Giora Feidman Ensemble - Konuk Sanatçı: Hüsnü Şenlendirici

Tarihler: 08 Şubat 2013 Cuma ~ 08 Şubat 2013 Cuma Saat: 20:00

Yer: CRR Konser Salonu, İstanbul

Ücret: 1. Kategori - 53.50 TL 2. Kategori - 43.50 TL 3. Kategori - 33.50 TL 4. Kategori - 23.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve CRR Konser Salonu gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 8, 2013 ~ Şub 8, 2013

Klarnete boyun eğdiren, ona çığlık attıran, onu inleten, sızlatan, ağlatan, güldüren ve New York’ta Klezmer Kralı olarak tanınan klarnetin duayeniGioraFeidman yaklaşık 5 yıl aradan sonra Hüsnü Şenlendirici ile birlikte CRR sahnesine konuk oluyor.Tango ve klezmer’i klarnetinin eşsiz potasında birleştiren Feidman için Amerikalı besteci Leonard Bernstein “Çok yaşa Giora, klarnetinle ve müzik ruhunla! O, kuşaklar arası, kültürel, sosyal pek çok mesafeyi aşan köprüler kurar ve bunu mükemmel sanatçılığıyla yapar” ifadesini kullanırken, Hint orkestra şefi Zubin Mehta ise “Feidman emsalsizdir. O klarnetiyle öyle sesler çalar ki en duyarsız dinleyiciyi bile mesajına inandırır” dedi. Alman FrankfurterAllgemeineZeitung gazetesi ise Feidman için, “Dünyada böyle bir klarnet pianissimo’su yok. GioraFeidman’ın adı özel bir tür sanat demektir. Dünyada başka hiçbir şeyle karşılaştırılamaz” yorumunu yaptı.

Dördüncü kuşak Klezmer müzisyeni olan Feidman, tango, klasik müzik ve Yahudi atalarının müziğiyle büyüdü. Buenos Aires ve Montevideo sokaklarında, Avrupa baladları ve Arjantin folklorunun karışımı olarak gelişen tango, Feidman’ın parlak ustalığına eşsiz bir yön verdi.

Hüsnü Şenlendirici
1976 yılı Bergama doğumlu Hüsnü Şenlendirici, müzikal geleneğe sahip bir ailenin çocuğudur. Dedeleri Hüsnü Şenlendirici (klarnet, trompet) ve Fahrettin Köfeci (klarnet), ve babası Ergün Şenlendirici (trompet) gibi müzikal bir geleneğe sahip bir ailenin üyesi olan Hüsnü de 5 yaşında klarnet çalmaya başlar. Özellikle 12 yaşına kadar Ege ve Anadolu’nun çeşitli kültürleriyle müzikal yolculuğa çıkar. 1988’de İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Çalgı Eğitim Bölümüne girer, 4 yıl sonra okuldan ayrılır.Vurmalı çalgılar ustası Okay Temiz’in o yıllardaki “MagneticBand” grubu ile çalmaya başlayan Hüsnü, grupla birlikte yüzlerce festivalde Türkiye’yi temsil eder. O sırada, dünyaca ünlü “Embryo” grubunun albüm kaydında çalar ve birlikte turneye çıkarlar. Aynı zamanda, babası Ergun Şenlendirici’nin 6 kişilik grubu LaçoTayfa ile yurtdışında birçok önemli festivallere de katılan Hüsnü, profesyonel müzik yaşamını böylece zenginleştirir. Başta Türk Müziğinin çeşitli dallarındaki sanatçılar olmak üzere, Türk Pop ve cazının önemli sanatçılarına sahne ve albüm kayıtlarında eşlik eder. Hüsnü Şenlendirici grubu LaçoTayfa’dan bağımsız olarak Hüsn-ü Klarnet ve Hüsnü Hicaz adlı 2 albüm çıkarmıştır.

Giora Feidman: Klarnet
Hüsnü Şenlendirici: Klarnet
Guido Jäger: Kontrbas
Enrique Ugarte: Akordeon
Murat Coşkun: Perküsyon
İlter Kurcala: Gitar


- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.

- Konser başladıktan sonra salona seyirci alınmamaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT