İstanbul Caz Festivali / Amadou and Mariam

Tarihler: 18 Temmuz 2011 Pazartesi ~ 18 Temmuz 2011 Pazartesi - Saat: 21:00

Yer: The Marmara Esma Sultan

Ücret: 1. Kategori - 56.50 TL - Öğrenci - 34.00 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, İKSV

Adres: Muallim Naci Cad. Yalıçıkmazı Sok No:20 Ortaköy Beşiktaş İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 334 07 00 - iksv

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 18, 2011 ~ Tem 18, 2011

“CAZ KALPLİ İSTANBUL”
18. İSTANBUL CAZ FESTİVALİ 1–19 TEMMUZ 2011

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 14. kez Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenen 18. İstanbul Caz Festivali, 1–19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

MALİLİ DÜNYA STARLARI AMADOU & MARIAM İLK DEFA İSTANBUL’DA

Amerika dahil olmak üzere birçok ülkede müzikseverlerin ilgisini Mali’ye çekmeyi başarmış, Damon Albarn’dan Manu Chao’ya kendine sıkı bir hayran kitlesi edinmiş, Glastonbury Festivali’nin ana sahnesinde kitleleri coşturan Malili ikili Amadou & Mariam, festivalin bu yılki sürprizlerinden.

Amadou & Mariam, 18 Temmuz Pazartesi akşamı, saat 22.00’de The Marmara Esma Sultan’da DHL sponsorluğunda Türkiye’deki ilk konserlerini verecek.

1977 yılında Mali’deki bir görme engelliler enstitüsünde tanışan Amadou Bagayoko ve Mariam Doumbia, buradan ayrıldıktan sonra beraber müzik yapmaya başlarlar. Sonra evlenerek hayatlarını da birleştirmeye karar veren ikili, Mali’nin o zamanki zor şartlarında bir yandan çalışıp, bir yandan da müzik ile uğraşırlar.

İlk başta gitar ve vokallerden oluşan, sonraları Afro-blues adı verilen müzikleri, özellikle 1990’ların sonlarından beri geleneksel Mali müziği, rock gitarları, Suriye kemanları, Hint tablaları ve perküsyonlarını kapsayacak çeşitliliğe ulaştı. Manu Chao destekli Dimanche à Bamako albümleriyle popülerliklerini iyice arttıran grup “Welcome To Mali” adlı albümlerinde Damon Albarn (Blur, Gorillaz), Etiyopyalı rapçi K’Naan, kora virtüözü Toumani Diabate ve Keziah Jones gibi isimlerle çalıştı. İkili, 2009 yılında Amerikan Devlet Başkanı Obama’nın ödül aldığı Nobel Barış Ödülleri töreninde ve 2010’da Güney Afrika’daki FIFA Dünya Kupasının açılış töreninde onbinlerce kişi önünde verdikleri özel konserler ile de seslerini değişik kitlelere ulaştırmayı başardı. Amadou & Mariam, müzik kariyerlerinin yanı sıra, Birleşmiş Milletler Açlıkla Mücadele Elçiliği gibi görevler üstlenerek, toplumsal konularda da aktif rol oynuyor.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT