İdil Biret:

İdil Biret:

Tarihler: 05 Haziran 2016 Pazar ~ 05 Haziran 2016 Pazar 05 Haziran 2016 18:00

Yer: Kadıköy Süreyya Operası

Ücret: Loca - 168.00 TL 1. Kategori - 134.50 TL 2. Kategori - 101.00 TL 3. Kategori - 67.50 TL Öğrenci - 39.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Bahariye Caddesi Caferağa Mahallesi No:29 34710 Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 346 15 31-32-33

Faks: 0216 346 21 00

Web: http://www.sureyyaoperasi.org

E Posta: info@sureyyaoperasi.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 5, 2016 ~ Haz 5, 2016
iKSV Müzik Festivali, 1 - 24 Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek.

İdil Biret:
Piyano

Franz Schubert
Piyano Sonatı La Majör, op.120

Franz Schubert/Franz Liszt
3 Lied

Franz Schubert
Fantezi Do Majör, op.15 “Wanderer Fantezi”

Franz Liszt
Piyano Sonatı Si minör, S.178

Ara dahil 110’ sürer.

Konsere Doğru
Can Çakmur’un program üzerine konuşması
17.00-17.30
Süreyya Operası Üst Fuaye

“Sadece belli bir tür virtüözde, ne çalarsa çalsın insanı hipnotize etmeyi başaran o icracılarda olan kişisel bir cazibesi var. Horowitz bunlardan biriydi, Samson François vardı ve şimdi de İdil Biret.” Montreal Star “Nefes aldığı kadar kolay çalıyor izlenimi veriyor. İdil Biret’in sanatı insana neşe veriyor ve duygu katıyor.” Sovietskaia Kultura

20. yüzyılın ikinci yarısından itibaren klasik müziğe yorumcu olarak dünya çapında damgasını vurmuş bir sanatçı İdil Biret. Küçük yaşta müzik otoriterlerini kendisine hayran bırakarak Türkiye’de “Harika Çocuklar Kanunu”nun çıkarılmasına vesile olan piyanist, eşsiz yeteneği ile Paris Konservatuarı’nda ünlü müzisyen ve pedagog Nadia Boulanger’nin öğrencisi olmaya hak kazandı. 15 yaşında birincilikle mezuniyetinin hemen ardından asrın en büyük piyanistlerinden Alfred Cortot ve Wilhelm Kempff ile çalıştı. Kempff’in  “En sevdiğim öğrencim İdil Biret… Bu dâhi piyanist zamanımızın seçilmiş piyanistleri sınıfına ait.” diye nitelendirdiği Biret, 16 yaşında konser sahnelerine adım attı; Belçika Ulusal Orkestrası eşliğinde verdiği ve Belçika Kraliçesi Elisabeth’in de katıldığı konserle uluslararası çapta yıldızı parladığında ise henüz 19 yaşındaydı.

Usta sanatçı, yarım yüzyılı aşan müzik kariyerinde oluşturduğu kendine özgü tonu, yorumu ve muhteşem tekniği ile Boston Senfoni, Leningrad Filarmoni, Londra Senfoni, Dresden Filarmoni gibi dünyanın büyük orkestraları ve Leinsdorf, Monteux, Keilberth, Scherchen gibi büyük şefleri ile beş kıtayı kapsayan iki bine yakın konser verdi ve birçok festivale katıldı.

Sanat hayatına Fransa, İngiltere, İtalya ve Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerden aldığı sayısız ödül sığdıran, ülkemizde 1971 yılında çıkan kanunla ilk Devlet Sanatçılarımızdan olan Biret, 2007 yılında Chopin’in bütün piyano eserlerini kayıtları ve konser icraları ile Polonya kültürüne yaptığı katkılar nedeniyle Polonya’nın en üst nişanı olan Yüksek Liyakat Madalyası’na layık görüldü. İlk kaydına sekiz yaşında Fransız radyosu stüdyolarında giren İdil Biret, o günden bu yana EMI, Decca, Naxos gibi firmalar ile radyo ve televizyonlar için 100’ü aşkın kayıt yaptı. Çağımızın en geniş repertuvarına sahip piyanistlerinden biri olarak tanınan Biret, Beethoven’ın dokuz senfonisinin Liszt tarafından yapılan piyano uyarlamaları, Brahms, Chopin ve Rachmaninov’un tüm piyano eserleri, Hindemith’in beş piyano konçertosu, Boulez’in üç sonatı ile Ligeti’nin etütlerini de içeren diskografisi ile Altın Diapason, Frédéric Chopin Diski Büyük Ödülü dâhil pek çok ödül kazandı. Sanatçı 2002 yılında IBA adıyla kendi etiketini kurarak Naxos dağıtımında eski ve yeni kayıtlarını yayınlamaya başladı.

Piyano repertuvarının en zor eserlerindeki yetkinliği ve Nouvel Observateur dergisinin tabiriyle “şimdiye kadar nadiren duyulmuş senfonik bir derinlik” içeren yorumları ile Biret, klasik müziğin unutulmayacak isimleri arasında yerini almıştır. 44. İstanbul Müzik Festivali, barok dönemden 20. yüzyıl müziğine uzanan geniş repertuvarlı bir maraton ile bu sene 75. yaşını kutlayan, çağımızın büyük virtüözü İdil Biret’e bir kez daha saygısını sunuyor.

- Siyah Lale, Beyaz Lale, Kırmızı Lale 2 Adet, Sarı Lale kart için kişi başı alım 1 adettir.- Öğrenci biletleri sadece IKSV gişelerinde satılmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT