktır. Ara olmayan konserlerde geç gelen izleyiciler salona alınmayacaktır. Bilet iadesi yapılmayacaktır.- Elde olmayan nedenlerden ötürü programda değişiklik yapılabilir. - Programda değişiklik yapılmadığı sürece bilet iadesi yapılmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT