Hindi Zahra

Tarihler: 18 Kasım 2011 Cuma ~ 18 Kasım 2011 Cuma - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu - CRR

Ücret: 50.00 - 40.00 - 30.00 - 20.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi - Harbiye Şişli İstanbul Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 18, 2011 ~ Kas 18, 2011

Hindi Zahra

Fas doğumlu olan Hindi Zahra, “Cheikha Rimitti” ve “Ümmü Gülsüm” gibi divaların geleneksel müziğinden, çöl Rock’n Roll’unun büyük Mali’lisi “Ali Farka Toure”nun Blues’undan ve “Ismael Lo”nun halk müziğinden etkilendi. Daha sonra Akdeniz üzerinden Paris’e geçip Louvre’de çalışmaya başlayan Zahra, “Bu benim sanatla buluşmamdı” diyor ve ekliyor: “Çocukken düşüncelere dalıp giderdim, hep doğayla temastaydım. Tablolar da bana bu hissi verirdi. Resimler de müzik gibi her zaman huzur vericiydi. Ses her zaman benim hayalgücümün yakıtı oldu.”

2005 yılında Hindi Zahra, bir yılda 50’den fazla şarkı yazdı. Kırk dakikalık “Handmade” albümü prodüksiyonu ve aranjmanı tamamen kendisi tarafından yapılmış on bir şarkıyı içeriyor. İlk albümü olmasına rağmen klasikleşmiş duygusu veren olgun tavrıyla, dikkat çekiyor. Kendine has üslûbunu, halk-caz müziği ve Güney Fas köklerini bendirle, “Ganoua” bas gitarla ya da Berberi unsurlarıyla zenginleştiriyor. Hindiz Zahra, “her zaman aşkla ilgili” şarkılarını seslendirmek üzere, 18 Kasım akşamı, sevenlerini keyifli bir yolculuğa çıkaracak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT