Hezarfen Ensemble-Hakan Ulus Portre

Tarihler: 31 Ocak 2018 Çarşamba ~ 31 Ocak 2018 Çarşamba 31 Ocak 2018 20:00

Yer: Yapı Kredi Kültür Sanat - LOCA

Ücret: 1. Kategori - Tam 23.00 TL Öğrenci 18.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 31, 2018 ~ Oca 31, 2018
Yapı Kredi Kültür Sanat’ın yeni performans mekanı Loca 31 Ocak'ta uluslararası alanda tanınmış, bol ödüllü çağdaş müzik topluluğu Hezarfen Ensemble’ın konserine ev sahipliği yapacak.

Topluluk, bir “portre konseri” niteliğindeki bu dinletide genç Türk asıllı Alman besteci Hakan Ulus’un eserlerini yorumlayacak. Konserde Ulus’un piyano triosu için yazdığı A.Q. adlı eserinin prömiyeri de gerçekleşecek. Hakan Ulus, müzik bilimci Dr. Martin Greve’le gerçekleştireceği söyleşide eserleri hakkında bilgi verecek. BAUART ve Kunststiftung NRW ortaklığıyla düzenlenen konser; Yapı Kredi Kültür Sanat’ın ev sahipliğinde ve Goethe-Institut Istanbul’un desteğiyle gerçekleşiyor. 

Sunucu: Martin Greve 

Hezarfen Ensemble
Flüt: Cem Önertürk
Klarnet: Kıvanç Fındıklı
Trombon: Cem Güngör
Klavye: Müge Hendekli 
Keman: Özcan Ulucan
Viyola: Ulrich Mertin
Viyolonsel: Ozan Tunca
Kontrbas: Onur Özkaya
Ses: Laçin Şahin
Şef: Orhun Orhon

Hezarfen Ensemble
Çok ödüllü ve uluslararası alanda ismini duyurmuş olan İstanbul merkezli Hezarfen Ensemble, kurulduğundan beri Türkiye’nin çağdaş müzik ortamında önemli bir rol oynamaktadır. 2015 – 2020 döneminde Avrupa’da dünyanın önde gelen araştırma projelerine verilen Avrupa Araştırma Konseyi bursu Beyond East and West’ten faydalanmaya hak kazanmıştır. Hezarfen Ensemble, MİAM/İTÜ’nün yerleşik topluluğudur.

Hakan Ulus
1991’da Almanya’da Buxtehude kentinde doğan Hakan Ulus, 2017 yılında NRW Sanat Vakfı’nın (Kuzey Ren Vestfalya Sanat Vakfı) burslu sanatçısı olarak İstanbul’da çalıştı. Kariyerinde birçok ödül ve burs kazanmış olan Ulus ayrıca çok sayıda komisyon almıştır. Eserleri Ensemble Recherche, Klangforum Wien, Ensemble intercontemporain, Ensemble SurPlus, Talea Ensemble gibi uluslararası çağdaş müzik toplulukları  tarafından başlıca festivallerde yorumlanmaktadır. Ulus beste eğitimini Salzburg Mozarteum Üniversitesi ve HMT Leipzig’de Tristan Murail, Adriana Hölszky, Claus-Steffen Mahnkopf ve Ernst Helmuth Flammer’in öğrencisi olarak tamamladı. 2015-16’da Modern Akademie Ensemble’ın ve 2017’de ise Akademie der Künste Berlin’in burslu sanatçısı oldu. 2017’de Impuls Beste Yarışması’nı kazandı. Hakan Ulus, doktora çalışmalarını İngiltere’de University of Huddersfield (Aaron Cassidy, Liza Lim) bünyesinde sürdürmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT