Hakan Şensoy - Ozan Sarı

Tarihler: 15 Aralık 2015 Salı ~ 15 Aralık 2015 Salı 15 Aralık 2015 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: - Tam 23.00 TL Öğrenci 13.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 15, 2015 ~ Ara 15, 2015
Hakan Şensoy, Ozan Sari, Sinem Kılıçaslan, Ezgi Yürümez, Gökhan Aybulus ve Can Okan; 15 Aralık'ta Akbank Sanat'ta...

Keman: Hakan Şensoy
Keman: Ozan Sari
Keman: Sinem Kılıçaslan
Keman: Ezgi Yürümez
Piyano: Gökhan Aybulus
Piyano: Can Okan

Hakan Şensoy, keman
İstanbul'da doğan sanatçı, keman eğitimine Prof. Ayhan Turan gözetiminde Hızlı Eğitim Özel Keman Birimi'nde başladı. 1984 yılında verdiği ilk resitalinden bu yana İtalya, Arnavutluk, İsviçre, Fransa, Bulgaristan, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Romanya, Finlandiya, Yunanistan, Letonya, Azerbaycan, Estonya, İsveç, İngiltere, Makedonya, Kosova, Bosna-Hersek, Almanya, Rusya, Venezuela, Meksika, Çek Cumhuriyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye'de dünyaca önemli konser salonlarında (New York Carnegie Hall, Lincoln Center – Paris Louvre Auditorium) pek çok orkestra konserine solist ve şef olarak katıldı ve resitaller verdi.

İlk orkestra şefliği derslerini 1984–1987 yılları arasında Demirhan Altuğ'dan alan sanatçı, 2003 yazında Accademia Cicciana di Sienna'da Gianluigi Gelmetti'nin şeflik kursuna katıldı. Orkestra şefi olarak aralarında Sholomo Mintz, Raphael Walfisch, Fazıl Say, Cihat Aşkın, Ryu Goto, Tedi Papavrami, Peter Jablonsky, Bruno Schneider, Gülsin Onay, Emre Elivar, Keneth Hamilton, gibi dünyaca tanınmış solistlere ve Terence Blanched Band, Bee Gees Band, Dreamtone & Iris Mavraki's Neverland, George Benson, George Dalaras gibi sıra dışı solist ve gruplara eşlik eden sanatçı Amerika kıtasından Avustralya'ya uzanan çok geniş bir yelpazede yer alan pek çok ülkede konserler idare etmekte, solist olarak resitaller ve orkestra konserlerinde yer almaktadır.

Ozan Sari, keman
2012 yılının Haziran ayında Razgrad Filarmoni Orkestrası'nın davetiyle Bulgaristan'da Mozart’ın La Majör Keman Konçertosu'nu çaldı. 2013 yılında Tunus'ta düzenlenen Young Talent Festival'e davet edilerek Türk bestecilerinin eserlerinden oluşan bir resital verdi. 2014 yılında Cihat Aşkın öncülüğünde Bursa Brahms Projesi Konserleri'nde yer aldı. Bu konserler kapsamında ülkemizin önde gelen sanatçılarıyla birlikte dört konser verdi. Şubat 2015'te Hakan Şensoy'un yönetimindeki Karşıyaka Oda Orkestrası eşliğinde Sarasate'nin "Zigeunerweisen" ve Corelli'nin "La Folia" eserlerini seslendirdi.

Sinem Kılıçaslan, keman
2012 yılında Prof. Cihat Aşkın'ın düzenlemiş olduğu "Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları" masterclass eğitiminde Devlet Sanatçısı Suna Kan ve Prof. Dr. Cihat Aşkın ile çalıştı. 2015 yılında İtalya'da Diano Castello şehrinde gerçekleşen "Masterclass di Musica da Camera 2015 CALF violin Summer School" kurslarına katıldı ve burada Prof. Dr. Cihat Aşkın, Hakan Şensoy ve Şeniz Aybulus ile çalıştı. İtalya'da bulunduğu sürede Oratorio di S. Giovanni Mercoledi kilisesinde konser etkinliğinde çaldı. 

Gökhan Aybulus, piyano
Türkiye, Kıbrıs, Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Hırvatistan, Almanya, İtalya, Bulgaristan, Bosna Hersek ve Çin gibi birçok ülkede konserler vermiş ve uluslararası yarışmalarda jüri üyeliği yaptı. Naum Shtarkman, Nikolay Lugansky, Dora Schwarzberg, Natalia Gutman, Alexander Bouzlov ve Cihat Aşkın gibi dünyaca ünlü sanatçılarla konserler vererek büyük beğeni topladı. 2012 yılında doçentlik ünvanını alan Gökhan Aybulus, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda öğretim üyeliği yapmaktadır. 

Ezgi Yürümez, keman
2010 yılı Yamaha Yaylı Çalgılar Yarışması'nda birincilik, 13. Uluslararası Genç Müzisyenler 2010 Yarışması'nda ikincilik ödülünü aldı. Üniversitede keman eğitimine Öğr. Gör. Bahar Büyükgönenç ile başladı, Yard. Doç. Hakan Şensoy ile devam etti. Brucknerfest, Genç Klasikçiler Festivali, Young Euro Classic, Kapadokya Klasik Keyifler, Mersin Müzik Festivali, İstanbul Müzik Festivali gibi etkinliklerde konserler verdi. 2012-2015 yılları arasında İ.T.Ü Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Kurs Programı'nda keman eğitmenliği yaptı. Öğrenimine devam ederken Filarmonia İstanbul, Akbank Oda Orkestrası, Philharmonie Essen Young Euro Classic Orchester, İstanbul Oda Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası gibi orkestraların konserlerinde yer aldı. 2013 yılında girdiği Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Yüksek Lisans Bölümünü Prof. Saim Akçıl ile tamamlarken, yurt içi ve dışında pek çok konser verdi. Doktoraya hazırlık ve keman eğitimine Yard. Doç. Hakan Şensoy ile devam etmektedir.

Can Okan, piyano
Piyano öğrenimine 1994 yılında Meliha Doğuduyal ile başladı. 1997'de MSGSÜ Devlet Konservatuvarı'na girdi ve Prof. Metin Ülkü'nün öğrencisi oldu.

Eğitim süresince, çağdaş Türk bestecilerinden Özkan Manav, Mehmet Nemutlu ve diğer başka genç bestecilerin piyano için yazdığı eserlerin ilk seslendirilişlerini gerçekleştiren Can Okan, ilk orkestralı konserini, Prof. Gürer Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşliğinde 2005 yılında verdi. Bu yıldan itibaren MSGSÜ Devlet Konservatuvarı'nda görmekte olduğu piyano eğitimiyle beraber, Prof. Gürer Aykal’dan orkestra şefliği eğitimi almaya başladı.

Can Okan, 12 ve 13 Aralık 2007 tarihlerinde Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nı yöneterek, orkestra şefi olarak ilk konserini verdi.

İdil Biret, Dmitri Alexeev, Emanuel Ax, Arnulf von Arnim, Nikolai Demidenko, Aydın Esen, Claudius Tanski gibi ünlü piyanistlerin düzenlediği ustalık sınıflarında aktif katılımcı olarak yer aldı.

Prof. Metin Ülkü ile piyano ana sanat dalındaki yüksek lisans çalışmalarını ve Prof. Gürer Aykal ile orkestra şefliği bölümündeki lisans öğrenimini 2008 yılında tamamlayan Can Okan, 2009-2011 yılları arasında Stockholm Royal College of Music'de Orkestra Şefliği Anasanat Dalı'nda gördüğü yüksek lisans öğrenimi süresince Daniel Harding, Jan Risberg, B. Tommy Andersson gibi orkestra şefleri ile çalıştı, İsveç’te bir çok orkestra ile konser verdi. Can Okan, MSGSÜ Devlet Konservatuvarı'nda Prof. Metin Ülkü ile piyano ana sanat dalındaki doktora eğitimine devam etmektedir.

Program: Pugnani-Kreisler, Szymanowski, Saint-Saens, Vivaldi, Beethoven

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT