Halil Necipoğlu

Halil Necipoğlu

Tarihler: 18 Nisan 2017 Salı ~ 18 Nisan 2017 Salı 18 Nisan 2017 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: - Tam 28.50 TL İndirimli 18.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 18, 2017 ~ Nis 18, 2017
Halil Necipoğlu, 18 Nisan'da CRR'de sizlerle...

"Türk musikisine baktığımız zaman, büyük bestekâr isimleriyle karşılaşıyoruz. Bu bestekârların bestelerinde Kur'anın insanı yaratıcısına yönlendiren ilâhî yansımaları vardır. 

Itrî’den Saadettin Kaynak’a ve daha nice Hâfız bestekârlara Yahya Kemal''in şiirinde söylediği gibi öz mûsıkîmizin pirleri demek yerinde bir ifade olacaktır; zira genel hayatın içinde ve bir taraftan da dini duygular çerçevesinde insanın kalp ve kafa karışıklığını giderici sükûnetin bestekârlarıdır onlar… Onlar için, Mûsıkî sadece teknik bilgiyle ve kitaplardan değil, meşk yoluyla yani iyi bir ağızdan usta-çırak ilişkisiyle öğrenilebilir. Onlar Osmanlı-İslâm kültür ve medeniyetinin var edip şekillendirdiği, kendileri de bu medeniyetin gelişip yücelmesine eserleriyle katkı sağlamış şahsiyetlerdir. Bu tespitlerden yola çıkılarak düşünülen projede, klasik mûsıkî formlarında yeni eserler üretebilecek genç değerleri motive etmek ve kaybolmaya yüz tutmuş olan hâfız tavrıyla okuyuş geleneğini tekrar canlandırmak hedeflenmiştir.

İki bölümden oluşan bu konserin birinci bölümünde, hafız bestekârlarımızın eserlerinden oluşan klasik bir repertuvar, geleneksel bir icra üslubuyla seslendirilecektir.

İkinci bölümün ilk yarısında Cumhuriyet döneminde yaşamış ve "Camii Mûsıkîsine" büyük hizmetleri geçmiş olan Hâfız Sadettin Kaynak, Hâfız Ali Rıza Sağman, Hâfız Zeki Çağlarman, Hâfız Esat Geredeli, Hâfız Mecit Sesigür, Hâfız Ali Gülses ve Hâfız Aziz Bahriyeli gibi yakın zaman büyük üstatlarının seslerinden ve görüntülerinden oluşan bir sunum ve daha sonra İkinci bölümün ikinci yarısından itibaren, yine çok seçkin ve özel olarak seçilmiş hâfız bestekârların "Dini Mûsıkî" eserlerinden oluşan bir repertuvar sunulacaktır.

Tanburi Bestekâr Necip Gülses'in yönetiminde, Hâfız Bestekâr ve icracı olan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii İmam Hatibi Hâfız Halil Necipoğlu'nun bestekâr ve solist olarak katılacağı ve yine Hâfızlığı da olan genç seslerimizden oluşturulan bir koroya, günümüzün en önemli klasik müzik icracılarından meydana gelmiş bir saz topluluğu eşlik edecektir."

- Konser başladıktan sonra gelen misafirlerimiz balkon kısmına alınacaktır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.- İndirimli Biletler: Öğrenci, Öğretmen, Basın Kartı Sahipleri, Engelliler, 60 yaş üstü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT