Hezarfen Ensemble Ketan Bhatti'nin Eserlerini Yorumluyor

Hezarfen Ensemble Ketan Bhatti'nin Eserlerini Yorumluyor

Tarihler: 07 Kasım 2017 Salı ~ 07 Kasım 2017 Salı 21:00

Yer: Tarabya Kültür Akademisi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 7, 2017 ~ Kas 7, 2017

Hezarfen Ensemble Ketan Bhatti’nin eserlerinden bir seçkiyi yorumluyor. Ayrıca toplululuk Bhatti’nin Istanbul Tarabya Kültür Akademisi’nde altı ay burslu olarak kaldığı sürede bestelediği Istanbul Mimesis adlı eserinin ilk seslendirilişini gerçekleştiriyor. Ketan Bhatti konserde hazır bulunacak ve Hezarfen Topluluğu’nun üyesi Ulrich Mertin ile eserleri hakkında söyleşi gerçekleştirecek.

Ketan Bhatti farklı türler ve kültür dünyaları arasında gezinen bir besteci ve davulcudur. Çalışmaları çağdaş oda müziğinden, deneysel müzik ve dans tiyatrosuna, sahne ve film müziklerinden elektronik ve Hip-Hop alt yapılı prodüksiyonlara kadar uzanır.

Tiyatro müziği bestecisi olarak 2003 yılından beri erkek kardeşi Vivan Bhatti ile düzenli olarak yönetmen Nuran David Çalış’ın oyunları için çalışmaktadır. Bunlar arasında Deutsches Theater Berlin ve Schaupiel Köln’deki oyunlar sayılabilir. Ketan ve Vivan Bhatti kardeşlerin tiyatro müziği eserleri Feridun Zaimoğlu ve Roland Schimmelpfennig gibi yazarlarla yaptıkları ortak çalışmalara dayanmakta ve entregrasyon ve dışlanma gibi sorunlara değinmektedir ve bunlar arasında Neuköllner Operası ve Berlin Der Tischlerei der deutschen Oper’deki dünya prömiyerleri sayılabilir. Dans tiyatrosu alanında Ketan Bhatti down sendromlu insanlarla yapılan özel bir dans tiyarosu için koreograf David Camplani (Sascha Walz & Guests) ile ve sosyal açıdan yoksun ortamlarda bugünün gençlik kültürü hakkında bir oyun için Kadir Amigo Memiş ile birlikte çalıştı. Sanatçı Cymin Samawatie ile birlikte Divan der Kontinente adlı transkültürel bir oda orkestrasını yönetmektedir.

 

Berlin İzlandalı topluluk Ensemble Adapter ile yakın işbirliği yeni müzik ve groove konulu Wien Modern Festivali (2015) çerçevesinde bir dizi dünya prömiyerinin gerçekleşmesinin yolunu açtı. Bhatti sayısız yayın ve uluslararası konserlerin yanı sıra, burslara ve ödüllere da layık görüldü. Bunlar arasında Dt. Musikrats, Berliner Senat ve Goethe-Institut ödül ve bursları sayılabilir. Simon Stockhausen ile gerçekleşen caz ve yeni müzik konserinin bestecisi olarak Karl Hofer-Ödülü’ne (2008)  layık görüldü. Ketan Bhatti 2017 yılının Ocak-Temmuz ayları arasında Tarabya Kültür Akademisi’nin bursiyeri olarak İstanbul’da bulundu.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT