Işığın Yansıması

Tarihler: 05 Kasım 2013 Salı ~ 05 Kasım 2013 Salı 22:30

Yer: The Mekan

Ücret: 20.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Atıf Yılmaz Cad. Küçük Bayram Sok. No:1, Kat: 2 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 11 41

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 5, 2013 ~ Kas 5, 2013

Yıllardır popüler kulvarın dışında kalmaya özen gösteren, klasik /protest rock çizgisinde kendi müziğini oluşturan Işığın Yansıması, 5 Kasım'da The Mekan sahnesinde...

Grup ilk olarak, Uludağ Üniversitesi’nde 80'li yılların ortalarında, öğretim üyeliğini ve Müzik kulübü danışmanlığını sürdüren Murat Özyüksel ile Müzik kulübünden bazı öğrencilerin birlikte müzik yapmaya başlamalarıyla oluşmuştur. 

Grup, "Bir Çiçek Yılı Sonra ve Birdenbire albümleriyle rock müzik tarihinde yerini almıştır. Grubun en önemli özelliği tanınmış şiirleri bestelemesidir. 

Üçüncü albümleri olan Nerde Ellerin, klasik Işığın Yansıması sound'uyla yine ağırlıklı olarak Afşar Timuçin’in sözleri üzerine yapılmış besteler içermektedir. Bir dönem sonra piyasaya sürülen ikinci albümün çizgi ve sound'u ise farklı bir süreçte ortaya çıkmış bulunmaktadır. Özyüksel’in TRT için hazırladığı Demiryolları belgeselinin müziği için grup üyelerinin de katılımıyla yapılan çalışmalar, bir belgesel müziğinden öte beğeni kazanınca, grup aynı çizgide çalışmalarını geliştirmiş ve Rayların İzinde adıyla yayınlanmıştır. Bu çalışma tam anlamıyla bir projedir. Anonim temalardan yola çıkılarak Anadolu’nun çeşitli yörelerine yapılan bir tren yolculuğunu anlatmaktadır. Ağırlıklı olarak sözsüz vokal kullanılmış, etnik/rock/new age tınılarının harmanlanmasıyla çalışmanın saundu oluşturulmuştur. 

Grup aradan geçen on yılın sonunda müzik piyasasına aldırmadan, acele etmeden dört yıllık bir çalışmayla Şimdi Yeni Şeyler Söylemek Lazım adlı albümü Ütopya Müzik etiketiyle piyasaya sürmüştür.

- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT