İrfan Türküleri - Ender Doğan

Tarihler: 08 Şubat 2019 Cuma ~ 08 Şubat 2019 Cuma 08 Şubat 2019 19:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: - Tam 36.50 TL İndirimli 26.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 8, 2019 ~ Şub 8, 2019
"İrfan Dünyamızda Türkülerin Yeri" etkinliği CRR Konser Salonu'nda...

Tasavvuf Anadolu’yu birleştiren önemli bir harç özelliği taşımaktadır, bunun toplumun her alanına tesiri olduğu gibi güzel sanatlar üzerindeki tesiri dolayısıyla Halk Türkülerine de mühim tesirleri olmuştur. Halk kültürü içerisinde gelişmiş olan tasavvufi, ulvi veya metafizik, irfani kavramların işlendiği Türküler, deyişler, ilahiler, Halk Müziği'nin önemli ve özel bir tarafını teşkil etmektedir.

İslam’ın tasavvufi yorumu bu anlamda halk irfanının inşasında temel fonksiyon olmuştur. Tasavvufi mesajın aktarımında halk türkülerinin yaygın bir dil olarak hayatımızın bir gerçeği olduğunu teslim etmeliyiz. 

Bu türkülerle toplumun  ruh kökündeki değerleri keşfedebiliyoruz, bu türküler, açık anlaşılır, yapmacıklıktan uzak, samimi sözleri ile derin, köklü, insanı onaran, insan ruhunu besleyen mesajları taşıyor. 

Türkülerimiz içerisindeki mesajlarla gelenekten, inancımızdan gelen temel hususlar taşınmaktadır, bu nakil biçimi, nesilden nesile aktarımın pratik, etkili, kalıcı ve en kamil biçimidir, hem uyarı hem öğüt niteliği hem de pedagojik özellik taşımaktadır.

Yunus Emre, Aşık Emrah, Aşık Hüdayi, Aşık Şenlik, Seyrani, Ruhsati, Sümmani, Minhaci,  Turabi Baba, Alvar’lı Efe ve yüzlerce sayabileceğimiz aşıklar bu topraklarda nutk-u şerifleriyle bizlere nefes vermişler, bu nefesleri ile Anadolu'yu mayalamışlardır. 
İrfan Türküleri projesi gerek akademik dünyada çeşitli araştırmalarla gerekse müzik alanında bu sahanın otoriteleri nazarında önemsenmiş ve belirli bir dinleyici kitlesine ulaşabilmiş bir sanat projesidir.

Cemal Reşit Rey Konser salonunda Ender Doğan’ın sesinden Anadolu Tasavvufi Halk Müziğinin seçkin örneklerini dinleyeceğimiz, buram buram irfan kokan türküleri kalbimizle teneffüs edeceğimiz müstesna bir konser bütün müzikseverleri bekliyor.

Konuşmacı: Doç. Dr. Mehmet Çelik

- Konser başladıktan sonra gelen misafirlerimiz balkon kısmına alınacaktır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.- İndirimli Biletler: Öğrenci, Öğretmen, Basın Kartı Sahipleri, Engelliler, 60 yaş üstü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri için geçerlidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT