İslam Manafov - Piyano Resitali

Tarihler: 07 Mayıs 2013 Salı ~ 07 Mayıs 2013 Salı 20:00

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Ücret: Tam 23.00 TL Öğrenci 13.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, mekan gişe

Adres: Bağdat Cad. Haldun Taner Sok. No:11 Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 467 36 00 - 0216 467 25 68

Faks: 0216 386 09 33

Web: http://http://www.ckm.gen.tr

E Posta: info@ckm.gen.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 7, 2013 ~ May 7, 2013

Frederic Chopin:
4 Ballade4 Scherzo

İslam Manafov
Bakü’de doğdu. 1977-1981 yılları arasında Bakü Müzik Lisesi’nde okurken 1979’da ‘’Azerbaycan Piyanistler Yarışması’’ 1.lik ödülünü kazandı. 1980 yılında büyük şef Niyazi Tagizade yönetiminde çaldığı Rachmaninov 3. piyano konçertosunun başarısını takiben Moskova’nın en ünlü konser salonlarında, St. Petersburg, Tiflis, Erivan, Gorki gibi Rusya’nın birçok şehrinde, Belarusya’da, Bulgaristan’da, Türkiye’de değişik programlarla konserler verdi. Manafov, 1981-1986 yılları arasında Çaykovski Moskova Devlet Konservatuarı’nda Profesörler A.A.Nasedkin ve M.A.Fiodorava’nın sınıflarında okudu.Manafov'a sanat hayatında hangi besteci ve icracılardan etkilendiği sorulduğunda, tüm zamanlarin en büyük piyanisti olarak Sergey Rachmaninov'u örnek aldiğini söyler.''Müzikte eğitim soyağacım Beethoven'e kadar uzanır." cevabını veriyor.

1996 yılında Azerbaycan Kültür Bakanlığı'nın ve Spor ve Gençlik Bakanlığı’nın ''Yılın En Faal Sanatçısı'' ünvanıyla ödüllendirildi. Sanatçı, birçok geçmiş Sovyet dönemi bestecilerinin ve Azerbaycan bestecilerinin eserlerinin prömiyerini yapmıştır. 1997 yılında Beyaz Rusya’nın Minsk kentine ve 1998’de “Moskova Uluslararası Müzik Festivali”ne davet edilen Manafov’un Prokofiev, Rachmaninov, Mussorgsky, Chopin ve Skryabin’in eserlerini icrası önemli yankılar yaptı.Manafov, İstek Vakfı’nın daveti ile 2002 yılında Türkiye’ye geldi. “8.Uluslararası İstanbul Piyano Festivali” kapsamındaki resitali, 2007 yılında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda verdiği konserlerde çağımızdaki virtüöz piyanistlerin repertuarında ender olarak rastlanan ve en üst düzey ustalık gerektiren eserlerin prömiyerlerini yaptı ve aynı yıl Almanya turnesi de dahil olmak üzere, Türkiye ve yurtdışında birçok konserler verdi.

2005 yılında Yeditepe Oda Orkestra’sını, 2007 yılında ise Genç Orkestra adı altında genç yetenekleri bir araya getirerek oda orkestralarını kurdu ve şefliğini üstlendi.2006 yılında Musin Society’nin St.Petersburg’da Profesörler A.Polyanichko ve E.Nicotra’nın Başkanlığında düzenlediği şeflik ustalık-sınıfları’na katılarak başarı belgesini aldı ve St.Petersburg Akademik Senfoni Orkestrası ile Çaykovsky’nin "Romeo ve Juliet" ve Schubert’in "Bitmemiş Senfoni" adlı başyapıtlarını yönettiği konser eleştirmenler tarafından büyük övgülerle karşılandı.2012 yilindan Yeditepe Üniversitesi senfoni orkestrasinin kurucularindandir.Manafov, Baku Müzik Akademisi ve Yeditepe Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışmakta, sanat yaşamına piyanist,eğitimci ve orkestra şefi olarak devam etmektedir.

Manafov’un “en zor ve hızlı eserleri, en üst düzey virtüözite ile stilinden emin bir duyarlılıkla” yorumlaması ve “piyanosuna senfonik yükseliş ve güçlü birleşmeleri içten bir icra ile yansıtması” (Ulrich Thiele, Braunschweig Zeitung/19.05.2007) kendisini uluslararası platformda aranan bir müzisyen yapmıştır.Manafov’un gerçekleştirmekte olduğu son projelerden birisi de Piyano’nun keşfinin 300.yılı, Chopin’in ve Liszt’in 200.doğum yıllarını tüm dünyada verdiği konserlerle kutlamasıdır.

"Manafov'u dinlediğinizde, onun için piyanoda imkânsız bir şey olmadığını anlıyorsunuz." Doç. S.Sinamdzgvarishvili-Vahtangova

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT