Günter Baby Sommer & Tolga Tüzün

Tarihler: 10 Aralık 2015 Perşembe ~ 10 Aralık 2015 Perşembe 10 Aralık 2015 21:00

Yer: Coop

Ücret: - Tam 30.00 TL Öğrenci 25.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Caddesi, Suriye Pasajı, No: 166/10 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 31 76

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 10, 2015 ~ Ara 10, 2015
Berlin'in en büyük ve en kapsamlı caz festivali XJAZZ Festival, İstanbul'u ziyaret ediyor!

"Ön tanıtım niteliğindeki bu etkinlik, 2016 XJAZZ Istanbul Festivali'nin mesajını taşıyor. Kabak & Lin ve Gülbaba Müzik işbirliğinde ve Goethe Institute Istanbul desteğiyle düzenlenen XJAZZ Festival, Istanbul ve Berlin müzik dünyası arasında düzenli olarak gerçekleşecek olan fikir alışverişlerinin başlangıcını temsil ediyor. Bunununla birlikte Türkiye, Berlin'de düzenlenecek XJAZZ Festivali için ortak ülke statüsünde olacak.

Her iki şehirden birçok sanatçının hali hazırda yakın ilişki içerisinde olması sebebiyle program içerisinde yer alacak sanatçıların belirlenmesi pek de zor olmadı ve ortaya, Günter Sommer & Tolga Tüzün, MadenÖktemErsönmez, Studnitzky Quartet, Soyut Boyut, Komfortrauschen, Ercüment Orkut 'Low Profile', Barış Demirel ve Memento'dan oluşan bir program çıktı. Berlin, son birkaç senedir uluslararası alanda oldukça güçlü etkileşimler yaşıyor ve bu sebeple, XJAZZ'in jazz müziğine dair güncel yaklaşımı elektronik doğaçlama ve yeni klasik müzik gibi alanları da kapsama alanına alıyor.

Goethe Institut Istanbul, Zorlu Performans Sanatları Merkezi, Coop ve Roxy desteğiyle 10-12 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek bu etkinlikle XJAZZ Istanbul 2016 öncesinde sizlere Festival'in tadımlık bir versiyonunu sunmak istedik."

Günter Baby Sommer (DE) & Tolga Tüzün (TR)

Günter Baby Sommer
Free Jazz alanında efsane bir baterist olarak anılan Günter Sommer 1943 yılında Dresden’de doğdu. Kurduğu Zentralquartett ile Doğu Almanya’nın doğaçlama sahnesinde büyük etki yarattı. Solo çalışmalarının keşfedilmesi ile birlikte Wadada Leo Simith ve Peter Kowald ile yaptığı trio çalışmalar da gelişimine büyük katkılar sağladı. Peter Brötzmann, Fred van Hove ve Evan Parker gibi ünlü Avant-Garde müzisyenleri ile birlikte yaptığı çalışmalarının yanı sıra Christa Wolf, Christoph Heine ve Günther Grass gibi yazarlar ile de çalışmaları bulunmaktadır.

Tolga Tüzün
Tolga Tüzün, elektro-akustik müzik bestecisi,  11 yaşında klasik piyano dersleri almaya başladı.  Siyasal Bilimler bölümünden mezun olduktan sonra Pieter Snapper ve Marc Wingate’ten kompozisyon; İlhan Usmanbaş ve Hasan Uçarsu’dan ise ileri orkestrasyon dersleri aldı.

Besteleri Avrupa ve Amerika’da birçok şehirde sahnelendi. New York’ta David Olan ve Tristan Murail’den; Paris’te Philippe Leroux’dan kompozisyon dersleri aldı. Uluslararası konferanslarda müzik teorisi ve elektro-akustik müzik üzerine dersler verdi. Şuan İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Doçent Doktor olarak görevine devam etmekte; kompozisyon ve elektronik müzik üzerine dersler vermektedir.

Soyut Boyut(TR)
Soyut Boyut, Sarp Maden, Engin Recepoğulları ve Ediz Hafızoğlu'nun aynı zaman diliminde aynı enlem ve boylamlarda yanyana durarak birbirlerine kulak vermeleriyle ortaya çıkan bir sestir. Farklı müzik türlerinde, çok sayıda projede yer alan bu üç müzisyen bu defa aynı odada, birbirlerine olabilecek en yakın mesafede, o an akan müziğe aracı oluyorlar. Tamamen doğaçlama olarak kaydedilen bu müziklerde sonradan çalınan ya da eklenen herhangi bir şey yok. Soyut Boyut, çeşitli akustik ve elektronik enstrümanları kullanarak bilinçaltından ses damıtıyor. Duyuyor, dinliyor, sonra siz de bu sesleri bilinçaltınıza atıyorsunuz…

Sarp Maden: Gitar
Engin Recepoğulları: Saksafon
Ediz Hafızoğlu: Bateri

- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT