Gamze Erengönül & Gülnare Shekinska

Tarihler: 23 Mart 2017 Perşembe ~ 23 Mart 2017 Perşembe 23 Mart 2017 18:00

Yer: Aynalı Geçit

Ücret: 1. Kategori - 28.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 23, 2017 ~ Mar 23, 2017
Gamze Erengönül & Gülnare Shekinskaya, 23 Mart'ta Aynalı Geçit Sahnesi'nde!

Gamze Erengönül, Keman

Keman eğitimine Veniamin Warshavsky ile başlayan genç sanatçı, çalışmalarını günümüze kadar babası Prof. Zeynur Erengönül’le sürdürdü. 2007’de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı’na girdi ve 2009’da Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na sınıf atlayarak geçti. Burada üç sınıf atlayan Gamze Erengönül, 2012 yılında okul birincisi olarak lisans bölümünden, 2013’te yüksek lisans bölümünden pekiyi dereceyle mezun oldu. Solistik kariyerine 11 yaşında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde çalarak başlayan genç sanatçı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası, Milli Reasürans Oda Orkestrası, İstanbul Oda Orkestrası, Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası, İstanbul Sinfonietta, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Orkestrası eşliğinde konserler verdi. Sanatçının Ionescu Galati, Ender Sakpınar, Cem Mansur, Gürer Aykal, Hakan Şensoy, Antonio Pirolli gibi ülkemizin önde gelen şefleriyle verdiği konserleri basında övgüyle yer aldı.2015 yılında Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Ulusal Keman Yarışması’nda birincilik ödülünü kazanan sanatçı, aynı zamanda jüri özel ödülünü de alarak 44. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nde İstanbul Oda Orkestrası eşliğinde solist olarak konser verdi. 2016 yılında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın Ulusal Genç Yetenekler Yarışması’na katılan Erengönül, İDSO eşliğinde solist olarak çalma hakkını elde etti. Lukas David, Bernard Hartog, Schlomo Mintz, Alexandru Gavrilovici, Yair Kless, Andrej Bielow ile çalışmalar gerçekleştirdi. İstanbul, İzmir, Mersin ve Bulgaristan’ın önemli konser merkezlerinde solo ve oda müziği konserleri veren sanatçı, son olarak Akbank Sanat’da resital verdi ve “Parlayan Yıldızlar” serisi konserinde yer aldı. Gelecek konserleri arasında 15 Mayıs tarihli Süreyya Operası konseri bulunan sanatçı halen, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda Sanatta Yeterlik eğitimini sürdürmekte ve Araştırma Görevlisi olarak görev yapmaktadır. Gamze Erengönül yurtiçi ve yurtdışında IDEA Müzik tarafından temsil edilmektedir.

Gülnare Shekinskaya, Piyano
Bakü’de doğan sanatçı, piyano eğitimine yedi yaşında Ivett Guvelis ile Azerbaycan Devlet Konservatuvarı Müzik Okulu’nda başladı. 1979’da Azerbaycan Devlet Konservatuvarına Prof. Dr. Ferhat Baldalbeyli’nin öğrencisi olarak kabul edildi. Sanatçı, Yüksek Lisans çalışmalarını 1984 yılında, Doktora çalışmalarını da 1990 yılında Prof.Dr. Baldalbeyli’nin sınıfında yüksek derece ile tamamlayarak, çalışmalarına Moskova Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Lev Naumov ile devam etti. 1991’de Viotti (Verchelli) Uluslararası Piyano yarışmasında finale kalan sanatçı, Azerbaycan Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde birçok konser verdi ve 1993 yılında İlham Oda Orkestrası ile beraber Almanya’da solist olarak turneye katıldı. 1999’da Unesco-Türkiye tarafından, Türkiye’deki Dünya Kültür Mirasları Listesi konulu belgeselin müziklerini Nihal Çelik ile beraber besteledi ve icra etti. 2009’da Sevil Ulucan Weinshtein ile birlikte kaydettiği “Sevdana” albümü Kalan Müzik tarafından yayınlandı. Bakü, Kişinev, Moskova, Bonn, Berlin, Nürnberg ve İstanbul’da birçok resital ve oda müziği konseri vermiş olan Shekinkskaya, 1996 yılından bu yana İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Öğretim Görevlisi olarak görev yapmaktadır.

Konser Programı
J.S. Bach Solo Keman Sonatı No.1 BWV 1001 Sol minör    (1685-1750)
Adagio-Füg
E. Elgar    “Salut d'Amour” Op. 12 (1857-1934)
E. Ysaÿe Solo Keman Sonatı Op.27 No.3 Re minör (1858-1931)
M. de Falla İspanyol Dansı (1876-1946)
ARA
C. Franck Keman-Piyano Sonatı FWV.8 La majör (1822-1890)    
Allegretto ben moderato
Allegro molto
Recitativo-Fantasia : Ben moderato
Allegretto poco mosso
C. Saint-Saëns "Introduction et Rondo Capriccioso" Op.28 (1835-1921)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT