Hopkinson Smith

Tarihler: 25 Şubat 2011 Cuma ~ 25 Şubat 2011 Cuma - Saat: 20:00

Yer: Akbank Sanat Merkezi

Ücret: Tam: 23,00 TL, Öğrenci: 13,00 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Akbank Sanat Merkezi

Adres: İstiklal Cad. No: 8, 34435, Taksim, Beyoğlu İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 25, 2011 ~ Şub 25, 2011

Hopkinson Smith , barok gitar

“Hopkinson Smith lavta’nın en mükemmel şairidir”
Gramophone, London

1946’da New York’da dünyaya gelen Smith 1972’de Harvard’dan onur derecesi ile mezun olur. Ertesi yıl Avrupa’ya giden sanatçı Emilio Pujol ile Katalonya’da, Eugon Dombois ile İsviçre’de eğitimine devam eder. İlerleyen yıllarda aralarında Hesperion XX gibi erken dönem oda müziği topluluklarınında olduğu sayısız projede yer alır. 1980’lerin ortasından bugüne neredeyse tamamen solo repertuarını geliştirmeye yönelen sanatçı erken dönem telli enstrümanları ile Astrée için yapmış olduğu kayıtlarla önemli ödüller kazanır.Bu kayıtlarda fidel ve barok gitara İspanyol müziğinde yer veren Smith Barok ve Rönesans dönemlerinden Fransız lavta müziğine yer vermesinin yanı sıra 17 yüzyıl İtalyan ve Alman yüksek dönem barok müziğinden de eserlere yer verir.

2000 yılında yayınlanan Bach’ın solo keman için Sonat ve Partita’larının lavta için düzenlemelerini içeren albümü tüm dünyada eleştirmenler ve müzik dergileri tarafından övgüyle karşılanır. İngilizlerin prestijli müzik dergisi Gramophone Smith’in bu kayıdını “bu eserlerin şimdiye kadar her hangi bir enstrümanda yapılmış en iyi yorumu” olarak nitelendirir. Kısa süre önce Pierre Attaingnant tarafından yayınlanmış olan Rönesans müziğinin lavta için yazılmış örnekleri içeren albümü ile Diapason D’Or ödülünü kazanır. Le Monde albümü “mükemmel” olarak değerlendirdi. Sanatçının 2005 yılının başlarında yayınlanmış olan John Dowland albümü kendisine birkez daha Diapason D’Or ödülünü getirir.

Program:
Gaspar Sanz, Francisco Guerau ve Antonio de Santa Cruz.

Not: Sanatçının 24 Şubat 2010 , saat 14.00 da yapacağı WORKSHOP programı ücretsizidir.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT