Figen Genç

Tarihler: 26 Eylül 2019 Perşembe ~ 26 Eylül 2019 Perşembe 26 Eylül 2019 21:00

Yer: Route Ankara

Ücret: - 45.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 26, 2019 ~ Eyl 26, 2019
Figen Genç, Route Ankara sahnesinde sizlerle olacak.

Ankara doğumlu olan Figen Genç Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema mezunudur. TRT Ankara Radyosu Çoksesli Korosunda Şef Prof. Mustafa Apaydın ve Feruzan Esmergül eşliğinde altı yıl soprano olarak görev almıştır. Ayrıca Polifonik Korolar Derneği’nde çalışmalarını sürdürmüştür.

Timur Selçuk ve Prof. Jirayr Aslanyan’dan müzik dersleri almıştır. İlk solo albümü 1996 yılında ‘’Kırmızı Gül’’ adlı altında yayınlanmıştır. Bu albüm Anadolu Türkülerinden oluşmuştur. İkinci albümü ‘’Nazende Sevgilim’’ ise Azerbaycan şarkıları ağırlıklıdır. İlyas Mirzayev ve Nezih Yeşilnil aranjörlüğündeki bu albümde bilhassa ‘’Nazende Sevgilim’’ adlı şarkısı sanatçının sesinden Türkiye’de çok sevilmiştir. Yine ‘’Rengahenk Türküleri’’ albümü içinde şarkıları ile yer almıştır. Bu süreçte Türkiye ve Avrupa’da birçok konserler vermiştir. İlk Avrupa konseri Unicef’in daveti ile İsviçre Zurich’te gerçekleşmiştir. Ayrıca sayısız radyo ve Televizyon programlarına konuk olmuştur. Hasan Yükselir ile "Yunusça Ezgiler" projesinde yer aldı.

Afife Jale Ödüllü Nurettin Özsuca’nın tiyatro oyunu bestelerini seslendirdi. Rıfat Ilgaz, Nazım Hikmet, Aziz Nesin, Yılmaz Onay’ın sözlerinden oluşan bu şarkılar oldukça dikkat çekti. Müzikolog Doktor Züleyha Abdüllayev ile “müzikoterapi “ adı altında konserler verdi. 2010 İstanbul Avrupa başkenti kapsamında birçok dilde şarkılar seslendirdi. Çeşitli sinema filmlerinde şarkıları kullanıldı. Son Tren, Eğreti Gelin Ladik adlı filmlerde şarkıları yer aldı.

Kınay Production ile  single çalışmalarını sürdürmektedir.

- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT