Franz Listz’in Anısına Düzenlenen Özel Konser

Tarihler: 30 Mayıs 2011 Pazartesi ~ 30 Mayıs 2011 Pazartesi - Saat: 20:00

Yer: Çırağan Palace Kempinski Mabeyn Salonu

Adres: Çırağan Caddesi 32 Beşiktaş 34349, İstanbul Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 326 46 46

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 30, 2011 ~ May 30, 2011

Franz Listz’in Sultan Abdülmecid’e 1847 Yılı Ziyareti Anısına Düzenlenen Özel Konser 30 Mayıs 2011’de Çırağan Palace Kempinski’de.

1847 yılında Sultan Abdülmecit`in özel konuğu olarak Dolmabahçe ve Çırağan Sarayı’nda konserler veren 19. yüzyılın efsanevi Macar piyano virtüözü, bestecisi ve müzik tarihinde solo piyano resitali fikrini ilk yaratan ve uygulayıcısı olan Franz Liszt, 200. doğum yılında, bu tarihi ziyaret anısına düzenlenen özel konserle 30 Mayıs 2011 Pazartesi Çırağan Palace Kempinski, Mabeyn Salonu’nda anılacak.

Londra’da yaşamakta olan müzikolog ve orkestra şefi Emre Aracı’nın Franz Liszt’in 164 sene önce İstanbul’ a gerçekleştirdiği ziyaret üzerine yapacağı konuşma ile başlayacak olan konser, piyanist Emre Elivar’ın Liszt yorumları ve ünlü Macar mezzo-soprano Judit Rajk’ın Emre Elivar’ın piyanosu eşliğinde; Liszt, Dargomiski ve Çaykovski’den söyleyeceği şarkılarla tamamlanacak.

“2011 İstanbul Liszt Piyano Haftaları” Franz Liszt Müzik Akademisi, Budapeşte Liszt Müzesi, Macaristan Milli Kültür Fonu’nun manevi desteği ile sanatçının doğumunun 200. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde, 18 Nisan – 10 Mayıs 2011 arasında gerçekleşmektedir.

Konserin sponsorları Çırağan Palace Kempinski, THY, Steinway Piyanoları, Doluca Şarapları ve Cumhuriyet Gazetesi’dir. Özel konser, medya sponsoru NTV tarafından çekilerek, yayın akışlarına uygun bir tarihte önceden duyurularak yayınlanacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT