Gayda İstanbul

Tarihler: 19 Kasım 2010 Cuma ~ 19 Kasım 2010 Cuma - Saat: 22:00

Yer: Romeo Juliet İstanbul

Ücret: Tam: 25,00 TL, Öğrenci: 20,00 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Romeo Juliet İstanbul

Adres: Evliya Çelebi Mah. Refik Saydam Cad. No:15A / 17A Beyoğlu İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 243 65 65

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 19, 2010 ~ Kas 19, 2010
Gayda İstanbul Romeo Juliet Sahnesinde...

Gayda İstanbul topluluğu, Balkanlardan İstanbul’a uzanan kültürel bir iklimin izlerini sürmeye; Romeo Juliet Performance Hall konseri ile devam ediyor.

BGST bünyesinde yürütülen çalışmalardan biri olan “Gayda İstanbul” projesinin albümü, Kalan Müzik tarafından (Temmuz, 2009) yayınlandı. 12 şarkıdan oluşan “Gayda İstanbul” albümünde Trakya-Balkan ve Çingene müzikerinin en güzel örnekleri -kendi dillerinin içinden Çingenece, Türkçe, Sırpça, Boşnakça, Arnavutça, Rumca yer alıyor.

Geleneksel çalgılarından olan keman, klarinet, akordeon, trompet ve darbukaya elektrik gitar, bas gitar ve davulun eklenmesiyle ortaya çıkan sıcak tınılarıyla Gayda İstanbul ve Romeo Juliet Performans Hall farklı…

Solistliğini “Kardeş Türküler” projesinden de tanıdığımız Fehmiye Çelik`in yaptığı projede, geleneksel şarkı düzenlemelerinin yanı sıra yeni söz ve beste çalışmaları da dikkat çekiyor. Yine projede yer alan isimlerden Ayhan Akkaya, aynı zamanda Kardeş Türküler’in de bas gitaristi… Ayhan Akkaya, Gayda İstanbul ile yaptıkları yolculuğun çıkış noktalarını şu sözlerle ifade ediyor: “Balkanlar, Trakya, Rumeli ve İstanbul... Bu topraklardan yükselen ezgiler, Gayda İstanbul için bize ilham verdi ve bu coğrafyada konuşulan dillerin içinden bugünümüzü anlatan, sımsıcak bir albümle müzikseverlerin karşısına çıkmak istedik.”

Kendilerine özgü farklı ritimleri ile Gayda İstanbul, benzersiz bir konser ve İstanbul’un etkinlik yelpazesi en geniş, Beyoğlu’nun en yeni performans salonu Romeo Juliet Performance Hall.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT