İstanbul Caz Festivali / A Strange Place For Jazz

Tarihler: 18 Temmuz 2011 Pazartesi ~ 18 Temmuz 2011 Pazartesi - Saat: 19:00

Yer: Tersane Sahnesi

Ücret: 1. Kategori - 56.50 TL - 2. Kategori - Ayakta - 39.50 TL - Öğrenci - 28.00 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, İKSV

Adres: Beyoğlu İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 334 07 00 - iksv

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 18, 2011 ~ Tem 18, 2011

“CAZ KALPLİ İSTANBUL”
18. İSTANBUL CAZ FESTİVALİ 1–19 TEMMUZ 2011

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 14. kez Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenen 18. İstanbul Caz Festivali, 1–19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

FESTİVALİN YENİ ETKİNLİĞİ: “A STRANGE PLACE FOR JAZZ”

İstanbul Caz Festivali, bu yıl da değişik bir mekân ve yeni bir etkinlik ile seyircilerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Festivalin bu yılki en ilginç etkinliklerinden biri olacak “A Strange Place For Jazz” (Caz İçin Farklı Bir Yer), Volvo Car Türkiye sponsorluğunda, 9 Temmuz Cumartesi akşamı saat 20.00’den itibaren Haliç’teki Tersane Sahnesi’nde başlayacak. Adını, yakın zamanda kaybettiğimiz ünlü caz müzisyeni Esbjörn Svensson’un grubu e.s.t.’e ait bir albümden (Strange Place For Snow) alan ve yenilikçi ve yaratıcı projeleri ile caza yeni ufuklar kazandıran müzisyenlere adanmış bu bölüm bu yıl festivalde ilk kez yer alıyor.

Tarihi, mekânsal özellikleri ve etkileyici atmosferiyle ilk defa bir konsere ev sahipliği yapacak Tersane Sahnesi’nde saat 20.00’den itibaren üç farklı grup izleyicilerle buluşacak. Gecenin ilk performansı, alternatif ve akustik rock etkileri taşıyan, ilk dinleyişte kulakları cezbeden melodileriyle etkileyici bir müzik üreten Tonbruket’ten. e.s.t.’in basçısı Dan Berglund’un, Esbjörn Svenson’un 2008 yılındaki zamansız ölümünün ardından kurduğu toplulukta müzisyene, İsveç’in en iyi gitaristlerinden Johan Lindström, piyanist Martin Hederos ve davul ustası Andreas Werliin eşlik ediyor.

Tonbruket’in performansını, usta müzisyen Arto Tunçboyacıyan’ın da konuk sanatçı olarak katılacağı, İlhan Erşahin’in “Love Trio” adlı projesi takip edecek. İlhan Erşahin’in ülkemizde geniş bir hayran kitlesine sahip projesi “Love Trio”da basta Jesse Murphy ve davulda Kenny Wollesen yer alıyor.

Caz dünyasının iki yıldız ismi Bill Evans ve Randy Brecker’in Soulbop grubu ile bugüne dek 12`yi aşkın albüme imza atan, ünlü fusion grubu Medeski Martin & Wood’u bir araya getiren Randy Brecker / Bill Evans Soulbop Featuring Medeski Martin & Wood gecenin kapanışını yapacak.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT