Hijazz Project

Tarihler: 20 Şubat 2017 Pazartesi ~ 20 Şubat 2017 Pazartesi 20 Şubat 2017 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: - Tam 28.50 TL İndirimli 18.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 20, 2017 ~ Şub 20, 2017
Şubat ayında Cemal Reşit Rey'de tatlı bir caz rüzgarı esecek.

Artun Sürmeli:
Piyano
Eylem Pelit:
Bas
Volkan Öktem:
Davul
Ercument Ateş:
Gitar
Senova Ülker:
Trompet
Birol Yayla:
Yaylı tanbur, gitar
Şenol Filiz:
Ney
Levent Altındağ:
Saksafon
Aycan Teztel:
Trombon
Mehmet Kemiksiz:
Gazelhan

"Hijazz, makamsal türk müziğini batıya yaklaşmak ve onlara kendimizi hoş göstermek adına değil, müziğimizin geleneksel kalıplarını, batı müziğinin ritim anlayışlarıyla birleştirerek bir dünya müziği yaratmak fikriyle kurulmuştur.

Coğrafyamızdaki müzikal ve kültürel dokuları dünya müzikleri ile birlikte sunan, dünyada hala pırıltıları duran, mozart’tan, dede efendi’ye, bach’tan tanburi cemil beye ve nayı osman dede’ye kadar o ölümsüz dahilerin eserlerini hem saflığını bozmadan hem de günümüz insanının yaşadığı negativizmden (kaos, maddecilik, üstünlük egosu, paylaşım eksikliği ve dinsel ırkçılık gibi duygulardan) uzaklaştıracak saf müzikle hayata geçirilmiş ölümsüz bir projedir.

Geçmiş ile gelecek arasında kurulan bir köprü niteliğindeki bu proje Türkiye’nin en iyi müzisyenlerini bir araya getirmesi bakımından da eşsiz. Daha güzel bir dünyayı düşleyen müzisyenlerin bir araya gelip oluşturdukları bu proje felsefesini, Mevlana’nın “Kim olursan ol, Ne Olursan ol, Gel!” düşüncesinden alarak evrenselliğe ulaşıyor. Ulaşabildiğimiz herkesi Mevlana’nın sözleri ile bu şölene davet ediyoruz. “Kim olursan ol, Ne Olursan ol, Gel!” Coğrafyamızdaki müzikal ve kültürel dokuları dünya müzikleri ile birlikte sunan, Mozart, Dede Efendi, Bach, Tanburi Cemil Bey ve Hasselmans’ı buluşturan bir projedir. Bu ölümsüz dehaların eserlerini saflığını bozmadan yorumlayarak, günümüz insanının yaşadığı kaos, maddecilik, üstünlük duygusu ve paylaşım eksikliğini, dinsel ayrımcılık ve ırkçılığa sebebiyet veren negativizmden uzaklaştıracak felsefede etken bir lisan olan müzikle, var edilişimizin özünü yaşatabilmek için hayata geçirilen bir projedir Hijazz. Müzikal içerik olarak Hijazz, Makamsal Türk müziğini batıya yaklaştırmak ve müziğimizin geleneksel kalıplarını, batı müziğinin ritm anlayışlarıyla birleştirerek bir dünya müziği yaratmak fikriyle gerçekleştirilmiştir. Ruhsal bir bütünlük içinde makamsal Türk müziğinden caz'a, klasik Batı müziğinden Anadolu’nun özüne uzanan bir içeriktedir."

- Konser başladıktan sonra gelen misafirlerimiz balkon kısmına alınacaktır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.- İndirimli Biletler: Öğrenci, Öğretmen, Basın Kartı Sahipleri, Engelliler, 60 yaş üstü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT