İncesaz

Tarihler: 03 Mart 2012 Cumartesi ~ 03 Mart 2012 Cumartesi - Saat: 21:00

Yer: Türker İnanoğlu Maslak Show Center

Ücret: 100.00 TL - 80.00 TL - 60.00 TL - 40.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, TİM Gişe

Adres: Büyükdere Cad. Derbent Mevkii 34457 Maslak İstanbul Sarıyer İstanbul

Telefon: 0212 286 66 86

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 3, 2012 ~ Mar 3, 2012

40 Kişilik Yaylı Çalgılar Orkestrası 3 Mart’ta Tim Show Center’da

Solistler: Dilek Türkan – Bora Ebeoğlu

Orkestra düzenlemeleri Cengiz Onural tarafından yapılan 40 kişilik İncesaz Yaylı Çalgılar Orkestrası eşliğinde solistler Dilek Türkan ve Bora Ebeoğlu’nun seslendireceği, şarkılardan tangolara, operetten türküye unutulmaz müziklerin ve görkemli bir koreografiyle bu müziklere renk ve hareket katacak dansçıların yer aldığı muhteşem konser, 3 Mart’ta Tim’de.

İncesaz Topluluğu 1996’da, Cengiz Onural, Derya Türkan ve Murat Aydemir tarafından kurulur. Üçlü müzikal yolculuğuna Cengiz Onural’ın besteleriyle başlar Zamanla Murat Aydemir’in bestelerinin yanı sıra, geleneksel Türk müziği repertuarlarından seçtikleri eserlere de kendi zevk ve anlayışları ile farklı bir yorum getirirler. 1997'de gruba Taner Sayacıoğlu katılır. "1 / Eski Nisan" adlı ilk albümleri Kalan Müzik tarafından 1999’da yayınlanır. Grup, 1999- 2001 arası ‘’İkinci Bahar’’ dizisinin müziklerini yapar.

Dizinin soundtrack albümü Post Müzik tarafından yayınlanır. 2001’de İncesaz’a Akın Aral katılır. 2002’de solistliğini Melihat Gülses’in yaptığı "2 / Eylül Şarkıları" Kalan Müzik, tarafından yayınlanır. 2003’te gruba Engin Gürkey katılır. 2004’te Kalan Müzik tarafından yayınlanan ‘’3 / İstanbul’a Dair ‘’ albümü raflarda yerini alır. 2001- 2005 yılları arasında İncesaz, ATV' de yayınlanan "Ekmek Teknesi" ve TRT'de yayınlanan "Çınaraltı" dizilerinin müziklerine imza atar.2005 yılında ise solistliğini Dilek Türkan’ın üstlendiği ‘’4/ Mazi Kalbimde Yaradır’’ albümü Kalan Müzik tarafından yayınlanır.

Bunu 2007’de Cengiz Özkan’ın solistliğini yaptığı Kalan Müzik yapımı ‘’5/Elif’’ izler. 2009 ‘da Dilek Türkan’ın solistliğini yaptığı ve yine Kalan Müzik tarafından yayınlanan ‘’6/ Kalbimdeki Deniz’’ albümü piyasaya çıkar.

Bu albümde İncesaz’ın kurulduğu günden beri yanlarında olan Bora Ebeoğlu’nun da bir solo çalışması yer alır.İncesaz Topluluğu, 2008’de THY’nin 75. kuruluş yıldönümü onuruna Macar Radyo Senfoni Orkestrası ile birlikte ‘’Yollar’’ adlı CD ve DVD’den oluşan bir çalışma yapar ve özel bir konser verir. İçinde Dilek Türkan’ın da solist olarak yer aldığı ‘’7/ Yollar’’ albümü 2011 yılında Kalan Müzik tarafından yayınlanır .2009’da ‘’Berlin Filarmoni’’ konser salonunda gerçekleşen İncesaz konseri ile Volkan Hürsever de topluluğa katılır. İncesaz bugüne kadar Melihat Gülses, Cengiz Özkan, Oya-Bora ikilisi, Aşkın Nur Yengi, Sezen Aksu, Leman Sam, Zuhal Olcay gibi pek çok ünlü solistle birlikte çalışmıştır.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Bursa Devlet Senfoni Orkestrası, Eskişehir Devlet Senfoni Orkestrası, Macar Radyo Senfoni Orkestrası gibi senfoni orkestralarıyla birlikte konserler vermiştir. Yurt içinde Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmit, İzmir, Konya, Mersin, Trabzon’da, yurt dışında ise Almanya, Avusturya, İsviçre, İsveç ve Yunanistan’da unutulmaz konserler vererek seyircileri kendisine hayran bırakmıştır.

İncesaz, 40 kişilik Yaylı Çalgılar Orkestrası eşliğinde Dilek Türkan ve Bora Ebeoğlu’nun solist olarak yer alacağı, Eren Sanrı ve Berrak Yedek’in danslarıyla renklenen ve zengin repertuarıyla uzun zaman unutamayacağınız muhteşem bir konserle 3 Mart’ta Tim Show Center’da!

Dilek Türkan - Solist

1978'de Balıkesir'de doğan Dilek Türkan, 1994 yılında İ.T.Ü. Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümüne girdi ve 1999 yılında bölüm ikincisi olarak mezun oldu. Alâeddin Yavaşça ve Tülin Korman ile repertuar, Güher Güney ve Ferşan Başaka ile şan çalıştı. Konservatuara devam ettiği yıllarda (1996) TRT İstanbul Radyosuna istisna akitli ses sanatçısı olarak kabul edildi. İstanbul ve Ankara Radyolarında, gerek televizyon, gerekse radyo programları olmak üzere çeşitli konserlerde solist ve korist olarak yer aldı. 2003 yılından itibaren TRT'de sürdürdüğü ses sanatçılığının yanı sıra program yapımcısı olarak çalışmaya başladı. Kudsi Erguner'in kurduğu "İstanbul Hanımları" grubu ile Hollanda, Belçika ve Fransa'da, Yansımalar ve İncesaz grubu ile yurt içinde çeşitli konserler verdi. Farklı gruplarla yurt içi ve yurt dışında festival ve konserlere katıldı.Dizi müzikleri ve Türk Müziği CD'lerinin yanı sıra, Yarkın Ritim Grubu ile "Kervansaray", İncesaz grubu ile "Mazi Kalbimde Yaradır" albümlerinde solist olarak yer aldı. 2005 yılında kurulan Cemal Reşit Rey İstanbul Türk Müziği topluluğuna ses sanatçısı olarak katıldı. 2006 yılında Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği korosuna girdi. İstanbul Radyosu klasik kemençe sanatçısı Derya Türkan ile evlidir.

Bora Ebeoğlu- Solist

Söz yazarı, besteci ve yorumcu olan Bora Ebeoğlu, Boğaziçi Üniversitesi, Elektrik Mühendisliği bölümünden 1984'de mezun oldu. Müzik çalışmalarına okul yıllarında başladı. Mezuniyetinden sonra profesyonel olarak Melih Kibar ile çalışmaya başladı. İlk olarak 1987 Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye elemelerinde bir a

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT