Goran Kajfes Subtropic Orchestra

Tarihler: 14 Ocak 2015 Çarşamba ~ 14 Ocak 2015 Çarşamba 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Tam 23.00 TL Öğrenci 13.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 14, 2015 ~ Oca 14, 2015

İsveç caz müziğinin önde gelen isimlerinden Goran Kajfes, 14 Ocak'ta Akbank Sanat'ta...

Goran Kajfes:
Trompet
Jonas Kullhammar: Tenor saksafon ve flüt
Per “Ruskträsk” Johansson: Bariton ve soprano saksafon ve flüt
Johan Holmegard: Davul 
Robert Östlund: Org
Reine Fiske: Elektro gitar
Peter Forss: Bas gitar

'Kajfes ve grubu, caz ve progresif rock'a groove ekleyerek, Sun Ra'nın Afro-fütürizminin kendi Avrupa versiyonunu yarattı: "Sınıflandırmaların dışında kalan kozmik bir füzyon."   Songlines, (Russ Slater)'

Hırvat asıllı olan ve İsveç’te müzisyen bir ailede yetişen Goran Kajfes, bugün İsveç caz müzik sahnesinin en önemli isimleri arasında yer alıyor. Müzik kariyeri boyunca Sting, Eagle-Eye Cherry, Janet Jackson, José Gonzales, Stina Nordenstam, Lester Bowie, The Soundtrack of our Lives  ve the Cardigans gibi starlarla aynı sahneyi paylaştı. Goran Kaffes Subtropic Arkestra, Oddjob, Navcka Forum, Angles, Fire! Orchestra ve Magnus Carlson ve the Moon Ray Quintet gruplarının sürekli elemanlarındandır. Özellikle son beş yıllık dönemde yaptığı çalışmalar ile sadece İsveç’in değil Avrupa’nın da tanıdığı bir müzisyen konumuna ulaşan Kajfes, 2010 yılında grubu Oddjob ile çıkardığı “Clint” isimli albümle İngiliz “Sunday Times”ca verilen “Yılın en iyi caz albümü” ödülünü almaya hak kazandı. 2011 yılında ise solo albümü “X/Y” ile her yıl verilen “Nordic Music Price” ödüllerinde, Björk, Lykke Li, Ane Brun gibi starları geride bırakarak “Yılın en iyi caz albümü” ödülünü aldı.

Goran Kajfes, 2013 yılında “Goran Kajfes Subtropic Arkestra” adını verdiği yeni projesi ile The Reason Why Vol.1 isimli albümü piyasaya sürdü. Albüm çıktıktan kısa süre sonra İskandinav ülkeleri, Orta Avrupa satış listelerinde uzun süre ilk sırada kaldı. Edip Akbayram’ın “Yakar İnceden İnceden” şarkısına yapılan cover parça ile açılan albümde Latin Amerika ritimlerinin yanı sıra Alman progressive caz ve rock tınıları yer almaktadır.

Albüm hakkında
“Bird is the Worm”, “HiFi +”, “Jazzwise”, “Emusic” gibi dünyanın en çok takip edilen caz sitelerinde oldukça olumlu eleştiriler yapıldı ve İngiliz “HiFi +” sitesi albümü yılın en dikkat çekici çıkışlarından biri olarak gösterirken, caz müziğine getirdikleri yeni yaklaşım ile mutlaka keşfedilmesi gereken bir çalışma olarak değerlendirdi. Serinin ikinci albümü The Reason Why Vol.2 ise kısa bir sure önce piyasaya sürüldü. Grup, Francis Bebey, Edip Akbayram, Grizzly Bear, Cluster, Milton Nascimento, Tame Impala gibi kendilerini etkileyen sanatçıların müziklerini yorumlamaya devam ediyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT