Genç Virtüözler - Eren Süalp

Tarihler: 18 Aralık 2014 Perşembe ~ 18 Aralık 2014 Perşembe 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: 13.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 18, 2014 ~ Ara 18, 2014

Gitar virtüözü Eren Süalp 18 Aralık'ta Akbank Sanat sahnesinde...

“47. Michele Pittaluga 1. Ödülü” sahibi Eren Süalp 1987 yılında Ankara'da doğdu. 1996 yılında kendi arzusu ile klasik gitara başladı. Aynı yıl uluslararası klasik gitar virtüözü Ahmet Kanneci'nin dikkatini çekti. O yıldan bu yana Ahmet Kanneci nezaretinde çalışmalarını sürdürmektedir.

1998 yılından itibaren Ankara, çeşitli klasik gitar festivallerinde, aralarında Alirio Diaz, Alvaro Pierri, Jorge Cardoso, Tilman Hoppstock, Jozef Zsapka ve Carlo Marchione gibi ünlü gitar virtüözlerinin bulunduğu usta sınıflarına katıldı.

1999 yılı Temmuz ayında, Fransa'nın Orleans kentinde düzenlenen uluslararası gitar yarışmasında birincilik ödülünün, 2000 yılı Ekim ayında Ankara'da yapılan III. Antonio Lauro Klasik Gitar Yarışmasında üçüncülük ödülünün sahibi oldu. 2002 yılı Haziran ayında katıldığı Amasya Gitar Festivali'nde, uluslararası gitar virtüözlerinin oy birliğiyle Fransa'da yapılacak yarışma için burs hakkı kazandı. Temmuz 2002'de Fransa'nın Orleans kentinde yapılan Uluslararası Gitar Yarışmasında birincilik ödülü aldı. Kasım 2011’de İspanya’nın Linares şehrinde düzenlenen Uluslararası Andres Segovia Gitar Yarışmasında ikincilik ödülünün sahibi oldu. Kasım 2012’de Türkiye’de düzenlenen Hacettepe Üniversitesi 1. Ulusal Gitar Yarışmasında birincilik ödülünü aldı. Haziran 2014’te Almanya’nın Koblenz kentinde düzenlenen Hubert Kappel Gitar Yarışmasında ikincilik ödülünü kazandı. Bunların dışında Türkiye ve Avrupa’da pek çok yarışmada dereceleri bulunmaktadır.

2006 yılında 19 yaşındayken çalışmalarını kaydedip CD olarak yayınlamaya karar verdi. Şimdiye kadar beş adet albüm yayınladı. Bunlardan sonuncusu olan “Latin & Jazz Impressions” isimli albüm, “Itunes” ve “Amazon” gibi online müzik mağazalarında da yer aldı.

2008 yılında 25. Ankara Müzik Festivali kapsamında, Kanneci Trio adı altında Ahmet Kanneci ve klarnetçi Ekrem Öztan ile birlikte konser verdi.

Yurt içinde çeşitli şehirlerde, Avrupa’da, ABD ve Japonya gibi farklı ülkelerde konserler veren Eren Süalp, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Gitar Sanat Dalı Lisans Programı’ndan 2009’da, Yüksek Lisans Programı’ndan 2014’te mezun olmuştur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT