Ingrid Jensen

Tarihler: 08 Haziran 2010 Salı ~ 08 Haziran 2010 Salı - Saat: 22:00

Yer: Sheraton Ataköy Hotel

Ücret: Arka Bloklar: 100,00 TL , Bistro (Numarasız ve ayakta): 80,00TL , Ön Bloklar: 120,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Sheraton Ataköy Hotel

Adres: Sahilyolu, Ataköy İstanbul Ataköy İstanbul

Telefon: 0 212 413 06 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 8, 2010 ~ Haz 8, 2010

SHERATON İSTANBUL ATAKÖY HOTEL’DE CAZ FESTİVALİ

Sheraton İstanbul Ataköy Hotel’de 1-30 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek caz festivalinde dünyaca ünlü caz sanatçıları trompetçi Ingrid Jensen, akordeoncu Richard Galliao, Benny Golson ve Roseanne Vitro sahne alacak.

Caz dünyasının önemli isimlerinin yer aldığı festival, şehrin en görkemli manzaralarından bir tanesine sahip olan, İstanbul’un en yeni beş yıldızlı Oteli Sheraton İstanbul Ataköy Hotel’de 1-30 Haziran tarihlerinde düzenlenecek. Dinleyecilere harika bir İstanbul deniz manzarası eşliğinde muhteşem bir müzik şöleni sunacak olan festivalde sırasıyla dünyaca ünlü jaz sanatçıları trompetçi Ingrid Jensen, akordeoncu Richard Galliao, Benny Golson ve Roseanne Vitro sahne alacak. Caz Festivali’nin ilk gecesi olan 1 Haziran’da ünlü Türk caz sanatçısı Fatih Erkoç geniş repertuarı ile sahne alarak, Newyork Newyork’tan son albümde yer alan türkülere kadar birçok parçasını seslendirecek.

8 Haziran’da olağanüstü bir caz enstrümantalisti trompetçi Ingrid Jensen sahne alıyor...

Ingrid Jensen, trompet gibi kadınların çok fazla virtüöz olamadıkları bir enstrümanı en üst düzeyde çalıp, caz dünyasında hem dinleyici hem de müzisyenlerden büyük beğeni alan olağanüstü bir caz enstrümantalisti… Kanada Vancouver’da doğup Nanaimo’da büyüyen Ingrid, daha sonra birden fazla burs aldığı Berklee College of Music’e gitti. 1989’da mezun olduğundan beri hayatı birbirinden fazla müzikal aktivite ile dolu oldu. New York’ta metrolarında çaldığı günlerden, bir grup lideri ve kendini kanıtlamış müzisyen olduğu günlere kadar hep kendini göstermeyi ve kanıtlamayı başardı. ENJA plak şirketinden çıkardığı üç albümü ve de son albümü olan ‘At Sea’ ona Canadian Juno Awards’ta adaylıklar getirdi ve 1995 yılında ‘Vernal Fields’ albümüyle bu ödülü kazandı.

Gerek grup lideri gerekse eşlikçi olarak bugüne kadar Kanada’dan Japonya’ya, Avustralya’dan Karayipler’e, ve neredeyse Avrupa ve Iskandinavya’nin her ülkesine gidip konserler verdi.

Jensen’in dinlenebileceği albümler arasında Grammy ödüllü Maria Schneider Orchestra, Geoffrey Keezer ile IJQ, Project O, Nordic Connect ve sayısız New Yorklu grup var. 2003 yılında trompetçi Dave Douglas ile ‘Jazz Journalist Association Award’a aday gösterildi ve her yıl Down Beat dergisinin anketlerinde ‘Daha Çok Tanınmayı Hak Eden Müzisyen’ dalında ilk beş sırada yer alıyor. Terence Blanchard, Eddie Henderson, Bobby Hutcherson ve Kenny Garret ile ‘Tribute to Woody Shaw and Freddie’ projesinde San Fransisco Jazz Festival’da yer aldı. Aynı festivalde “Gil Evans’ Porgy and Bess” projesinde yer aldı. Bugüne kadar beraber sahne aldığı veya kayıtlarda bulunduğu sanatçılar arasında Kenny Garrett, Steve Wilson, Jeff `Tain` Watts, Dr.Lonnie Smith, Marc Copland, Bob Berg, Gary Thomas, Gary Bartz, Jeff Hamilton, Bill Stewart, Terri-Lynn Carrington, Geoffrey Keezer, Billy Hart, George Garzone, Chris Connor, Victor Lewis, Clark Terry, Frank Wess, Dr.Billy Taylor ve DIVA Big Band yer aliyor. Ayrıca SNL’de (Saturday Night Live) İngiliz soul yıldızı Corrine Bailey Rae ile sahne aldı.

Ingrid 1990-1992 yıllarında Bruckner Conservatory of Music’te Jazz Trompet bölümünün başıydı ve son beş yıldır da Port Townsend Centrum Jazz Workshop’ın eğitimci kadrosunda yer alıyor. Programını sürekli olarak eğitimci ve icracı olarak dolu tutan Ingrid Jensen, aynı zamanda master seviyesinde dersler vermeye, klinikler ve workshop’lar vermeye devam ediyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT