Gümüşlük Caz Kampı Açılış Konseri

Tarihler: 27 Ağustos 2019 Salı ~ 27 Ağustos 2019 Salı 27 Ağustos 2019 20:30

Yer: Gümüşlük Festival Merkezi

Ücret: Numarasız - Tam : 80.00 TL - Öğrenci : 40.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 27, 2019 ~ Ağu 27, 2019
Bodrum Klasik Müzik Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 16. yılında müzikseverlerin karşısına yine dopdolu bir programla çıkmaya hazırlanıyor.

27 AĞUSTOS- GÜMÜŞLÜK CAZ KAMPI AÇILIŞ KONSERİ (TÜRKIYE) 

SİBEL KÖSE (VOKAL/VOCALS)
ECE GÖKSU (VOKAL/VOCALS)
İMER DEMİRER (TROMPET/TRUMPET)
ENGİN RECEPOĞULLARI (SAKSOFON/SAXOPHONE)
ERKAN OĞUR (GİTAR/GUITAR)NEŞET RUACAN (GİTAR/GUITAR)
EYLÜL BİÇER (GİTAR/GUITAR)
CAN ÇANKAYA (PİYANO/PIANO)
KAĞAN YILDIZ (KONTRBAS/DOUBLE BASS)
BERKE ÖZGÜMÜŞ (DAVUL/DRUMS)

Sibel Köse
Türkiye’nin önde gelen caz vokalistlerinden ve eğitmenlerinden Sibel Köse 1987 yılından bu yana Türkiye'de ve yurtdışında ikiliden, büyük orkestralara uzanan farklı proje ve grupların solistliğini üstlenmekte, önemli festival ve sanat etkinliklerinde yer almaktadır.  

Bugüne dek Polonya, Kosova, Fransa, Hollanda, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Estonya,İspanya, Kuveyt, Bahreyn, Dubai, Rusya, Senegal, Fas ve Güney Afrika'da birbirinden farklı projelerde şarkı söyledi; 2008 “Nina Simone Tribute” konserinde Dee Dee Bridgewater, Raul Midon ve Stacey Kent ile aynı sahneyi paylaştı.

Köse, bir müzisyen olarak sahip olduğu yetenek ve beceriyi 1999 yılında başlattığı, günümüzde İstanbul’da devam eden caz vokal atölyelerinde aktarmakta, Bahçeşehir Üniversitesi Caz Yüksek Lisans Programı’nda dersler vermekte, on yılı aşkın süredir Polonya Pulawy’de düzenlenen uluslararası caz yaz okulunda vokal eğitmeni olarak görev almaktadır.

Ece Göksu
Ankara’da doğdu. 5 yaşından itibaren piyano dersleri almaya ve Ankara DOB Çocuk Korosunda söylemeye başladı. 11 yaşında HÜ Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümüne girdi. 2002‘de İstanbul’a taşındı, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümünden mezun oldu. Caz kulüplerinde, konser salonlarında, festivallerde sahneye çıktı; reklam müziği seslendirdi. Fulbright bursunu kazandı ve William Paterson Üniversitesinden de burs alarak New Jersey’de caz vokal yüksek lisansı yapmak üzere ABD’ye gitti. Önemli isimlerle çalıştı, özel dersler aldı, workshoplara katıldı. 2012’de ilk solo albümü Masal’ı çıkardı. 2013’te İstanbul Caz Festivalinde armonika virtüözü, Grammy ödüllü Gregoire Maret ile konser verdi. 2013-14 konser sezonunda İstanbul, İzmir, Antalya ve Eskişehir senfoni orkestralarıyla solist olarak konser verdi. 2014’te Neşet Ruacan ve Volkan Hürsever ile kaydettikleri, caz standartlarından oluşan albümleri “Slow Hot Wind” yayınlandı. Ece Göksu New York ve İstanbul’da yaşıyor; konserler vermeye devam ediyor.

İmer Demirer
Ankara’da doğdu. 1976‘da İstanbul Devlet Konservatuvarı Trompet Bölümüne girdi. 12 yaşında trompet çalmaya başladı. 11 sene eğitim gördü ve 1987’de mezun oldu. Caza tutkusu ile ilk kayıt ve performans çalışmaları öğrencilik yıllarında başladı. Ali Perret’in kurduğu İstanbul Caz Dörtlüsü’nün bir üyesi olarak Sibiu Caz Festivaline katıldı, grubun albüm kayıtlarında çaldı. Bu yıllarda Emin Fındıkoğlu gibi Türkiye’de cazın temel taşlarını oluşturmuş isimlerle tanıştı. Erol Pekcan, Selçuk Sun, Tuna Ötenel, Neşet Ruacan gibi farklı stillere sahip birçok değerli müzisyenle farklı alanlarda çalıştı. 1988’de caz sanatçısı Ayşe Gencer ile evlendi; birlikte festivallere katıldılar, sayısız etkinlik gerçekleştirdiler, gruplar kurdular, kayıtlar gerçekleştirdiler. Ayşe Gencer’in 2011’de yayınlanan But Beautiful adlı albümünde çaldı. Konservatuvardan mezun olduktan sonra çeşitli gruplarda, festivallerde, etkinliklerde, caz kulüplerinde çalan İmer Demirer, 1989’da TRT İstanbul Radyosu Caz Orkestrasına girdi. Pek çok kez EBU Caz Orkestrasında TRT’yi temsil etti. Emin Fındıkoğlu’nun kurduğu Detant ve Euphony, Ali Perret’in kurduğu Asit Tripin’de deneyimli çalışmalar yaptı. Polonya’da workshop yaptı; Polonya-Türk müzisyenlerden oluşan caz grubuyla iki ülkedeki festivallere katıldı.  1998-2004 yıllarında İstanbul Bilgi Üniversitesinde öğretim Görevlisi olarak çalıştı; Ensemble ve Trompet dersleri verdi. Sideman olarak birçok albümde çalan İmer Demirer, 2009’da kendi bestelerinin de olduğu You, Me & Char albümünü yayınladı.

Engin Recepoğulları
Ömür Gidel ile caz armonisi, Ricky Ford ile saksafon ve emprovizasyon çalışmaları yapan Engin Recepoğulları, Claudio Fasoli ve Antonio Zambrini'nin oluşturduğu Open Jazz Orkestra ile 12. Avrupa Caz Festivali kapsamında sahne aldı. Bu performanslar sonrası kazandığı burs ile İtalya'da Siena Masterclass Summer Course'da eğitim gördü. Yılın genç müzisyeni bursuyla ödüllendirildi. Çalışmalarını İstanbul'da sürdürmekte olan Engin Recepoğulları; 2008 yılından bu yana TRT Caz Orkestrasında yer almakta ve aynı zamanda Hisar International School bünyesinde dersler vermektedir. 

Erkan Oğur
1954 yılında Ankara‘da doğdu. Müzikle ilgilenmeye, çocukluğunun geçtiği Elazığ’da başladı. Keman ve bağlama öğrenmeye de o yıllarda yöneldi. Liseyi Ankara’da tamamladıktan sonra özellikle babasının isteği üzerine fizik-kimya öğrenimi görmek için Almanya’ya gitti.

1973 yılında gitar öğrenmeye başlayan Oğur, Doğu müziğindeki sesleri de kullanabilme gereksinimden dolayı birkaç yıl içinde perdesiz gitarı yaparak müziğe kazandırdı. Almanya ve Avrupa’nın öteki ülkelerinde gitarcı olarak çalıştı. 1980 yınerek İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarına girdi. 5 yıllık eğitimi tamamlayan Erkan Oğur, askerlik dönüşü sonrasında konservatuarda ud dersleri verdi. Aynı dönemlerde öncelikle Fikret Kızılok ve Bülent Ortaçgil olmak üzere birçok müzisyene perdesiz gitarla eşlik etti. Birçok konser verdi.

1989’da Amerika’ya giderek birçok sanatçıyla ağırlıkla Blues olmak üzere çalışmalar yaptı. Perdesiz gitarın Batı müziğe girmesini sağlayan Oğur’un, perdesiz gitarla yaptığı bir albüm Almanya’da liste başlarına tırmandı. Müzikteki arayışlarının yanında, çalgılardaki geliştirme çalışmalarını Kemal Eroğlu ile birlikte sürdürmektedir. Türkiye ve Türkiye dışında birçok konser veren Oğur, Fahir Atakoğlu, Bülent Ortaçgil, İsmail Hakkı Demircioğlu ve Okan Murat Öztürk gibi birçok sanatçıyla çalışmalarını sürdürmektedir.

Neşet Ruacan
İstanbul’da doğdu; tüm çocukluğu sanat kültür merkezi Moda’da geçti. Müzikle iç içe bir ailede büyüdü. 10 yaşına kadar mızıka, daha sonra gitar çaldı; klasik gitar ve elektro gitar dersleri aldı. Kolej yıllarında arkadaşlarıyla grup kurdu, dönemin tanınmış sanatçılarıyla çalıştı. Ergun Özer ve Şerif Yüzbaşıoğlu’nun dikkatini çekti ve yolunun caz olduğunu keşfetti. Önce profesyonel, sonra öğrenci oldu. 1970‘te burs aldığı halde gidemediği ABD’ye 1978’de gitti. Boston ve New York’ta caz okudu, çok iyi hocalarla özel çalıştı. 1980’lerin ortasında Türkiye’ye döndü; bir yandan cazın yaygınlaşmasını sağladı, bir yandan öğrenci yetiştirmeye başladı. Dünyanın dört bir yanındaki önemli sanatçılarla ve orkestralarla birlikte çalıştı. Yurtiçinde ve yurtdışında sayısız konser verdi. Stüdyo gitaristi ve caz müzisyeni olarak yüzlerce kayıt gerçekleştirdi, projelere destek verdi. 1985-2011 yıllarında TRT Caz Orkestrası şefliğini başarıyla yürüttü. Bilgi Üniversitesinde ders verdi, caza pek çok genç yetenek kazandırdı. Hocaların hocası, ustaların ustası olarak caz tarihimize geçen Neşet Ruacan, albüm yapmadı; sadece müziğini icra etti.

Eylül Biçer
1987 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Kabataş Erkek Lisesi yıllarında müziğe başladı. 2006 yılında girdiği Yıldız Teknik Üniversitesi Müzik Toplulukları Programı’ndan “Yüksek Onur Öğrencisi” derecesiyle mezun oldu. Bahçeşehir Üniversitesi Ses Teknolojileri Anabilim Dalı Caz Yüksek Lisans programını “Çalgı Grupları Arasında Projeksiyon” başlıklı teziyle tamamladı.Okul yıllarında ve özel olarak Mümtaz Solmaz, Şevket Akıncı, Önder Focan, Kalle Kalima ve Dave Allen gibi gitaristlerle çalışma fırsatı buldu. Kendi kurduğu ve dahil olduğu gruplarla İstanbul Caz Festivali, İstanbul Müzik Festivali, Akbank Caz Festivali, EUROPAFEST Bükreş, Berlin Fusion Festivali, Berlin MyFest, Juu Jaab Estonia gibi bir çok festivalde defalarca yer aldı. Türkiye’de yer aldığı konserler haricinde Almanya, İsveç, İspanya, Bulgaristan, Romanya, Polonya, Avusturya, Estonya, Lübnan gibi ülkelerde de performanslarına devam etmektedir.

Gitarist olarak Tamer Temel, Timuçin Esen, Çağıl Kaya, Volkan Topakoğlu, Jehan Barbur gibi isimlerin albümlerinde yer aldı. Bunlar haricinde Ülkü Aybala Sunat’ın “Artiz Kahvesi” albümünde prodüktörlük ve aranjörlük görevlerini de üstlendi, aynı albümde besteleri de yer aldı. Jehan Barbur, Ezgi Aktan gibi isimlerin albümlerine yaptığı aranjmanlarla katkıda bulundu.

Eğitmen olarak İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Caz Bölümünde 2017 yılından itibaren gitar dersleri vermektedir. Ayrıca 2011 yılından itibaren Sibel Kösel Caz Vokal Atölyesinde eğitmenlik yapmaktadır. 2019 yılında kaydedeceği kendi albümü için çalışmalarını sürdürmektedir.

Can Çankaya
Piyanist, besteci Can Çankaya İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı trompet bölümünde lisans, William Paterson University caz piyano bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Burada, Mulgrew Miller, Harold Mabern ve James Weidman ile piyano ve ensemble, Rich DeRosa ve David Demsey ile müzik analizi çalışma fırsatı buldu. Şimdiye kadar Emin Fındıkoğlu - Detant, Ali Perrett - Acid Trippin’, Ricky Ford - İstanbul Jazz Collective, Kangroove, TRT Caz Orkestrası, Keisa Brown, Lezlie Harrison, Grammy ödüllü Hazel Payne, Grammy ödüllü Gregoire Maret, Karen Jones, İmer Demirer, Elvan Aracı, Cem Aksel, Maffy Falay, Sibel Köse, Ece Göksu gibi çok değerli müzisyen ve topluluklarla Türkiye ve yurtdışında birçok festivalde yer alan Çankaya, New York ve İstanbul’da yaşamaktadır. 

Kağan Yıldız
1980 yılında İstanbul'da doğan Kağan Yıldız, ilk müzik derslerine müzik öğretmeni olan dayısı Orhan Akıncı ile başladı. 1991 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı kontrbas bölümünü kazanarak Yrd. Doç. Engin Babahan ile çalışmalarını sürdürdü. Öğrencilik yıllarında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nda çalan Yıldız, 2002 yılında mezuniyet sonrası çalışmalarında caz müziğinde devam etme kararı alarak Türkiye'nin önde gelen isimleri ile aynı sahneyi paylaştı. 2006 yılında Kerem Görsev Trio ile çalmaya başlayan müzisyen, Türkiye ve yurtdışında bir çok festivalde çaldı. İstanbul'da Benny Golson, Freddy Cole, Dena De Rose, Kevin Mahagany, Jim Rotondi, John D'earth, Dave Samuels, Alain Mallet (Caribbean Jazz Project) gibi isimlerle de aynı sahnede konser yapma fırsatı buldu. 2017 yılında kayıtları yapılan ve piyanist Can Çankaya ile ortak duo projeleri Timeless albümü 2018 yılında piyasaya çıktı. Kağan Yıldız konser çalışmaları dışında Bahçeşehir Üniversitesi caz bölümünde kontrbas dersleri vermektedir. 

Berke Özgümüş
1996’dan beri İstanbul'daki çesitli gruplarla pek çok farklı projede çalıştı. Bora USLUSOY’un “Umutsuz Aşk”, Mehmet GÜRELİ’nin “Odamda Yolculuk” ve “İplerin Kopuşu”, Üst Kattakiler’in “Üç Deniz Ötesi”, Bulutsuzluk Özlemi "20. Yıl Konseri DVD", Şenay Lambaoğlu'nun "Başka Türlü Bir Şey",  REDD’in “Plastik Çiçekler ve Böcek”, "21", "Prensesin Uykusu (Soundtrack)" , Hayat Kaçık Bir Uykudur” , “Mükemmel Boşluk" ve “Yersiz Göksüz Zamanlar” adlı albümlerinde çaldı. 2000 yılında Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü'ne birincilikle burslu olarak girdi ve mezun oldu. Birlikte çalıştığı diğer grup ve müzisyenlerden bazıları; İmer DEMİRER, Nezih YEŞİLNİL, Önder FOCAN, Tahsin ÜNÜVAR, Yahya DAİ, Elvan ARACI, Baki DUYARLAR, Erdal AKYOL, Nilüfer VERDİ, Raci PİŞMİŞOĞLU, Şenova ÜLKER, Kamil ERDEM, Donovan MIXON, Kent METE, Yavuz ÇETİN, Demirhan BAYLAN, Demir DEMİRKAN, Kerim ÇAPLI, Keisa BROWN ve Bulutsuzluk Özlemi...2000-2002 yılları arasında Darüşşafaka Lisesi’nin grup koçluğunu yapan ve 1998 yılından bu yana özel davul dersleri veren ÖZGÜMÜŞ, MODERN MÜZİK AKADEMİSİ kadrosunda 2006-2009 yılları arasında Sertifika Programı'nda davul eğitmeni ve müdür yardımcısı olarak görev yaptı. Bu süre zarfında davul derslerinin yanı sıra ayrıca Ensamble ve Repertuvar dersleri de verdi. Berke Özgümüş müzik hayatını Redd grubunda davul çalarak sürdürmektedir.





- 6 Yaşından küçükler etkinlik mekanına alınmayacaktır. 6 Yaş ve üzeri bilete tabidir. - Kayıp veya unutulan biletler için yeniden basım / teslimat yapılmayacaktır. Etkinlik mekanına giriş esnasında biletinizi ibraz etmeniz zorunludur.- İade veya değişiklik yapılmayacaktır. Etkinlik mekanına profesyonel ses ve görüntü kayıt cihazları alınmayacaktır. - Etkinlik mekanına yiyecek – içecek alınmayacaktır. - Hızlı Bilet - PDF Bilet uygulaması vardır. Etkinlik mekanına gelmeden önce biletlerinizi yazdırmayı ve kapıda ibraz etmeyi unutmayınız.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT