Festival Genç Solistini Sunar

Tarihler: 20 Haziran 2015 Cumartesi ~ 20 Haziran 2015 Cumartesi 21:00

Yer: Kadıköy Süreyya Operası

Ücret: 1. Kategori - 39.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Bahariye Caddesi Caferağa Mahallesi No:29 34710 Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 346 15 31-32-33

Faks: 0216 346 21 00

Web: http://http://www.sureyyaoperasi.org

E Posta: info@sureyyaoperasi.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 20, 2015 ~ Haz 20, 2015

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
İstanbul Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası
Antonio Pirolli şef

43. İstanbul Müzik Festivali'nin "Genç Solisti" olarak oy birliğiyle seçilen 1993 doğumlu Bengisu Kömürcü İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı lisans 4. sınıfta Halit Turgay’ın öğrencisi. Genç flütçü 20 Haziran Cumartesi akşamı Süreyya Operası’nda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası eşliğinde C.P.E. Bach’ın H.484.1 eser sayılı Re minör Flüt Konçertosu’nu yorumlayacak. Antonio Pirolli yönetimindeki orkestra konserde ayrıca Mozart’ın Don Giovanni Uvertürü ile Brahms’ın op.73 sayılı Re Majör 2. Senfoni’sini seslendirecek.

Wolfgang Amadeus Mozart
Don Giovanni Uvertürü

Johannes Brahms
Senfoni No. 2, Re Majör, Op. 73

Önümüzdeki yıllarda adını büyük ihtimalle çok sık duyacağımız, uluslararası alanda başarılarıyla gurur duyacağımız bir genç flütçümüzü ilk keşfedenlerden biri olmanın heyecanına var mısınız? Dinleyicilere yeni yetenekler keşfetmenin hazzını yaşatırken gençlere de ulusal ve uluslararası düzeyde tanınma yolunda eşsiz bir fırsat sunan bu proje, gerek eleştirmenler gerekse müzikseverler tarafından ilgi ve coşkuyla takip ediliyor. İstanbul Müzik Festivali ülke çapında genç yeteneklerimizi keşfetmek ve teşvik etmek üzere 40. yılında başlattığı “İstanbul Müzik Festivali Genç Solistini Arıyor” projesi kapsamında bu yıl flütçülere yöneliyor ve yapılacak ulusal seçmelerde Türkiye’nin dört bir yanında ve yurtdışında eğitimlerini sürdüren 24 yaş altı flütçülerimiz arasından, jüri tarafından belirlenecek solisti konuk etmeye hazırlanıyor. Genç solistin kariyerinde bir dönüm noktası oluşturacak konserde sahne, orkestrasıyla da gençlerin olacak. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı lise ve lisans öğrencilerinden oluşan senfoni orkestrası Türkiye’de, konservatuvar eğitimi yıllarından itibaren önemli orkestralarda varlık gösterebilecek deneyimleri kazanmış ve ulusal klasik müzik repertuvarı konusunda bilinçli genç kuşakların yetişebilmesi için çalışıyor. Orkestra Mozart’tan Saygun’a uzanan geniş repertuvarıyla İstanbul’un ve çevre illerin belli başlı salonlarında konserler veriyor. 2013/14 eğitim yılıyla birlikte MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası’nın başına geçen İtalyan şef Antonio Pirolli ise yurtdışındaki önemli festivaller ve müzik merkezlerinde olduğu kadar ülkemizde de hem opera hem senfoni dinleyicileri tarafından yakından tanınıyor ve seviliyor.

- Siyah, Beyaz, Kırmızı ve Gümüş Lale Kart için bilet limiti 2, Sarı Lale Kart için 1 adettir.
- 7 yaş altı etkinliklere alınmayacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT