Helene Schmıtt

Tarihler: 07 Ocak 2010 Perşembe ~ 07 Ocak 2010 Perşembe - Saat: 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Tam: 14,00 TL - Öğrenci: 8,00 TL

Nereden Alınır: www.biletix.com

Adres: Akbank Sanat İstiklal Cad. No: 8 34435 Beyoğlu, İstanbul Istanbul Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 7, 2010 ~ Oca 7, 2010
HÈLÈNE SCHMITT, barok keman

Neredeyse Avrupa konser salonlarının hepsinde konser vermiş ve 2008 yılı baharında Japonya’da solo resitaller turnesi gerçekleştirmiş olan Helene Schmitt, müzikal tercihleri, diskografisi ve kişisel eğilimleri daha çok Avrupa odaklı çok değerli bir barok keman icracısıdır.

Çoğunlukla 17.’dan 19. yüzyıl başlangıcına kadarki solo keman repertuarını yorumlayan sanatçı, uluslararası eleştirmenler tarafından daima albüm ve konserleri hakkında oldukça coşkulu ve beğeni dolu yorumlar almıştır. En değerli albümlerinin sekizini gerçekleştirdiği Fransız plak firması ALPHA tarafından desteklenen Schmitt, özellikle J.S.Bach’ın ünlü solo keman sonat ve partitaları albümüyle saygın müzik eleştirmenlerinin beğenisini kazanmıştır.

Ayrıca Carbonelli, Matteis, Albertini ve Schmelzer gibi 17. yüzyılın virtüöz kemancı bestecilerinin eserlerine yer verdiği kayıtlarıyla, İtalyan ve Alman müziği ve kültürüne ne denli özel ilgisi ve düşkünlüğü olduğunu gösterir.

Schmitt’in kariyerinde üç önemli Uluslararası Ödül bulunur; 1993 yılında Bruggen solist bölümü ,1994 yılında Hollanda Van Wassenaar ,1996 yılında Avusturya Melk’teki Schmelzer Ödülü. Kayıtları düzenli olarak France Musique, Radio Classique, WDR3 ya da Deutschland Radio gibi önemli Avrupa Radyo kanallarında yayınlanan Hèléne Schmitt, Ulusal Alman Radyosu “Deutschland Funk” plak firması ALPHA ile ortak çalışma gerçekleştirerek sanatçının “Johann Heinrich Schmelzer : Sonatas for violin and basso continuo” başlıklı albümünün prodüktörlüğünü üstlenmiştir.

Alman klavsenci Jörg Andreas Bötticher, İtalyan çellist Gaetano Nasillo ile lavta ve barok gitar icracısı Eric Bellocq gibi pek çok değerli müzisyenle çok sağlam müzikal dostlular kuran Schmitt, bu sanatçılarla yıllar içinde pek çok kayıtta ve konserde birlikte yer alır.

Oude Muziek Utrecht, Innsbrucker Festwochen Innsbruck, Festival of Saintes, Festival Bach of Lausanne, Bachfest Salzburg, Les Grandes Journèes de Versailles, Ambronay, Brussels, Cologne, Festival van Vlaanderen Bruggen, Brussels Philharmonie, Folle Journèe de Nantes, Concerts Parisiens ve Arsenal de Metz gibi pek çok prestijli festival ve konser serilerine icracı olarak davet edilmiştir.

Sanatçının konser aktivitelerine ilaveten halen, son derece yetenekli dansçı ve koreograf Raphaël Cottin ile devam eden, prömiyeri 2008 Aralık ayında Paris’te yapılan, “Sei solo” adlı son derece etkileyici gösteri Schmitt’in zengin sanatçı kimliğini ortaya koymaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT