Garanti Caz Yeşili Willie Jones III Quintet

Garanti Caz Yeşili Willie Jones III Quintet

Tarihler: 05 Nisan 2018 Perşembe ~ 06 Nisan 2018 Cuma 21:30 - 00:30

Yer: Nardis Jazz Club

Ücret: Giriş: 60 TL, Öğrenci: 40 TL

Nereden Alınır: Nardis Jazz Club Gişe

Adres: Kuledibi Sok. No:14 Galata Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 63 27

Web: http://www.nardisjazz.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 5, 2018 ~ Nis 6, 2018

8 Haziran 1968’de Los Angeles, California’da doğan Willie Jones III, müziğe tanınmış piyanist babası Willie Jones II’nin yetenekli oğluna verdiği rehberlik ve ilham ile adım attı. Kendini geliştirmek için çok genç yaştan itibaren önemli davulcu ve müzik öğretmenleriyle çalıştı ve bu sayede henüz ergenlik yaşlarında kendini kanıtlamış müzisyenlerle sahne almaya başladı. California Institute of Arts’ta tam burslu eğitimini efsanevi Albert ”Tootie” Heath’in altında tamamladı. 1992 yılında Thelonious Monk Jazz Davul Yarışması’nda yarı finalist olmadan önce Black Note isimli grubun kurucularından biri oldu. Batı yakasının zengin, hisli enerjisinden etkilenen grubun güçlü swing’i onlara 1991 yılında John Coltrane Genç Sanatçı yarışmasında birincilik getirdi. ”43rd & Degnan”, ”L.A. Underground”, ”Jungle Music”, ”Nothin’ But the Swing” isimli Black Note albümlerinde hem müzisyen hem de yapımcı olarak yer aldı. 1994’te grup ABD ve Amerika’yı turlamıştı ve Wynton Marsalis’in açılış grubuydu.

1994’te artık kendini kanıtlamış bir davulcu olan Willie Jones III efsane vibrafonculardan Milt Jackon’a eşlik ediyordu. 1995-1998 arasında Arturo Sandoval’ın grubunda yer aldı ve Grammy ödüllü ”Hot House” albümünde çaldı. Daha sonra ise Horace Silver’ın ”Jazz Has a Sense of Humor” albümündeki eşlik eden grubun bir parçasıydı.

1998-2005 arasında ise Roy Hargrove’un ”Moment to Moment”, ”Hard Groove”, ”Nothing Serious” ve Hargrove’un projesi RH Factor’ın ”Distractions” albümlerinde çaldı. Jones’un diğer performanslarının duyulabileceği albümler Kurt Elling’in Grammy adaylığı bulunan ”Night Moves” ve Eric Reed’in ”Here” yer alıyor. Jones’un çalıştığı diğer isimlerden bazıları Sonny Rollins, Ernestine Anderson, Bobby Hutcherson, Wynton Marsalis, Cedar Walton, Frank Wess, Dizzy Gillespie All-Star Big Band, Houston Person, Billy Childs, Eric Reed, Ryan Kisor, Eric Alexander, Bill Charlap, Michael Brecker, Herbie Hancock ve Hank Jones. Kendi adına ilk albümü ”Vol 1 …Straight Swingin” 2000 yılında piyasaya çıktı. Daha sonra besteci ve yapımcı olarak ”Vol II…Don’t Knock The Swing” (2002); Volume III (2007) albümlerini yayınladı. ”WE 2” albümünde ise tromboncu Wycliffe Gordon ve piyanist Eric Reed sanatçıya eşlik etti. Son albümü ”The Next Phase” ise 2010’da çıktı.

Jim Rodondi (tp),
Ralph Moore (ts),
Dado Maroni (p),
Alex Claffy (b),
Willie Jones III (d).

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT