Igudesman & Joo: A Little Nightmare Music

Tarihler: 09 Nisan 2010 Cuma ~ 09 Nisan 2010 Cuma - Saat: 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori: 33,00 TL 2. Kategori: 22,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve CRR gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye, Şişli İstanbul Harbiye İstanbul

Telefon: 0212 231 54 97

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 9, 2010 ~ Nis 9, 2010

Igudesman & Joo - “A Little Nightmare Music” - Müzikal Komedi
"Seyredebileceğiniz en eğlenceli klasik müzik gösterisi!

Aleksey Igudesman & Richard Hyung-Ki Joo Klasik Müzikte bir çığır açtılar ve Klasik Müziğe başka bir boyut ve heyecan katmayı başardılar. Virtüözite ötesi tekniğe sahip olan ikili seyirciyi Klasik Müziğin dünyasında eşi benzeri görülmemiş bir yolculuğa çıkarıyorlar. Igudesman & Joo 2008 yılı Ekim ayında Kremerata Baltica ve Gidon Kremer’le CRR’de sahne almış, bu sıra dışı etkinliği yaklaşık 2000 kişi izlemişti.

12 yaşında Yehudi Menuhin’in okulunda tanışan bu çılgın ikili elbette ki Menuhin’den çok etkilenmişlerdi. Bu nedenle tek amaçları Klasik Müziği daha büyük kitlelere tanıtmayı ilke edindiler. Böylece buna en büyük ve tek örnek “Küçük bir Kabus Müziği” doğmuş oldu.

Küçük bir kabus Müziği" diyemeyeceğim. Igudesman & Joo rüya gibiler. İzleyin! - Aktör Sir Roger Moore

Büyük Victor Borge`den bu yana sahnede gördüğüm en komik şov. Konser boyunca kendimi gülmekten alamadım. Bu yetenekleri gidin seyredin. Eğlencenin ötesinde inanılmaz. - Gidon Kremer, keman sanatçısı

En üst düzeyde iki müzisyen belki de gördüğüm en eğlendiricileri. Her seyrettiğimde gülmekten kırılıyorum. Aynı zamanda müzisyenliklerinden etkilendiğim insanlar. Onların hayranıyım. - Julian Rachlin, keman sanatçısı

Igudesman ve Joo sadece virtüöz müzisyenler değil aynı zamanda komedi ustaları. Kesinlikle seyrettiğim en eğlenceli, en ustaca şov. Her defasında seyredişimde büyüleniyorum. Onları sahnede tekrar görmek için sabırsızlanıyorum. - Micha Maisky, çellist

Richard Hyung-Ki Joo
Yehudi Menuhin tarafından “En çekici müzik dehası” olarak adlandırılan Koreli piyanist, besteci, küratör ve IGUDESMAN & JOO’nun yıldızı Richard Hyung-Ki Joo dünya klasik müzik arenasının en karizmatik ve çok yönlü ender virtüözlerinden biri. Stravinsky Piyano yarışmasının birincisi olarak dünyanın en büyük konser salonlarında (Carnegie Hall, Musikverein, Barbican Hall) boy gösterdi. Hatta ABD başkanının özel isteği ile Beyaz Saray`da özel bir konser verdi.
Amerikalı ünlü besteci ve piyanist Billy Joel’in yeni albümünün “Fantasies and Delusions” tüm düzenlemelerini Richard Hyung-Ki Joo’nun yaptığı da bir gerçektir. Sony Klasik tarafından yayınlanan albüm Billboard’da 18 hafta 1 numarada kalmıştır.

İngiltere doğumlu Koreli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Joo ilk müzik eğitimini Yehudi Menuhin’in okulundan alarak mezun olmuştur. Daha sonra müzik eğitimine Manhattan School of Music”de devam eden Joo birçok ünlü eğitmen ile çalışma fırsatı bulan ender şanslı piyanistlerden biri olmayı başarmıştır.

Sergiu Commissiona, Andrey Andreev, Rumon Gamba, Daniel Raiskin, and Yehudi Menuhin gibi birçok şef ve London Philharmonic, Royal Philharmonic, Seoul Philharmonic, KBS, Wroclau Philharmonic, ve Warsaw Sinfonia gibi büyük orkestralar ile konserler vermiş olan Joo klasik müzik dünyasında ününe ün katmayı başarmıştır.
Kendi gibi ünlü keman sanatçısı ve okul arkadaşı Aleksey Igudesman ile Klasik Müziği büyük kitlelere taşımak amacıyla oluşturdukları IGUDESMAN&JOO adlı proje ile adlarından söz ettirmekle kalmayıp Gidon Kremer, Micha Maisky, Natalia Gutman, Janine Jansen ve Julian Rachlin gibi büyük isimlerin gönüllerini fethetmeyi başarmışlarıdır.

Aleksey Igudesman
1973 yılında St. Peterburg’da doğan sanatçı, 6 yaşında ailesi ile birlikte Almanya’ya yerleşti. 12 yaş ve sonrasında “Jugend Musiziert” yarışmalarında en başarılı genç müzisyen ödülüne defalarca layık görülmüştür. Yehudi Menuhin okulundan 1989 yılında mezun olduktan sonra Viyana Konservatuarında ünlü keman ustası Boris Kuschnir tarafından eğitimini tamamladı. Viyana Senfoni Orkestrası ile dünyanın birçok ülkesinde başkemancı olarak sahnede yer aldı.

Aynı zamanda çok yönlü keman virtüözü olan Igudesman uluslararası arenada bir besteci, komedyen ve şef olarak kabul edilir. Büyük müzik ikonları olan Booby McFerrin, Billy Joel, Oscar ödüllü sanatçı Hans Zimmer ve keman ustaları Julian Rechlin ve Janine Jansen ile birçok konser projesine imza atmıştır.

“Music & Comedy” kurucularından olan Igudesman, klasik müzik alanında bir çığır açarak klasik müziği komedi ile birleştiren son projesinde ünlü piyanist Richard Hyung-Ki Joo ile birlikte sahnelediği “ A Little Nightmare Music” ile tüm dünya da büyük bir yankı uyandırmıştır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT