Hüseyin Karadayı

Tarihler: 12 Kasım 2010 Cuma ~ 12 Kasım 2010 Cuma - Saat: 22:00

Yer: Hamam Beyoğlu - IQ Club

Ücret: 35,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Hamam Beyoğlu - IQ Club

Adres: İstiklal Cad. Bahçeli Hamam Sok. No: 3 Taksim Beyoğlu İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 249 52 81

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 12, 2010 ~ Kas 12, 2010
12 Kasım Cuma gecesi Taksim Club IQ`da Türkiye`nin en ünlü dj prodüktörü Hüseyin Karadayı canlı performansı ile hayranlarını coşturacak.
http://www.facebook.com/clubiqtaksim
www.clubiqtaksim.com

Hüseyin Karadayı
Son yıllarda Türkiye’de ve Avrupa’da, tarzı ve yarattığı müzik sounduyla çok beğenilen DJ, Prodüktör Hüseyin Karadayı, müzik ve dans severlerin gönlünü fethetmeye devam ediyor.

Hüseyin Karadayı, müzik yaşamına 1988 yılında baterist olarak adım attı. CONTRAST adlı grubu ile birçok barda funky, blues ve pop tarzı müzik yaptı. 1997 yılından bu yana pek çok popüler Türkçe parçaya remix hazırlayan Hüseyin Karadayı nostaljik parçalara remix yaparak müzik listelerinde "1" numaraya yükseldi.

Farklı tarzı ile dikkat çeken ünlü prodüktör albümlerinde Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Tarkan, Mustafa Sandal, Ferhat Göçer, Betül Demir, Özcan Deniz, Aslı Güngör, Ege Çubukçu, Melis Sökmen, Burak Kut, Burhan Öcal, Fresh ‘B gibi birçok ünlü sanatçıyla çalıştı.

1990: Elektronik müzik çalışmalarına başladı. 1995: Yabancı müzik yayını yapan radyo kanallarından Power FM`de prodüktörlüğe başladı. Radyonun tüm jingle yapımlarını üstlendi. Power Türk`te Dans Show, Adrenalin, Power FM`de de Pepsi Dance Club ve Hot Mix gibi programlara da imza attı. Özellikle Hüseyin Karadayı’nın konseptini belirlediği ve hazırladığı Adrenalin programı farklı tarzı ile dikkat çekti. Ayrıca 1995’ten bu yana Süleyman Nazif, Vogue, Hammam, Dada Ortaköy, Level 4, Newyorker Kuruçeşme, Reina, Çeşme Shayna, Caliante, Fame, Bodrum Türkbükü`ndeki Cafe In ve ünlü gece kulüpleri Mojito ile Discorium gibi birçok popüler mekanda dj`lik yaptı.

2000-2004: Geveze Show`un prodüksiyonlarını üstlendi.
2001: Üniversal Müzik’ten “REMIX 2001” adlı albümünü çıkardı. Albümde Türkiye’nin vazgeçilmez klasiği ‘Sürünüyorum’ adlı parçaya yaptığı remix büyük ses getirdi. Böylece, nostaljik parçalara remix yapma modasını başlattı. Ayrıca bu albümde İzel ve Serdar Ortaç`ın popüler parçalarının remixini de üstlendi.

2004: Ünlü perküsyon grubu `HAREM`in dördüncü albümünde yer alan “clap the buka & touch the buka” adlı prodüksiyonu ile yurt içindeki ve yurt dışındaki müzik listelerinde 1 numaraya kadar yükseldi. Aynı yıl, Raj Kapoor`un seslendirdiği ve Banghra Hakan`ın yeniden yorumladığı Avare parçasına yaptığı remiks, İsrail dans müzikleri listelerinde 1 numara oldu.

2005: Dansseverler, Hüseyin Karadayı’yı "My Imagination" adlı albümüyle tanıştılar. Uzun yıllar radyo kanallarında müzik prodüktörlüğü ve ünlü mekanlarda dj`lik yapan Hüseyin Karadayı, bu prodüksiyonunda Türkiye`de ve dünyada klasikleşmiş dönem müziklerinin yeni yorumları ve kendi besteleriyle Doğu – Batı müzik kültürüne farklı bir sound kazandırdı.

Melis Sökmen, Bülent Altınbaş (Kirpi), Funky C Aka Cem Nadıran gibi sanatçıların müzikleri ve vokalleriyle yer aldığı albümün parçalarından `Funky Clarinet` ve `Rasputin`, Yunanistan ile Hollanda gibi Avrupa ülkelerinde ve New Mexico`da da oldukça popüler bir noktaya ulaştı. DJ Funky ``C``nin vokal yaptığı bu albümden sonra, ikili bu kez ortak bir çalışmaya imza attı.

2006: "Miracles" DMC etiketiyle müzik marketlerdeki yerini aldı. Albüm Eldar Mansurov`a ait ``BAYATILAR`` parçasının sample`larıyla 2006-2007`ye damgasını vurdu. Günümüz teknolojisi ve dans müziğinin getirdiği yeniliklerle yeniden yorumlanan bu parçayı, daha önce "Zalim" ismiyle Levent Yüksel`den dinlemiştik.

Yine, 80`li yıllardan hatırladığımız Ümit Besen`e ait "I Love You, I Love You" isimli şarkının rap versiyonuna Hüseyin, Funky "C" ve Melis Sökmen, vokalleriyle bambaşka bir yorum getirdi. Perküsyonuyla kendini dünyaya dinleten Burhan Öçal ile "Come n Shake" parçasında bir araya geldi. Mega Star Tarkan`ın "Gülümse Kaderine" isimli şarkısının remixi ise albümdeki özel bir de sürpriz olarak dinleyicilerin beğenisine sunuldu.

2007: "You Dance From İstanbul" adlı üçüncü albümü ile dinleyicilerle buluştu. Albümde Hüseyin Karadayı’nın aranje ettiği Türkiye’nin en önemli sanatçılarının 12 şarkısı ve dünya listelerinden seçtiği 6 hit parçanın özel versiyonları yer aldı. Söz ve bestesi Şehrazat’a ait Ajda Pekkan`ın efsane şarkısı “Yaz Yaz Yaz" Karadayı’nın remixi ile bambaşka bir şekilde akıllara tekrar kazındı. Ayrıca Sezen Aksu`nun "Şarkı söylemek lazım", Ferhat Göçer`in 2007 yılında hit olan parçaları "Cennet" ve "Yalan"ın adlı parçasının dans müziği remixleri 2007 yazına damgasını vurdu. Albümde ayrıca Melis Sökmen`in yorumuyla dünya şarkıları arasında klasikleşmiş "Autumn leaves" ve Onur Baştürk`ün de "Frekans" adlı parçası bulunuyor. Karadayı`nın "Autumn leaves" yorumu dünyaca ünlü dj Claude Challe`in 2008 tarihli "Select 2008 Music For Our Friends" albümünde yer aldı. Bu albümden "Yalan" isimli şarkıya çekilen video klip ise büyük ilgi gördü.
Haziran 2008: Radyo N101 tarafından "Yılın en başarılı dj ve prodüktörü" ödülünün sahibi oldu.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT