İstanbul Caz Festivali / Alp Ersönmez `Cereyanlı` Feat. Bugge Wesseltoft

Tarihler: 08 Temmuz 2011 Cuma ~ 08 Temmuz 2011 Cuma - Saat: 22:30

Yer: Salon İKSV

Ücret: 1. Kategori - 45.00 TL - Öğrenci - 17.00 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, İKSV

Adres: Sadi Konuralp Cad. No: 5 34433 Şişhane İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 334 07 00 - iksv

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 8, 2011 ~ Tem 8, 2011

“CAZ KALPLİ İSTANBUL”
18. İSTANBUL CAZ FESTİVALİ 1–19 TEMMUZ 2011

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 14. kez Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenen 18. İstanbul Caz Festivali, 1–19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

EUROPEAN JAZZ CLUB GECELERİ SALON’DA DEVAM EDİYOR

Festivalde Türkiye caz sahnesinin başarılı isimlerini Avrupalı ustalarla özel projelerde buluşturan “European Jazz Club” serisi, Avusturya, Fransa, İsveç ve İtalya’nın büyükelçilik, konsolosluk veya kültür merkezlerinin ve Dore Müzik’in (Yamaha) katkılarıyla düzenlenecek. Festival boyunca Salon’da devam edecek “European Jazz Club” konserleri saat 22.30’da başlayacak.

European Jazz Club konserleri kapsamında 4 Temmuz Pazartesi akşamı 123 feat. Arve Henriksen, 5 Temmuz Salı akşamı Ferit Odman Quartet feat. Stefano Di Battista, 6 Temmuz Çarşamba akşamı Serdar Barçın feat. Ibrahim Maalouf, 8 Temmuz Cuma akşamı Alp Ersönmez "Cereyanlı" Feat. Bugge Wesseltoft, 11 Temmuz Pazartesi akşamı Selen Gülün Trio (Patrick Zambonin ve Jörg Mikula ile), 14 Temmuz Perşembe akşamı Çağrı Sertel Trio feat. Wolfgang Muthspiel’in konserleri yer alıyor.

Türkiye’nin önde gelen basçılarından biri olarak kabul edilen besteci ve aranjör Alp Ersönmez, Norveçli ünlü piyanist, besteci ve prodüktör Busse Wesseltoft ile aynı sahneyi paylaşacak. Kangroove, Quartet Muartet, Wax Poetic, İstanbul Sessions gibi toplulukların ve Tarkan, Nil Karaibrahimgil gibi yıldızların bas gitaristliğini yapan sanatçı, ilk solo albümü Yazısız`ı geçtiğimiz aylarda yayınladı. Ersönmez, “Cereyanlı” projesinde ise caz ve funk bestelerini elektronik altyapılarla destekleyerek oldukça hareketli ve enerjik bir müzik yapıyor. Elektronik müzik ile cazı sentezleyen öncü isimlerinden Bugge Wesseltoft, 1980’lerin sonları ve 90’lı yıllarda Norveç caz sahnesindeki birçok grupla ve Jan Garbarek, Nils Petter Molvær, Sidsel Endresen gibi caz sanatçılarıyla çalıştı. Caz, ambient, tekno müzik, “gürültü” ve doğaçlamayı harmanladığı projesi “New Conception of Jazz” ile kendi müzik tarzını oluşturan Wesseltoft, 2004 yılından beri devam ettiği solo projesi de melodik piyano bölümlerinden deneysel ve atonal müziğe uzanan geniş bir skalaya sahip.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT