Islam Blues

Islam Blues

Tarihler: 27 Haziran 2016 Pazartesi ~ 27 Haziran 2016 Pazartesi 29 Haziran 2016 21:30

Yer: Zorlu Performans Sanatları Merkezi-Ana Tiyatro

Ücret: 1. Kategori - 150.00 TL 2. Kategori - 120.00 TL 3. Kategori - 90.00 TL 4. Kategori - 60.00 TL 5. Kategori - 45.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Zorlu Center Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0850 222 67 76

Web: http://www.zorlucenterpsm.com

E Posta: info@zorlucenterpsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 27, 2016 ~ Haz 27, 2016
Geleneksel mevlevi sufi müziğinin ustası ve Ney enstrümanının bilinen icrâcılarından biri olan sanatçı Kudsi Erguner'in 29 Haziran’da Zorlu PSM sahnesinde hayata geçireceği Islam Blues projesi, Doğu ve Batı kültürünün birleşimi olarak Ramazan ayında unutulmaz bir füzyon sergileyecek.

Blues isminin kökeni Batı Afrika'da yas ve hüzün ifadesi olarak kullanılan, çivit rengine dayanmaktadır. 17. yüzyıldan itibaren Amerika'ya getirilen köleler, tarlalarda işçilik yaparken yüzyıllardır süregelen bu hüzün, umut ve özgürlük isteği bambaşka bir kıtada notalara dökülmeye başlanıyor. Köleliğin kaldırılmasından sonra Amerikan toplumunun icra ettiği müzikler içinde yer almaya başlayan blues için bambaşka bir kapı açılıyor ve tüm ülkede bu müzik türü yayılıyor.

Doğu kültürüne baktığımızda ise edebiyatın ve müziğin ana teması ümitsiz aşk ve dünya zevklerinin yalancılığıdır. Allah ve insan arasındaki ilişkiyi bütünlük içinde anlatmaya çalışan felsefi düşünce olan Tasavvuf'ta, müzikal açıdan insanın kendinin farkına varması ve insan ruhundaki melankoli teması işlenir. 

Islam Blues, iki farklı kültürün uyum içinde bir araya gelmesi ile ortaya çıkmış bir proje. İki müzik türünün içinde barındırdığı hüzün ve kendilerine has duygulara yer veren Islam Blues, caz dünyasının önemli yapımcılarından Siggi Loch'un sponsorluğunda, Kudsi Erguner tarafından ilk kez 2001 senesinde hayata geçirilmişti. Proje, bugüne kadar Montreux Caz Festivali başta olmak üzere Avrupa ve Orta Doğu'nun birçok kentinde dinleyiciyle buluştu. 

Kudsi Erguner'in Islam Blues projesi, doğaçlamalar ve besteler eşliğinde 29 Haziran'da Zorlu PSM'de hayat buluyor!

- 6 yaş ve üstü çocuklar için uygundur. 6 yaş altındaki çocuklar etkinliğe kabul edilmeyecektir.- Gösteri başladıktan sonra salona seyirci alınmayacaktır.- Zorlu Performans Sanatları Merkezi, indirimli bilet satın alma koşullarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT