Hakka Sada - Gilad Atzmon – Mercan Dede – Ceza – Sarp Maden

Tarihler: 19 Şubat 2015 Perşembe ~ 19 Şubat 2015 Perşembe 20:30

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 55.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 19, 2015 ~ Şub 19, 2015

Dünyaca ünlü caz sanatçısı ve yazar Gilad Atzmon 19 Şubatta CRR’de

Saat 14:00’da başlayacak olan "Çalınan Topraklar" karma sergisinin ardından saat 20:30’da Gilad Atzmon, Sarp Maden, Mercan Dede ve Ceza aynı sahneyi paylaşacak.

* Bu etkinliğin geliri insan hakları yararına kullanılmak üzere MAZLUMDER’e bırakılacaktır.

Gilad Atzmon
İsrail doğumlu Gilad Atzmon, Kudüs’deki Rubin Müzik Akademisi'nde beste ve caz alanlarında eğitim gördü. Bir mülti enstrumentalist olan Gilad saksafon, klarnet ve nefesli etnik enstrumanlar çalıyor. Grup liderliği, enstrümantalist kimliği ve Bebop sanatçılığı ile kökleri Ortadoğu’ya kadar uzanan kimi zaman sofistike, kimi zamansa ironik kişisel tarzıyla güçlendirdiği özgün stili, dinleyenlerini büyülemiştir. Saksafon konusunda Coltrane’in güçlü yaklaşımından etkilenmiş olan Gilad’ın canlı performansları nefes kesicidir. 2000 yulında Londra’da Orient House Ensemble isimli grubu kurmuş ve kendi köklerini ortaya çıkan etik farkındalık temelinde yeniden tanımlamaya başlamıştır. 

Gilad’ın çalışmaları müzik basını tarafından ziyadesiyle övülmüştür:

“Müthiş bir doğaçlama nizam… Bir caz devi kararlı bir şekilde kendini en yükseğe yerleştiriyor…” The Guardian

“Bugün dünya üzerinde yaşayan en iyi müzisyen” Robert Wyatt

“Atzmon her zaman bir hikaye anlatmayı başarabiliyor.” Uncut March 2009

Atzmon’a  davulda Chris Higginbottom, bas gitarda Yaron Stavi, piyano ve elektronik çalgılarda Frank Harrison eşlik ediyor.

Mercan Dede
Türk tekno müziği sanatçısı ve neyzen DJ. Arkın Ilıcalı ney, bendir, panflüt, davul ve vokal sanatçısı olma yolunda müzik eğitimini geleneksel yollardan alarak tasavvuf müzik ustaları arasında yerini aldı. Sanatçı, ''Mercan Dede'' ismini, İhsan Oktay Anar'ın Kitab-ül Hiyel isimli romanındaki Yâfes Çelebi, Calûd el-Filistî ve Üzeyir Bey gibi hayali karakterlerin mizahi bir dille anlatıldığı hikeyelerinde geçen ''Mercan Dede'' karakterinden aldı. Mercan Dede, “Su” albümünde Ceza’ya da yer vermiştir.

Ceza
Küçük yaştan itibaren rap müzikle ilgilenmeye başlayan Ceza, toplumsal konulardaki duyarlılığı ve sert şarkı sözleri ile tanınıyor. Sanatçının İsrail'in saldırılarına maruz kalan Filistin için söylediği sözler herkes tarafından destek gördü. Ünlü rapçinin bir diğer sürprizi ise 'Yerli Plaka' şarkısının sözlerinde yaptığı değişiklik oldu, Şarkının "Kimse bilmez ama Ceza nefretten de eskidir" şeklindeki sözlerini "Kimse bilmez ama Ceza İsrail'den eskidir" olarak değiştirerek söyledi.

Sarp Maden
Müzikte kendi kendini yetiştiren, gitar tonu ve tekniğiyle özgün tarzını oluşturan Sarp Maden, 30 yılı geride bıraktığı müzik yaşamında Ali Perret, Erkan Oğur, Volkan Öktem, Alp Ersönmez, Genco Arı gibi eski ve genç kuşaktan çok sayıda sanatçı ile albüm kayıtları ve sahne çalışmaları yaptı. Kurduğu topluluk ve yazdığı bestelerin isimlerini, “Trio Mrio, Quartet Muartet, Soyut Boyut” gibi kelime oyunlarından yararlanarak seçen sanatçı, müziğinde zarifliği ve doğaçlamalanın sakin atmosferini dinleyenleri ile paylaşıyor.

- 6 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 6 yaş ve üzeri bilete tabidir.
- Etkinlik mekanına kamera ve fotoğraf makinası sokmak yasaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT