Françoise Atlan - Fouad Didi - Özlem Taner

Tarihler: 19 Aralık 2011 Pazartesi ~ 19 Aralık 2011 Pazartesi - Saat: 20:00

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Ücret: 56.50 TL - Tam 39.50 TL, Öğrenci 29.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, Caddebostan Kültür Merkezi

Adres: Bağdat Cad. Haldun Taner Sok. No: 11 Caddebostan İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 467 25 68

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 19, 2011 ~ Ara 19, 2011

Françoise Atlan

Cezayirli bir diplomat baba ile müzisyen bir Fransız anneden doğan ve şimdilerde Fas’da yaşayan şarkıcı Françoise Atlan, ilk albümü “Sefarad Romansları” ile tanındı. Piyano ve müzikoloji dallarındaki konservatuar eğitiminden sonra, Fas’dan Amerika’ya, İspanya’dan Japonya’ya dünyanın dört bir yanında konserler verdi; ünlü müzisyenlerle projeler gerçekleştirdi.

Arap - Endülüs ve Sefarad şarkılarının yanısıra, Akdeniz’in tüm dillerinde şarkılar söyleyen ve Sefarad müziğin en usta yorumcularından biri olan Atlan, ses rengi ve eşsiz yorumu ile müziğe kendine özgü bir gerçeklik getiriyor.

Atlan, “dünya müziği”nin önemli ustaları arasında yer alıyor. Sanatçı, İstanbul’da ünlü Cezayirli müzisyen Fouad Didi eşliğinde, “Granada’nın Ruhu”nu yansıtacak .

Özlem Taner

Gaziantep Türk Müziği Devlet Konservatuarına giren sanatçı, konservatuar öğrenimini okul birincisi ve yüksek şeref öğrencisi olarak bitirdi. Üniversite yıllarında Gaziantep'in Barak yöresine ait "alan araştırmaları" yaptı ve birtakım derleme çalışmalarında bulundu.

Albümünde yer alan "Seher İnende" bu çalışmalardan biridir. Anadolu müziğiyle ilgili çalışmalarını yakından takip ettiği Kalan müzikten çıkan Türkmen Kızı adlı albümde; Kemal Sahir Gürel, Erol Mutlu, Serdar Ateşer, Ender Akay, Sunay Özgür, Aytekin Aktaş ve Soner Akalın gibi usta aranjörlerle çalıştı. Bu yönüyle Türk müziğinde bir ilk olan "Türkmen Kızı" isimli albüm, parçaların birbirinden farklı düzenlenmesi sebebiyle Anadolu Türkmen müziğinin ezgisel anlamda aslında ne kadar zengin ve her türlü müzikal alanda kendisini olduğu gibi ifade edebilecek kadar da özgür olduğunu ortaya koymuştur.

Özlem Taner, Anjelika Akbar, Mısırlı Ahmet ve Erkan Oğur'un da bulunduğu Dolmabahçe, Beylerbeyi ve Çırağan Saraylarında olmak üzere 3 ayrı konser projesinde yer aldı. Aşka Sürgün, Yersiz Yurtsuz, Asi, Ezo Gelin, Kuzey Rüzgarı, Kapıları Açmak, 2 Eylül (kısa film), Beynelmilel gibi film ve dizilerin müziklerinde yer aldı.

Kalan Müzik'le yaptığı "Türkmen kızı" isimli albüm İngiltere'de en çok dinlenen albümler arasına (top10 listesine) girdi. Ünlü world müzik dergisi FolkRoots'da 3 sayfalık bir ropörtaj yayınlandı. Ayrıca derginin dünya müziklerinden seçmeler yaparak oluşturduğu CD'de "Başına Döndüğüm" isimli parçasına yer verildi. "Türkmen Kızı" BBC radyosunda en çok dinlenen 5 albüm arasına girdi. Hollanda'da düzenlenen "Turkey Now" festivalinde Rotterdam ve Amsterdam'da konserler verdi.

Taner, Anadolu'nun yaşayan müziklerini dünyaya tanıtmak amacıyla yola çıkan “3 Kadın" isimli prodüksiyonda yer alan sanatçı 15 ülkede konserler verdi. Womex 2011 de Kopenhag’da showcase seçilen Taner’in, Fransız sanatçı Titi Robin’le ortak bir çalışması olan CD’de seslendirdiği parçalar radyo programları içinde en çok dinlenen şarkı listelerine yer alıyor.

- Öğrenci biletleri öğrenci kimliği ile geçerlidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT