Focan & Uluçınar & Topakoğlu Trio

Focan & Uluçınar & Topakoğlu Trio

Tarihler: 20 Haziran 2022 Pazartesi ~ 20 Haziran 2022 Pazartesi 21:30 - 23:50

Yer: Nardis Jazz Club

Ücret: Giriş: 100 TL

Nereden Alınır: https://nardisjazz.com/

Adres: Kuledibi Sok. No:14 Galata Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 63 27

Web: http://www.nardisjazz.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 20, 2022 ~ Haz 20, 2022

Önder Focan müzik kariyerine 8 yaşında mandolin çalarak başladı. 15 yaşında gitar çalmaya başlayan müzisyenin hayatına caz 1975 yılında girdi. Focan bir müzisyen ve eğitmen olarak kendini geliştirmek için IAJE (International Association for Jazz Musicians) tarafından verilen seminerlere katıldı. 1996 ve 1999 yılları arasında Istanbul Academy’de Jazz Ensemble dersleri verdi. 1997’de MIDEM (Marché International du Disque et de l’Edition Musicale) tarafından organize edilen ve uluslararası 11 gitaristin katılımı ile gerçekleşen Guitar Night isimli etkinlikte İstanbul Kültür Sanat Vakfi’nı (IKSV) temsil etti. 2001-2005 yılları arasında Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde armoni dersleri veren Focan bu kurum tarafından 2000’de en iyi Batı Müziği sanatçısı seçildi. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde 2003-2004 yıllarında Caz Stilleri Analizi dersini, 2006-2008 arasında ise Caz Gitar dersleri verdi. Focan 2002’den beri Nardis Jazz Club’ın sanat yönetmenliğini yapıp burada yılda 315’ten fazla müzisyen için konser düzenleyip bu müzisyenlerin bir kısmına sahnede eşlik ediyor.

Benny Golson, Kurt Elling, Dianne Reeves, Al Foster, Dee Dee Bridgewater, Roy Haynes, Tierney Sutton, Kenny Drew Jr, Roseanne Vitro, Christian Mc Bride, Roy Hargrove, Ron Carter ve tanınmış yerel müzisyenler bu önemli sanatçılardan sadece birkaçı.

Sosyal sorumluluk projelerinin değerini ve önemini bilen Focan IPMN (Istanbul – Pori Music Networking) isimli projeyi yönetti ve koordine etti. Bu proje caz eğitimini destekleyip genç müzisyenlerin hem İstanbul hem de Pori’de sahne deneyimi kazanmasında olasılık sağlamıştır.

Önder Focan kariyeri boyunca 17 CD çıkartmıştır. 1998’de ünlü davulcu Bill Stewart ve Hammond B3 müzisyeni Sam Yahel ile kaydettiği “Beneath The Stars” ile Blue Note firmasından albüm çıkartan ilk Türk caz müzisyeni olma onuruna ulaşmıştır. Focan 43’ü Türkiye’de 51’i Amerika, Fransa, Almanya, Fransa, Çin, Malta, İtalya, Brezilya, Senegal, Finlandiya, Avustralya, Ürdün, Macaristan, İsviçre, Hırvatistan, Sırbistan, Kamerun, Estonya ve daha birçok ülkede olmak üzere 94 festivale katılmıştır.

Müziğe, küçük yaşlarda farklı enstrümanlar çalarak başlayan Tümer Uluçınar, Güzel Sanatlar Lisesine girerek klasik gitar eğitimine başladı ve burada devam etti. Liseden sonra Yıldız Teknik Üniversitesi klasik gitar bölümünü kazanarak Ricardo Moyano’nun öğrencisi oldu. Eğitimi sırasında Moyano ile klasik gitar ve latin gitar çalıştı. Daha sonra caz gitar bölümüne geçiş yaparak Ricardo Moyano ile caz gitar ve caz armonisi, Kamil Erdem ile ensemble çalışmalarını tamamlayarak mezun oldu. Şu an, Kompozisyon ve Müzik Teorisi yüksek lisansına İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde devam etmektedir. Sahne hayatı süresince bir çok farklı grupta yer alarak caz sahnesinin tanınmış simaları ile performanslar sergiledi. Halen performanlarına hem kendi grubuyla hem de farklı gruplarla, şehir içinde ve şehir dışında devam etmektedir.

Kontrbasçı ve bas gitarist Volkan Topakoğlu İstanbul-Kadıköy’de dünyaya geldi. On yaşındayken müzik eğitimi almaya başladı. İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde piyano ve çello okudu. Liseden mezun olduktan sonra sınavına girdiği Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi, Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü’nde “caz bas” dalını kazanarak Kamil Erdem ile çalıştı. Polonya’da Jacek Niedziela ve Bronislaw Suchanek ile çalıştı. Estonya’nın Tallinn şehrinde yapılan Nomme Jazz Festival’de Jazz Artist 2013 kontrbas yarışmasında finalist oldu. Bir çok albümde, TV ve radyo programı kayıtlarında yer almasının yanı sıra Türkiye’nin önde gelen müzisyenleriyle caz, RnB, soul, rock, pop, dünya müziği ve Türk müziği projelerinde yer almış, son olarak da kendi bestelerini seslendirdikleri Volkan Topakoğlu Group ile 2015 yılında albümü “Birdenbire” piyasaya çıktı.

Önder Focan (g),
Tümer Uluçınar (g),
Volkan Topakoğlu (b).

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT